Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 19 september 2020

Er zijn nog geen actuele wedstrijden

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Kan Tom van Donselaar rol spelen tegen De Merino’s?

De zaterdagtweedeklasser uit Nijkerkerveen kent een wisselvallig seizoen. Goede wedstrijden worden afgewisseld met duels waarin de blauwhemden finaal door de ondergrens zakken. Volgens Van Donselaar (20) is daar een logische verklaring voor. ,,We hebben een heel jonge groep, waarbij er afgelopen zomer ook nog eens veel is veranderd rondom het eerste. Met Erik hebben we een nieuwe trainer gekregen waar we allemaal aan moesten wennen. Nu we een half jaar verder zijn en we meer van elkaar weten, uit zich dat ook in de resultaten.”


Van Donselaar is van mening dat Veensche Boys ook in het voetballende gedeelte een stap heeft gemaakt. Contouren daarvan waren vorige week te zien toen in Scherpenzeel met 2-5 werd gewonnen van Valleivogels. Van Donselaar nam twee goals voor zijn rekening. Opvallend is dat hij de ochtend voor de wedstrijd was teruggekomen van een skivakantie. ,,Ik heb al vaker gehoord dat ik maar iedere week moet gaan skiën”, lacht de buitenspeler. ,,Ik moet eerlijk toegeven dat het heel erg taai was en dat ik er na de wedstrijd flink doorheen zat. Ik ben ’s avonds ook niet laat naar bed gegaan.”

Van Donselaar is een kind van de club. Hij draagt al zestien jaar het blauwe shirt van Veensche Boys om zijn schouders. ,,Ik heb alle jeugdteams doorlopen en zit sinds vorig seizoen in de A-selectie. Ik speel nu in het eerste elftal met jongens waarmee ik ook in de jeugd heb gespeeld. Dat is toch prachtig?” Volgens Van Donselaar moet Veensche Boys het ook veelal hebben van de jeugdopleiding. ,,Dat zorgt er ook voor dat de mensen die Veensche Boys een warm hart toedragen zich ermee kunnen identificeren. Ik zie de club ook echt als mijn thuis. Het voelt vertrouwd en ik sluit niet uit dat ik mijn hele leven bij Veensche Boys blijf.”

Vanmiddag (14.30 uur) staat in Nijkerkerveen de belangrijke wedstrijd tegen De Merino’s op het programma. Tegen de Veenendalers kan een grote stap gezet worden op weg naar winst van de tweede periode in 2G. ,,Maar dan zullen we een stuk beter voor de dag moeten komen dan daar. We verloren met 5-1 en ik begreep dat het de slechtste wedstrijd van Veensche Boys was in jaren. We hebben dus iets recht te zetten.”

Bij een zege vergroot Veensche Boys zijn voorsprong op De Merino’s in de tweede periode naar vijf punten, waardoor nacompetitie om promotie naar de eerste klasse binnen handbereik is. ,,Als we kijken naar de afgelopen jaren, dan zijn we er als club een paar keer dichtbij geweest. Promotie is voor ons een doel. Het zou hartstikke mooi zijn als we dat dit jaar al bewerkstelligen, want de tweede klasse is voor een vereniging als Veensche Boys niet genoeg.”

‘Ik neig naar vijftien goals’

rendement

Tom van Donselaar is bezig aan zijn productiefste seizoen ooit. De rechtsbuiten staat inmiddels op zeven treffers. Ondanks dat hij zich goed voelt onder trainer Erik Assink, is hij allerminst tevreden. ,,Ik heb mezelf ten doel gesteld er minstens tien te maken dit jaar, maar ik neig toch naar vijftien goals. Daarnaast moet mijn rendement qua assists omhoog. Een assist geven geeft mij meer voldoening.”

Bron AD

Foto Kees van den Heuvel

 

Archief berichten