Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

20 en 21 juli 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Martijn Kuis: Daar balen we met z’n allen ontzettend van

Martijn Kuis, de Nijkerkse trainer van FC Horst, begrijpt het ook niet hoe zijn ploeg na een ijzersterke eerste helft na rust zo kon inkakken tegen Veensche Boys (1-1). ‘Dat vragen wij ons natuurlijk ook af. Als je ziet hoe wij speelden in de eerste helft. Wij waren gewoon echt beter. Je laat na om het verschil te maken door meer te scoren. Dat is in de rust besproken. Hoe moesten we dit in de tweede helft volhouden? Het is natuurlijk lastig, als je in onze ogen zo’n goede eerste helft speelt, om dat de hele wedstrijd te kunnen volhouden. Maar goed, in de tweede helft verloren we meer het grip op de wedstrijd zonder dat ik vond dat we echt in de problemen kwamen. Aan beide kanten waren niet echt veel kansen. 

Kijk, die goal is prachtig. Maar het is geen uitgespeelde aanval. Maar hij schiet ‘m er gewoon prachtig in. Dan proberen wij nog een goaltje te maken, maar dat viel niet mee. Het verschil tussen de eerste en tweede helft is wel te groot, ja.

Het leek erop dat FC Horst in het begin Veensche Boys stevig onder druk wilde zetten waarna de energie op zou zijn en Veensche Boys het roer zou overnemen. Maar die verslapping gebeurde niet. De eerste helft was gewoon van FC Horst.

Martijn Kuis: Ja, dat klopt. Het heeft ook geestelijk veel energie gekost. 

Misschien wel teveel energie.

Martijn Kuis: Maar goed, dat is iets waar je voor kiest. Aan de andere kant, als je zo voetbalt en je verovert de bal veel, dat geeft je ook energie. Daarvan had ik gehoopt dat we dat in de tweede helft door konden trekken. Dat lukte niet, maar ondanks dat vond ik nou niet dat Veensche Boys veel kansen creeerde. Het liep een beetje dood. Want je probeert die 1-0 over de streep te trekken. Er werden te weinig kansen gecreeerd in de tweede helft. Een paar keer veroverden we de bal goed, maar dan was de hervatting niet goed. 

Was de 1-1 dan uiteindelijk een goede afspiegeling?

Martijn Kuis: Op basis van de eerste helft niet. En op basis van de kansen niet. Dan vind ik dat wij de overwinning hadden verdiend. Maar ja, dan hadden we een betere tweede helft moeten spelen.

Je gaat vanavond toch wel lekker slapen?

Martijn Kuis: Zeker. Ik slaap er niet minder door, maar er had meer in gezeten. We hadden Veensche Boys op vier punten kunnen zetten. En je had wat meer aansluiting met de bovenste ploegen kunnen krijgen. Dat hebben we nagelaten en daar balen we met z’n allen ontzettend van.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten