Volgende wedstrijd

23 maart: FC Almere – Veensche Boys (14.00 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 42
2 Delta Sports 38
3 Waterwijk 32
Veensche Boys 31
5 De Meern 28
6 BFC Bussum 27
7 JSV Nieuwegein 26
8 FC Almere 26*
9 Benschop 23
10 IJFC 23
11  Loosdrecht 22
12 TOV Baarn 21
13 Lopik 20
14 Odysseus’91 17
* Punt in mindering

Uitslagen 16 maart

Veensche Boys – Delta S 0-3
Odysseus – Waterwijk 4-1
Loosdrecht – Almere 1-3
IJFC – De Meern 3-0
JSV – Lopik 2-2
De Bilt – BFC 4-0
Benschop – TOV 1-3

Activiteiten kalender

22 maart 2019
Bingo 19.30 uur

29 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 7
3 Kevin Hols 3
3 Tom van Donselaar 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Knaap: Te gemakkelijk de goals tegen

BFC en trainer Karel Knaap begonnen niet eens zo slecht de pot tegen Veensche Boys, maar uiteindelijk moesten de mannen uit Bussum hun meerdere erkennen in de Blauwe Helden. Het werd 4-0. Knaap: ‘We hebben de afgelopen weken veel goals tegen gehad. Dus het vertrouwen was niet optimaal. Een oorzaak? Na een sterk begin van de competitie hebben we een terugslag gehad: een aantal jongens verkeert niet in de juiste vorm, we hebben positiewisselingen gehad, blessures, schorsingen… alles bij elkaar opgeteld kom je in een andere samenstelling te staan en dat was voor sommigen onwennig. De weerstand werd groter en de tegenstander gaan zich meer op ons instellen. We kregen te gemakkelijk de goals tegen.

Vandaag hetzelfde verhaal. We speelden leuk, we openden goed. De kracht van ons zit in het aanvallende gedeelte. Het heeft geen zin ons in te graven want dan verlies je uiteindelijk ook, maar het is wel de kunst om je defensie goed te houden. We gaven de goals te gemakkelijk weg. De derde was heel knullig zelfs. Wij schoten twee keer op de paal. Het zat ons ook niet mee. Daar moet ik heel eerlijk in zijn. We kwamen tekort tegen een goede tegenstander. Op dit moment zitten we nog niet op het tweede klasse niveau wat van ons wordt gevraagd, maar ik heb wel een team gezien dat strijdend ten onder is gegaan. Ze hebben niet opgegeven.

Je kunt met opgeheven hoofd weggaan.

Karel Knaap: Jazeker. Dat is waar, maar we moeten wel lering trekken uit de dingen die niet goed gaan. De slordigheden moeten uit ons spel, want je geeft gewoon te gemakkelijk de doelpunten weg.

Ik vond Veensche Boys vooral efficiënt voetballen

Karel Knaap: Dat waren ze ook, inderdaad. We zaten in het begin best wel goed in de wedstrijd. Alleen dan krijg je weer zo gemakkelijk de goals om je oren. Ik moet zeggen: de jongens hebben de rug gerecht en hebben niet opgegeven. Ze zijn door blijven gaan. Nogmaals, er zitten veel fouten en slordigheden in. Dat moet eruit, want op dit niveau kost ons dat steeds punten. We hebben nu een twee weken om te herstellen en om alle pijntjes te laten genezen. Dan laden we op naar de feestdagen toe en dan kijken we of we nog punten kunnen behalen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel  / Aalt Guliker

Webshop
Webshop
Archief berichten