Volgende wedstrijd

20 aug: Veensche Boys – De Merino’s (20.00u)

Stand 2e Klasse G

Asv Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
De Merino’s
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC

Uitslagen

Er zijn geen actuele uitslagen

Activiteiten kalender

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

16 augustus 2019
Klaverjassen 20u

23 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst
***  Kantine in de zomer geopend op zaterdag en vrijdag *** Bingo begint weer 9 augustus *** Om de twee weken klaverjassen in zomer *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Lantinga zit niet bij de pakken neer

Een zeperd kun je het niet noemen, wel een ongelooflijke teleurstelling voor trainer Roger Lantinga die tegen Lopik voor de eerste keer in de competitie werd geconfronteerd met puntenverlies. ‘Als je kijkt naar de kansenverhouding dan is dit een teleurstellend resultaat. Sowieso. Ik heb zeker zes of zeven opgelegde kansen gezien. Die corners waren prima, dan speel je die lui uit en kom je alleen voor de goal en dan moet je gewoon scoren.’

Het eerste kwartier was duidelijk voor Veensche Boys, maar daarna komt Lopik langszij. Het leek wel of Veensche Boys vanaf dat moment de regie kwijtraakte.

Roger Lantinga: We raakten de regie kwijt omdat we de oplossing niet konden vinden bij de opbouw, centraal. Dat heb ik opgelost door Niels daar neer te zetten. Die heeft in principe de creativiteit, maar anderen ook. Bas kan het ook wel. Ik moest echter toch omzetten. Daarna ging Niels door naar het middenveld. Dan zie je dat je dat je daar winst kunt boeken. Maar al met al lukt het niet met de kansen afmaken. Dat is het hele verhaal.

Op een gegeven moment haal je Menno eruit, maar dat riep veel vraagtekens op, want alle gevaar werd gesticht via hem. Ik vond hem ook één van de betere spelers in de voorhoede.

Roger Lantinga: Wij vonden juist dat we aan de linkerkant nog meer moesten kunnen brengen. Zeker de voorzetten hadden beter gekund. We dachten dat met Stefan op te lossen daar. Die komt dan naar binnen en Ivo kan dan aan de linkerkant doorkomen. Je blijft zoeken naar oplossingen en dit is er eentje van. Het had alles te maken met het scorende vermogen. We hebben zes of zeven kansen gehad en die hadden erin gemoeten.

Ik constateerde het vorige week al. Bijna alles gaat over links.

Roger Lantinga: Daarom hebben we Gerard aan de rechterkant gezet. We moeten meer variatie hebben in de opbouw, zodat we veel meer ook aan de rechterkant gevaar stichten.

Dan missen jullie Tom van Donselaar zeker wel.

Roger Lantinga: Jazeker. Vooral qua dreiging aan de rechterkant. Absoluut.

Staat Nico wel op de juiste plek?

Roger Lantinga: Je moet improviseren voorin. Nico is een ander type voetballer dan Tom. We hadden verwacht dat Nico iets naar binnen zou komen en dat van daaruit een oplossing zou komen. Dat moet zich nog ontwikkelen.

Volgende de klapper tegen Delta Sports. Dit was het voorafje en volgende wordt het hoofdmenu geserveerd.

Roger Lantinga: Ik heb er alle vertrouwen in. Prima. Elke wedstrijd moet je flink aan de bak.

Misschien is Veensche Boys wel extra gemotiveerd daardoor.

Roger Lantinga: De jongens zijn sowieso goed gemotiveerd. En als het even niet loopt… dat hoort bij het voetballen. Daar moet je met zijn allen uitkomen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel / Aalt Guliker

Webshop
Webshop
Archief berichten