Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen 20u

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Lantinga: ‘Bij ons moet alles goed zijn om te presteren’

Strijdvaardig werd bij Veensche Boys uitgekeken naar de derby tegen NSC. Het werd tegenvaller, want NSC plaatste zich redelijk eenvoudig voor de volgende bekerronde met een 0-5 overwinning. ,,NSC is duidelijk verder dan wij,” stelt trainer Roger Lantinga. ,,Laten we het positief benaderen, want we weten nu waar we staan. Dat het komende weken beter moet in de competitie, is duidelijk.”

Door Rob Schoon

Trainer Lantinga en zijn ploeg hadden zich meer voorgesteld van het treffen tegen NSC en achtten een stunt mogelijk. ,,Daar moet je altijd in geloven, anders kan je net zo goed niet starten. Het liep echter niet bij ons en dat is mede de verdienste van NSC, wat volgens mij een goede wedstrijd speelde. Om hun niveau te benaderen moeten we nog veel werk verzetten, maar dat is niet onmogelijk.”

De nederlaag betekende dat Veensche Boys is uitgebekerd. ,,Je kunt wel stellen dat de bekercompetitie teleurstellend is verlopen. We wisten dat het lastig zou worden, maar ik had verwacht dat we meer tegenstand konden bieden en zelfs voor een verrassing konden zorgen.”

Lantinga mistte enkele sterkhouders, maar dat was volgens hem niet de oorzaak van de nederlaag. ,,We hebben genoeg spelers en kwaliteit om dat op te vangen, maar we moeten meer volwassenheid tonen. Zelf meer initiatief nemen en de tegenstander aanpakken op hun mindere plekken. Dat hebben we in ieder geval zaterdag achterwege gelaten. En dan speel je tegen een goede ploeg als NSC een verloren wedstrijd.

Veensche Boys wilde de verdediging van NSC onder druk zetten, maar de uitvoering was onvoldoende. NSC speelde makkelijk en nam voor de rust een 0-2 voorsprong via twee doelpunten van Yannick Cornelisz. Na de rust speelde Veensche Boys meer vanuit de defensie, maar ook dat baarde NSC geen zorgen. Dave Knikker en tweemaal Tristan Wallet zorgden voor een 0-5 eindstand. ,,Teleurstellend is wellicht wat te licht uitgedrukt voor deze wedstrijd.”

Lantinga laat zich echter niet uit het veld slaan door de tegenvallende bekercompetitie. ,,We hebben enthousiaste selectie, die kwalitatief en kwantitatief zeker goed genoeg is voor de top van de tweede klasse. Dat willen we nastreven in de competitie, maar deze wedstrijden tonen wel aan dat we niet overmoedig moeten worden.”

Komende zaterdag start de competitie met een duel op eigen veld tegen TOV uit Baarn. ,,Ik ken de vereniging en de trainer, maar niet hoe ze nu spelen. We moeten ook vooral van onze eigen kracht uitgaan. Met een goede instelling én uitvoering van de taken kunnen we hoge ogen gooien in de tweede klasse. Daar zit echter ook het gevaar, want we moeten niet arrogant zijn. Bij ons moet alles kloppen om goed te presteren. Daar gaan we zaterdag voor tegen TOV.”

Webshop
Webshop
Archief berichten