Volgende wedstrijd

23 maart: FC Almere – Veensche Boys (14.00 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 42
2 Delta Sports 38
3 Waterwijk 32
Veensche Boys 31
5 De Meern 28
6 BFC Bussum 27
7 JSV Nieuwegein 26
8 FC Almere 26*
9 Benschop 23
10 IJFC 23
11  Loosdrecht 22
12 TOV Baarn 21
13 Lopik 20
14 Odysseus’91 17
* Punt in mindering

Uitslagen 16 maart

Veensche Boys – Delta S 0-3
Odysseus – Waterwijk 4-1
Loosdrecht – Almere 1-3
IJFC – De Meern 3-0
JSV – Lopik 2-2
De Bilt – BFC 4-0
Benschop – TOV 1-3

Activiteiten kalender

22 maart 2019
Bingo 19.30 uur

29 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 7
3 Kevin Hols 3
3 Tom van Donselaar 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Laatste test NSC en Veensche Boys voor competitie

Komende zaterdag staat de derby tussen Veensche Boys en NSC op het programma. De inzet is, naast prestige, het behalen van de volgende bekerronde. ,,Dat is niet het enige, want het is ook de laatste test voor de competitie en dan komt zo’n duel op een prima moment”, stelt NSC-trainer John Kamphuis. Na twee bekerduels hebben beide ploegen uit de gemeente Nijkerk zicht op de tweede bekerronde. NSC heeft de beste papieren met vier punten, maar Veensche Boys volgt op slechts één punt. ,,Ik verwacht dat Hooglanderveen wint tegen FC Horst en dus strijden wij samen om de tweede plaats in de volgende ronde.”

Kamphuis ziet de bekerwedstrijd en de competitie een week later met vertrouwen tegemoet met zijn ploeg. ,,We hebben dit seizoen de beschikking over meer kwalitatief betere spelers. We kunnen eventuele blessures en schorsingen beter opvangen en er is meer concurrentie. Ik ben erg tevreden met deze selectie.”

NSC degradeerde het afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse en komt daarom dit seizoen uit in de eerste klasse. ,,Ik ken de verenigingen, maar hoe de ploegen spelen nog niet. We richten ons in eerste instantie op het doorbreken van de negatieve spiraal van afgelopen seizoen. Ik denk dat we daarin op de goede weg zijn. Het linkerrijtje moet sowieso haalbaar zijn en daarna hangt het van vele zaken af of je bovenin mee kan draaien.”

De achterhoede was vorig seizoen vaak de achilleshiel bij NSC, maar Kamphuis vindt de verdediging tot nu toe stabieler. ,,Zaterdag tegen Hooglanderveen maakte onze keeper een fout bij de 1-0, maar verder stond het vrij goed. Tristan Wallet en Kevin van Essen zorgden voor onze voorsprong, maar helaas wisten we dat niet vast te houden. Al met al was ons spel minder dan een week eerder tegen FC Horst.”

Het vertrouwen in het bereiken van de volgende ronde van de beker is aanwezig. ,,Onze oefenwedstrijd tegen Bennekom was dinsdag prima en toen speelden we een goed duel met een afgetekende 6-0 winst. Dat is wat we willen laten zien en dan stabiel over een langere periode.”

Het bekerduel in Nijkerkerveen is de laatste wedstrijd voor NSC voordat de competitie begint. ,,Wat mij betreft een prima duel in deze fase. Reken maar dat het een duel op het scherpst van de snede wordt, want we willen allebei winnen. De basis voor de competitie is redelijk in beeld, maar nog zeker niet vast. Zaterdag is een test voor om de laatste twijfels weg te nemen.”

Over Veensche Boys, met ex-speler Nico van den Brom in de gelederen, is Kamphuis kort. ,,Ik praat niet graag over tegenstanders of ex-spelers. Liever heb ik het over mijn eigen ploeg, want daar heb ik invloed op. Maar reken maar dat het een felle strijd wordt zaterdag, dus ik kijk er naar uit. We gaan alles geven en met een goed resultaat kijken we daarna met vertrouwen naar de competitiestart.”

 

Rob Schoon / De Stad Nijkerk. Foto Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten