Volgende wedstrijd

25 mei: Veensche Boys – Odysseus (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 56 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 44*
4 BFC Bussum 40
5 Waterwijk 38
6 De Meern 35
Veensche Boys 35
8 Loosdrecht 34
9 JSV Nieuwegein 33
10 IJFC 33
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 18 mei

BFC – De Meern 1-1
Lopik – FC Almere 0-1
Odysseus ’91 – Loosdrecht 6-0
Benschop – Veensche B 2-3
Waterwijk – FC De Bilt 1-5
Delta Sports – IJFC 0-2
TOV – JSV 2-1

Activiteiten kalender

24 mei 2019
Klaverjassen 20u

31 mei 2019
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 9
2 Danny Brouwer 8
3 Kevin Hols 5
3 Tom van Donselaar 5
4 Stefan Fredriksen 3
6 Kilian van Kasteel 2
6 Edwin van der Molen 2
6 Bas van de Grootevheen 2
7 Ivo te Velthuis 1
7 Menno van der Woude 1
7 Niels Buijtenhuis 1
7 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Lantinga: Dit soort fouten mogen niet gebeuren

Voorafgaand aan het duel tegen Waterwijk was de opgave voor Veensche Boys duidelijk. Winnen en daarna kijken wat Delta Sports’95 heeft gedaan. De opdracht mislukte, want Veensche Boys speelde 2-2 in Almere en Delta Sports won en daarmee was de kans op de eerste periodetitel verkeken. Het venijn zat hem in het begin van het duel. Veensche Boys startte zwak en binnen tien minuten keken ze tegen een 2-0 achterstand aan. Matig optreden van de defensie en doelman Kroon zorgden ervoor dat de Boys volop aan de bak moesten. Trainer Lantinga: ‘Iedereen weet dat de eerste twintig minuten ver onder de maat waren. We werden afgetroefd op de felheid van Waterwijk. Daarin laat je de kaas van het brood eten.’

En je vergeet zelf te scoren.

Roger Lantinga: Ja, het is ongelooflijk. Zoveel kansen. Het was een offday van Nico. Uiteindelijk heeft hij wel een goal gemaakt, maar het hadden er zeker drie moeten zijn.

Ik zag een parallel met AFC Quick, want toen het ook niet helemaal crescendo. Er was optimaal balbezit maar het ontbrak aan de eindpass die slordig werd afgewerkt.

Roger Lantinga: De eindpass is sowieso een probleem, met voorzetten en noem maar op. Dat moet echt veel beter. Dat kan niet op dit niveau.

Veensche Boys is even met lege handen nu.

Roger Lantinga: Maar de competitie is nog lang. En we blijven in de buurt.

Ik moet wel een compliment geven voor de tweede helft, want toen werd de ernst ingezien. En eenmaal Waterwijk onder druk, zag je ook hun zwakheden.

Roger Lantinga: Dat heb ik ook gezegd tegen de jongens. Achterin zaten de zwakheden van Waterwijk. Ik heb de jongens een compliment gegeven voor de tweede helft. Ik zei in de rust: jongens, zeg het maar. Iedereen was stil en toen deed ik het woord. Ik heb gezegd: iedereen weet waar het aan ligt. We werden afgetroefd en dat mag niet gebeuren. Ik bedoel: iedereen wil van de bovenste winnen. Maar je moet er een schepje bovenop doen. Dat gebeurde na 25 minuten. Dan maak je de 2-1 en daarna vlak na rust de 2-2. Ze waren in principe rijp voor de slacht. Af en toe kwamen we ook goed weg. Dat mag je ook niet vergeten.

Nog even over Wessel Kroon. Hij heeft een aantal fouten gemaakt maar in de tweede helft heeft hij zich gerevancheerd.

Roger Lantinga: Jazeker, maar daar staat hij ook voor. Dat moet hij zich goed realiseren. Die fouten mogen gewoon niet en dat weet hij zelf ook wel. Die fouten mogen gewoon niet gebeuren. Zeker niet op dit niveau.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten