Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Neutrale toeschouwer en Veensche Boys 2 winnaars in knotsgek duel tussen Veensche Boys 2 en VVOG 2 (4-3)

Tegen het absolute einde van de wedstrijd zullen de coaches van zowel Veensche Boys 2 als VVOG 2 vrede hebben gehad met een puntendeling, maar uiteindelijk hielden de Blauwe Helden de 3 wedstrijdpunten in Nijkerkerveen. VVOG 2, de “volwassen” hoofklasser tegen de debutant, Veensche Boys 2, beide ploegen maakten er een echt voetbalgevecht van. De scheidsrechter van dienst trok naar mijn mening iets teveel kaarten voor de Harderwijkers, want gemeen werd de wedstrijd nooit maar de overigens goed fluitende leidsman was zeker niet verantwoordelijk voor de einduitslag.

De eerste helft was een boeiend voetbalgevecht met kansen over en weer, een uitstekende keeper bij VVOG die de schade bij de rust beperkt hield op een 2-1 achterstand, terwijl de Veensche doelman in de 33e minuut ver de hoek in moest om de 1-1 nog even vast te houden. Op basis van het aantal uitgespeelde kansen was de 2-1 voorsprong de welverdiende ruststand. De Blauwen combineerden combineerden er lustig op los en dwongen de VVOG-doelman tot grootse prestaties, de allerbeste redding kwam nadat Herbert van de Ham 1 minuut voor rust de bal fraai in de goal wilde krullen maar dat cadeautje werd hem door de keeper afgenomen. Echte voetbalkenners meenden dat de bal afgegeven had kunnen worden waarna een intikker het gevolg geweest zou zijn, maar als van de Ham de bal er WEL ingekruld had zouden vriend en vijand hem met een staand applaus naar de kleedkamers begeleid hebben. Het bleef derhalve 2-1 bij rust, dankzij 2 fraaie goals van Stan van ‘t Hazeveld en een fraaie tegentreffer van VVOG, Dani van Dijk, scoreverloop 1-0 in de 11e minuut, 1-1 in de 21e minuut en 2-1 in de 39e minuut, het was in die periode van de wedstrijd voor VVOG pompen of verzuipen en vrouwen en kinderen eerst. De Blauwe Helden verveelden geen moment en de toeschouwers zagen goed voetbal van de thuisploeg. Veel goede loopacties, steekballen, gogme en vooral teamspirit, passie en strijd. De Harderwijkers deden daar niet veel voor onder maar moeten zich rijk gevoeld hebben met de 2-1 ruststand.

 

Het begin van de tweede helft liet een compleet ander wedstrijdbeeld zien en was het VVOG dat de wedstrijd dicteerde, de lijnen uitzette en Veensche Boys alle hoeken van het veld liet zien. Geen organisatie, geen mandekking en vooral een wat slappe wedstrijdmentaliteit. VVOG kwam in de 54e minuut door een kopbal van Mauro  op een verdiende 2-2 en het had gemakkelijk 2-3 kunnen worden, maar de eerste engel van de wedstrijd meldde zich op de deklat bij een fraai afstandsschot van VVOG.

Na de zoveelste dieptepass van de wedstrijd ging Herbert van de Ham 1 op 1 op de keeper van de Harderwijkers en tekende de 3-2 aan, maar door een geweldige pegel in de linker bovenhoek werd het in de 87e minuut alweer 3-3. Dan denk je dat het gespeeld is, maar de Blauwe Helden bleven druk zetten en wilden niets van een puntendeling weten. Door een handsbal van VVOG in de 16 meter in notabene de 90e minuut zette Harm Geert Bakker alsnog de 4-3 op het scoreboard. “Nu is het gedaan”, hoorde ik zo hier en daar om me heen, maar in deze gekke wedstrijd zou het tot het laatst spannend blijven en het was maar goed dat de eerste engel nog wat hulptroepen naar het stadion haalde want in de 94e minuut belandde de bal maar liefst 2 x op de lat en 1 x op de paal, of andersom, het was een tenenkrommende billen-bij-elkaar houdende slotfase.

Op basis van de tweede helft was een puntendeling terecht geweest. Noemenswaardig zijn de ballen die door spelers van Veensche Boys van de lijn gehaald werden, maar ook de lob van Patrick vd Weert vanaf de middellijn moet nog vermeld worden. Al met al bleven de punten met een zeker geluk bij Veensche Boys, maar echt “gestolen” kun je de overwinning niet noemen en op basis van de twee wedstrijdhelften was de 3-punter verdiend.

Veensche Boys met 21 uit 15 doet dus nog steeds lekker mee in de Hoofdklasse en de doelstelling blijft onveranderd om thuiswedstrijden te winnen van ploegen die lager staan en een punt te pakken in de uitwedstrijden. Dat dat niet altijd even makkelijk gaat is zaterdag 16 februari wel gebleken.

Vandaag een bijzonder compliment voor onze trouwe Kees van de Heuvel die weer een bijzonder fraaie serie foto’s heeft gemaakt!!

 

Opstelling:

Jasper van Leeuwen,

Patrick v Weert, Harm Geert Bakker, Jordi v Weert, Herbert vd Ham

Friso Doornhof, Rody van de Beek, Jiri v Kasteel

Bart v Tiggelen, Ferdi vd Pol, Stan v ‘t Hazeveld

Wissels:

Michel Kas, Michael Zwanenburg, Melvin v Diest, Raymon Kas, Wesley Dain, Julian Buitenhuis

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

 

 

 

 

 

Archief berichten