Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (15.00 uur)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten 1-0
VRC – OVC 4-0
FC Horst – VSCO 4-0
Lunteren – AVW 2-1
OWIOS – Unicum 1-2
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad-Batavia 1-1

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

Nieuwe kledij leidt niet tot winst JO15-2

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-roy-2De nieuwe shirts voor Veensche Boys JO15-2 heeft hen nog geen geluk gebracht. Het team onder leiding van EvertJan Veldhuizen verloor met 2-3 van Stroe. Vooral in de tweede helft hebben ze het uit handen gegeven en speelde Veensche Boys in de verdrukking. Veldhuizen: Het is zonde. In de tweede helft lukte het niet meer om de duels te winnen. Het was gewoon even wat minder. In de eerste helft speelden we wel goed.’ Nadat “hoffotograaf” Kees v/d Heuvel een mooie teamfoto had gemaakt, begonnen we  om half elf op het “Ekrisveld” aan de wedstrijd. Na twee weken geleden allereerst in Barneveld SDVB met 4 -1 te hebben opgerold en vorige week NSC in Nijkerk op een dik verdiende 0 – 0 te hebben gehouden, hoopten we de goeie vorm vast te houden in de wedstrijd tegen Stroe C1.

 

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-davey-stitselaarDe eerste 20 minuten van de wedstrijd gingen we door waar we tegen NSC de wedstrijd mee waren opgehouden. Goed voetballen dus, met een gezonde goeie werklust en teamspirit voor elkaar. De eerste klap was gelijk een daalder waard na een paar minuten. Er werd op links een goede aanval opgezet door Wichman, Olivier en Roy, nog voor de middellijn. De bal werd goed teruggekaatst en Roy werd in de diepte aangespeeld. Een mooie rush volgde en hij plaatste de bal bekeken in de verre benedenhoek. Mooie uitgespeelde goal jongens!

 

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-mads-1Wat volgde waren 20 minuten goed voetbal, waarin we de nodige kansen kregen. Roy legde een aantal keren netjes de bal klaar voor Yinte, Martijn, Davey en Jesper. Helaas hadden jullie toen wat pech met afwerken, want het had maar zo 2- 0 of 3 – 0 kunnen staan.  Jammer dat de schoten er niet ingingen, maar een welgemeende pluim voor het goeie voetbal jongens.

 

Helaas viel na ongeveer 20 minuten door een klein momentje van niet opletten de 1 – 1. Zul je net zien dat zo’n bal er inploft in plaats van ernaast, nog geen kans gehad dat Stroe…en hopsa  …  ineens 1 -1. Daar moeten we van leren jongens, dat je altijd scherp blijft opletten in de verdediging, ook al gaat het ogenschijnlijk zo makkelijk met voetballen.

 

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-madsNadat Mads zijn momentje had en de scheidsrechter gelukkig Mads (of is het Mats?) zijn voornaam eer aan deed, kwamen we wat minder makkelijk aan voetballen toe. De tegenstander zette een tandje bij blijkbaar. Maar we bleven er goed voor vechten en als team er voor gaan. Prima. Tot de rust bleef het 1 – 1. Na de rust speelden we met de wind vol tegen. De wind was inmiddels behoorlijk aangetrokken en daar kregen we het moeilijk mee. Ook omdat Stroe net effe wat fanatieker was in de duels op het middenveld. We konden er niet makkelijk meer uitkomen, maar bleven wel goed voor elkaar werken. Menige aanval van Stroe werd door de verdediging in de kiem gesmoord door de ballen goed weg te beuken. Vooral “grote” Gerco speelde een uitstekende pot. Zonder de anderen te kort te doen mag dat best eens gezegd worden. Bovendien dook onze uitstekend spelende keeper Mads menige bal onder of boven uit de hoek.

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-aHelaas kregen we een penalty tegen door de verder wel geheel eerlijk fluitende scheidsrechter Buitenhuis. Prima kerel overigens, kun je goed mee discussiëren in de commissiekamer na afloop. Hij weet wie het zegt haha. Een terechte penalty dus en het werd 1 – 2 voor Stroe. Vlak na de aftrap kreeg onze sterke rechtsachter Mathijs het op zijn heupen en trok mee naar voren om op het strijdveld aldaar aan de slag te gaan. Als een soort nieuwe Dani Alves ging hij goed door, passeerde 2 man bij de achterlijn en leverde vervolgens een puike voorzet af. Roy wist daar wel raad mee, kroop goed voor zijn mannetje, nam aan, keek en prikte ‘m strak in de verre hoek. Gelijk was het weer, 2 – 2.

 

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-bToen gingen we er eens goed voor zitten, want de wedstrijd kon ineens weer alle kanten op. Spannend was het. Een minuut of vijf later kreeg Stroe echter een hoekschop. Door een harde windvlaag wapperde die bal helaas ineens bij ons in de goal. Daar kon je weinig aan doen, maar het was wel 2 – 3 achter. Even later was er nog wat paniek. Onze keeper Mads is voor de duvel nog niet bang. Het  woord “bang” is een woord wat niet in het woordenboek staat van dat “kleine” keepertje. Een groot hart heeft hij als hij onder de lat staat, mooi om te zien.  

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-roy-1Als een speer was hij zijn goal uitgekomen om de bal van de voeten van de spits af te plukken. Prima gekeept, de bal ging er niet in. Maar Mads ging wel knock-out door de  schoen van de aanvaller op zijn neus. Met een bloedneus en in een diepe slaap, trof ik ‘m liggend op het veld aan. Gelukkig kwam ie snel weer bij zijn positieven, maar door zijn bloedneus ging verder spelen niet meer. Hij werd kortstondig vervangen door Jari, de keeper met de kouwe handen. Die had ie ook niet nodig, want als Jari kouwe handen heeft en daardoor geen bal kan vangen, dan “peert” ie alles met zijn voeten weg. Orthodox goed keeperswerk van die “peer”denboer. Goed gedaan.

 

Helaas kregen we het niet meer voor elkaar om nog gelijk te maken. We hebben echter goed gevochten voor elkaar en het kan niet elke week prijs zijn. Volgende week wagen we gewoon weer een nieuwe poging.

 

veensche-boys-jo15-2-19-11-teamfoto-sponsor-evertjan-veldhuizen-roy     

Archief berichten