Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

NiTA in rouw gedompeld na uitglijder in blessuretijd

Leon Nieuwhoff, hoofdtrainer van NiTA, is eigenlijk een beetje in de rouw na het smadelijke verlies tegen Veensche Boys. Tot en met de reguliere speeltijd was er nog hoop op een puntje tegen de ploeg uit Nijkerkerveen. Maar twee goals ver in blessuretijd maakten aan die droom een einde. Het voorkomen van degradatie wordt voor NiTA steeds lastiger. Nieuwhoff gokte zelfs niet eens op een puntdeling maar wilde meer: Op het moment dat we nog met elf tegen elf stonden, probeerde we gewoon te winnen. Als je dan tien tegen elf komt te staan, dringt langzaam het besef door dat één puntje wellicht het hoogst haalbare is. Maar dan krijgen we toch de grootste kans van de wedstrijd op 2-1. Als onze nummer 11 in het lege doel had geschoten, dan komen we met 2-1 voor en dan hebben we nog meer strijdlust om te verdedigen.

Is de rode kaart funest geweest?

Leon Nieuwhoff: Dat was wel een soort van breekpuntje. Ik kon het vanuit mijn kant niet goed zien. Het is duidelijk een overtreding. Daar bestaat geen twijfel over, maar er liepen wel wat spelers bij in de buurt. Het is moeilijk om die situatie in schatten of alles op één lijn stond, maar ik vond het wel wat zwaar gestraft, zeker gezien het kaartgedrag van de scheidsrechter in de gehele wedstrijd, waarin hij niet of nauwelijks een kaart gaf en nu wel. Dat is inherent aan onze positie op de ranglijst. Juist op zo’n moment in de wedstrijd lopen we weer tegen zo’n kaart aan.

Zijn er nog kansen om uit de kelder van de competitie te komen?

Leon Nieuwhoff: Nou ja, in principe staan we zeven punten achter op een nacompetitieplek. We moeten nog spelen tegen Nieuwland en Be Fair. Dat zijn dan de collega’s onderin. Mochten we die winnend afsluitend, dan is het nog één punt. We zullen wel een keer een beetje geluk moeten hebben. Wat we uit bij Veensche Boys wel hadden, dat breekt ons vandaag misschien een beetje op.

De wind ook?

Leon Nieuwhoff: Dat heeft absoluut een rol gespeeld, maar goed, daar hou je rekening mee in de wedstrijdbespreking. We speelden de eerste helft heel compact en probeerden het windvoordeel van Veensche Boys te minimaliseren. In de tweede helft gingen we met lengte wat opportunischer spelen.

Vond je Veensche Boys tegenvallen?

Leon NIeuwhoff: Ik weet het niet. Wij hebben voor de winterstop een serie van zeven wedstrijden gehad, waarin wij 1-1, 2-1 of 2-2 speelden tegen zeven tegenstanders op rij. Daar zat de nummer 2 bij en de nummer laatst. Ik denk dat het klasseverschil in deze klasse meevalt en dat tussen de nummer 2 en nummer 10 weinig verschil zit. Veensche Boys hoort daar absoluut in thuis en is ook echt wel een tweede klasse-waardig elftal, maar het is wel terecht dat ze niet kampioen worden. Dat moge ook duidelijk zijn. Het was onze kans om punten te halen en dat is helaas niet gelukt.

Foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten