Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Nieuwe hoofdtrainer Jan Jaap Kooistra: We zijn nog niet klaar voor de competitie

Veensche Boys training 23-8 kooistra1 bisAlsof het een voorbode was, gaf Jan Jaap Kooistra, de nieuwe hoofdtrainer van Veensche Boys,  dinsdagavond al acte de presence tijdens het bekerduel Veensche Boys – Hoevelaken. Gewapend met twee velletjes a4 met daarop geprint de portretten van de spelers volgde hij aandachtig de verrichtingen van zijn nieuwe werkgever. Even zo snel verdwenen de vellen papier in zijn jaszak toen hij werd ontdekt. En toen ging het snel. Donderdagavond werden de onderhandelingen afgerond en zaterdag stond Jan Jaap reeds op het kunstgrasveld om in zijn eentje de eerste training te verrichten van de a-selectie. ‘Het is me prima bevallen. Ik mis nog een aantal spelers, maar voor de rest hadden we een mooie groep bijeen. Daar is niks mis mee.’

Veensche Boys training 23-8 kooistra bisEr was voorafgaande aan de training een kennismakingsgesprek. Wat is hierin afgesproken?

Jan Jaap Kooistra: Ze hebben, hoe je het wendt of keert, een rommelige voorbereiding achter de rug. Dat is sneu voor de groep en sneu voor de club. Misschien ook wel sneu voor mij. Het was in elk geval geen optimale voorbereiding. We moeten dat zo snel mogelijk vergeten. Dat zal niet gemakkelijk zijn. We moeten ons nu focussen op de beker en vooral op de eerste competitiewedstrijd. Dat is over twee weken. Dan hoop je te winnen bij Zeewolde op het kunstgras. We zijn nu aan het trainen op het kunstgras. De spelers zullen wellicht nog wel iets moeten wennen aan mijn manier van trainen

Veensche Boys training 23-8 groep kooistra bisWat is jouw manier van trainen?

Jan Jaap Kooistra: Veel positiespel, veel kort werken. Ik wil überhaupt een fitte ploeg op de mat hebben. Als dat niet zo is, kun je jezelf afvragen of de trainer wel goed werk verricht. Je wordt als trainer min of meer afgerekend op een fitte ploeg.

Wat ze in Nijkerkerveen misten was het Veensche kwartiertje, dus met z’n allen zoveel mogelijk drukken zodat het gewenste resultaat wordt behaald.

Veensche Boys training 23-8 vries prins bisJan Jaap Kooistra: Dat weet ik nog vanuit het verleden als ik met Sparta of NSC tegen Veensche Boys speelde. Het laatste kwartiertje was altijd heftig. Dat mag wat mij betreft terugkomen. Maar daar moet je ook power voor hebben. Er zit wel aardig power in de groep, maar ik denk dat we nog niet klaar zijn voor de competitie. We hebben nog twee weken te gaan en daar moeten we nog aan sleutelen. Je kunt je afvragen of dat in twee weken tijd is op te vijzelen.

Veensche Boys training 23-8 mauro wille bisZit er potentie in de groep?

Jan Jaap Kooistra: Jazeker, er zit veel voetbal in de groep. Dat zag ik al afgelopen dinsdag tegen Hoevelaken. Dat zit erin, maar je hebt altijd kenmerken en plussen en minnen. De spelers hebben ook dingen opgeschreven en daar zal ik de komende dagen naar kijken.

Je hebt veel successen gekend in het Nijkerkse met Sparta en NSC. Hier is het wel gelukt, maar ten noorden ervan ging het niet altijd goed.

Jan Jaap Kooistra: Bij VSCO heb ik het ook prima gedaan. Bij Sparta heb ik twee prima jaren gehad. Bij NSC helemaal: We gingen van de derde klasse naar de eerste klasse. Wat dat betreft is deze omgeving mij gunstig gestemd en mij bekend. Dat hoop ik weer terug te vinden. Daarom heb ik ook zin in deze klus. Ik hoop dat het verder goed wordt afgehandeld met de vorige trainer.

Veensche Boys training 23-8 mauro kooistra bisJe miste vandaag nog een assistent.

Jan Jaap Kooistra: Ik wil vaart in de training hebben en zo’n grote groep heeft normaal gesproken een assistenttrainer nodig. Die zal er ook wel komen. Het zou eventueel uit mijn kring kunnen komen – ik ken wel iemand – , maar als het een optie is om iemand uit de club te nemen, dan is dat wellicht nog wel beter. Je moet eerst naar de club zelf kijken. Ik ga ervan uit dat het goed komt. Per week moeten we stapjes maken. Dat begint aanstaande dinsdag tegen Sparta Nijkerk.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten