Volgende wedstrijd

15 december: De Bilt – Veensche Boys (14.00 u)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 28
2 Delta Sports 23
Veensche Boys 21
4 De Meern 18
5 IJFC 16
6 Waterwijk 16
7 Loosdrecht 16
8 JSV Nieuwegein 14
9 Benschop 13
10 BFC Bussum 13
11 Lopik 10
12 FC Almere 10*
13 Odysseus’91 10
14 TOV Baarn 8
* Punt in mindering

Uitslagen 8 december

Delta Sports – De Bilt 0–5
Benschop – Almere 1-1
Odysseus – De Meern 3-2
Veensche B – Loosdrecht 1–2
Lopik – Waterwijk 0-2
IJFC – JSV 1-4
TOV – BFC 5–4

Activiteiten kalender

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

22 december 2018
Kerstvoetbaltoernooi

11 januari 2019
Bingo 19.30 uur

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 7
2 Danny Brouwer 4
3 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 2
4 Ivo te Velthuis 1
4 Bas van de Grootevheen 1
4 Menno van der Woude 1
4 Niels Buijtenhuis 1
4 Tom van Donselaar 1
4 Kevin Hols 1
4 Edwin van der Molen 1
4 Eigen doelpunt 1

***  21 december kerstbingo met een uur vooraf gratis buffet *** 22 december kerstklaverjassen *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Opnamen voor CD Veensche Boys clublied in kantine goed verlopen

Afgelopen donderdagmiddag 28 december was het een drukte van belang in de kantine, daar waar het normaal altijd heel rustig is in de kantine tussen kerst en nieuwjaar. Een paar maanden geleden werd aangegeven dat we al een prachtig clublogo hebben, maar dat een breed gedragen clublied bij Veensche Boys nog ontbreekt. Donderdagmiddag was het zover en vonden de opnames van het clublied plaats in de kantine.Een clublied opnemen op CD is natuurlijk een best prijzige aangelegenheid. Met behulp van diverse sponsors is het echter gelukt om de gehele opbrengst van de verkoop van de CD’s binnenkort, ten goede te laten komen aan de vereniging en de inrichting van onze nieuwe kantine. Daarom een oprecht woord van dank aan deze mensen. Zonder jullie financiële hulp was dit nooit zo van de grond gekomen.

Onze sponsors van het clublied zijn, in willekeurige volgorde:

 • Stukadoorsbedrijf E.J. Veldhuizen, Nijkerkerveen
 • Van den Brandhof Mode, Nijkerkerveen
 • Autoexcellent Jos Bouw, Nijkerk
 • Stuc Atelier, Nijkerk
 • Clabé Timmerwerken, Nijkerkerveen
 • Wibo Electrotechniek, Nijkerk
 • Stukadoorsbedrijf Dodo, Nijkerk
 • ConDoor Door Solutions, Zeewolde
 • Het Nijkerkse Kippenboertje, Nijkerkerveen
 • Schildersbedrijf J. ter Burg, Nijkerkerveen
 • Cityhall Support, Nijkerk
 • Bert Veer / Henk Berculo (Gzn)

Natuurlijk kennen we de vaste strijdliederen als “Blauw is onze glorie” en “Veensche Boys gaat nooit verloren, knoop dat in je oren”, wat we vroeger zo vaak als kind zongen onderweg naar, of op de terugweg van een uitwedstrijd in die Volkswagenbusjes van Taxi Lovink. Al hadden we een zeperd gehad van een nulletje of 6, toch zongen we dat. Mooie tijden die je nooit vergeet, typisch Veensche Boys en die liedjes blijven je altijd bij. Bovendien…de club gaat nooit verloren, al verliezen we best wel eens een wedstrijd.

Zo met de nieuwe kantine in aantocht is het echter een perfect moment voor een écht clublied. Een clublied wat gaat over hoe onze vereniging voor de Tweede Wereldoorlog begon, tot waar we nu staan. Onze blauw en witte hart en ziel moet er vanaf druipen. Het DNA van onze club moet er voor de toekomst met zesduims spijkers in verankerd zijn. En volgens ons is dat zeker gelukt, alhoewel de CD single ervan nog afgemaakt en gemixt moet worden natuurlijk.

De mooie tekst van het lied, geschreven door Wouter Bakker, houden we nog even voor ons, maar de plat Veensche uitvoering, gezongen door Wouter Bakker en zijn oom Dick, gaat precies over wie we met zijn allen zijn. Echte Veenders met een blauw en wit hart die graag voetballen om te winnen, maar vooral komen om plezier te hebben met elkaar bij de vereniging. Een lied om met ons blauw en witte hart tot in lengte van jaren vanuit de spanten in de nieuwe  kantine keihard mee te zingen, en ons allemaal een “Blauwe Held” bij te voelen.

Heel erg leuk dat Wouter zijn band Ritn Ditn optrommelde om ons bij te staan met de opnames van de CD. Prachtig om die jongens in de kantine een dot gas van wat heb ik jouw daar te zien geven. Dank je wel Frits, Edwin, Hans, Thijs en natuurlijk Wouter en Dick voor jullie inzet!

Verder had Wouter met zijn contacten in de muziekwereld gezorgd voor iemand die de plaat bij Veensche Boys in de oude kantine wilde op komen nemen. Niemand minder dan Jan Wilm Tolkamp (ex-gitarist van Normaal) kwam helemaal vanuit Aalten “Oerend Hard” aangescheurd naar ons complex. Niet op de Norton of de B.S.A. (want dat waren Bertus en Tinus), maar met zijn bus. In die bus heeft hij een mobiele opnamestudio gebouwd, waarmee hij op locatie een plaat op kan nemen. Dat moest helemaal goedkomen dus, en dat kwam het volgens mij ook. Toffe gast die Jan Wilm.

Wouter, Dick, Ritn Ditn en Jan Wilm werden verder nog bijgestaan door een groep andere “Blauwe Helden” van Veensche Boys. Het clublied moet natuurlijk breed gedragen worden.

De leadzang is zoals gezegd gedaan door Wouter Bakker samen met zijn oom Dick. Roy Berculo assisteerde Ritn Ditn op de electrische gitaar. Voor de achtergrondzang was een willekeurige dwarsdoorsnede van jeugdspelers, senioren, niet spelende leden EN de twee ereleden verantwoordelijk.

Wat te denken van Cees van Domselaar, Jan van Deuveren, Bas van de Grootevheen, Friso Doornhof, Justin ter Burg, Dick Schouten, Jaap Kuyt, Sem vam de Veen, Ivo Loch, Nick Bergsma, Dico van de Veen, Roy Berculo, Hendrik Jan Kas en Nikki ter Burg.

Jaap Kuyt zei dat ie ons gehoor niet aan het geluid van een gebarsten grammofoonplaat wilde blootstellen, maar dat valt allemaal wel mee met de techniek van tegenwoordig. Kortom het was leuk, gezellig en toch ook een beetje spannend voor de aanwezige mensen van onze vereniging. Allemaal hartelijk dank voor jullie inzet.

Ergens in februari 2018 zullen we precies weten wanneer de CD klaar is en kunnen we een precieze datum gaan prikken voor de introductie. Dus even geduld nog allemaal, vanaf de introductie is ie te koop. Een heel leuk hebbedingetje waar je, als ie over 40 jaar uit een lade tevoorschijn komt, blij van bent dat je ‘m nog hebt. Maar dan kun je de tekst vast en zeker al jaren moeiteloos meezingen, omdat je ‘m dan al zo vaak gehoord hebt in de rust van de thuiswedstrijden van ons eerste, of in de kantine bij een feest ter ere van een kampioenschap. Kopen dat ding!

Binnenkort meer.

Groetjes,

Wouter, Henk en Saskia

Webshop
Webshop
Archief berichten