Volgende wedstrijd

20 januari:  Veensche Boys – TOV (14.30 uur)

2e Klasse G

Veensche Boys 28
Scherpenzeel 24
BlauwGeel 22
AVW 19
Valleivogels 17
FC Horst 17
Lunteren 16
VSCO 15
Lelystad 14
VVOP 12
OWIOS 11
ESA 9
AGOVV 6
Renswoude 6

Uitslagen 16 december

OWIOS – AVW afg
Veensche B – BlauwGeel 3-2
Lelystad – FC Horst afg
ESA – VSCO 0-3
Scherpenzeel – VVOP 6-1
Lunteren – Renswoude  4-0
AGOVV – Valleivogels 1-6

 

Activiteiten kalender

12 januari 2018
Klaverjassen

19 januari 2018
Bingo

26 januari 2018
Klaverjassen

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 11
2. Danny Brouwer 5
3. Harry Hamstra 2
3. Bas van de Grootevheen 2
3. Herbert van den Ham 2
4. Menno van der Woude 1
4. Ivo te Velthuis 1
4. Gerard Kroonenberg 1
4. Stefan Fredriksen 1
4. Brian Duijst 1
4. Edwin van der Molen 1

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis onder de pannen ***  Algemene Ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2018 – aanvang ledenvergadering 14.00 uur – aanvang Nieuwjaarsreceptie om 15.00 uur *** FIJNE FEESTDAGEN EN EEN SPORTIEF 2018 ***

Oudste foto Veensche Boys (1936) opgedoken

De redactie heeft de beschikking gekregen over de oudste foto die bekend is van voetbalvereniging Veensche Boys. De allereerste elftalfoto van Veensche Boys is gemaakt bij Kees Kok in 1936, het oprichtingsjaar van de voetbalvereniging. In een weiland bij Johan Doppenberg trapten elke zondag een aantal jongens een balletje. Daar bleef het lange tijd bij, maar de noodzakelijkheid van een voetbalvereniging werd aangevoeld. Tijdens een repetitie van de Christelijke zangvereniging “Hallelujah” kwam dit tot uiting en bij Aalt van Arie (bijgenaamd “Arie Eénoor”) werd dit besproken. Men kreeg een elftal bij elkaar en er werd gelapt voor een bal. In het mulle zand van de “Paddenstoel” op de heide aan de Barneveldseweg werd op 7 juni 1936 door Peet van Vaneveld de aftrap verricht van de wedstrijd Nijkerkerveen tegen de “Zwarte bende” uit Nijkerk. Twee samengeraapte elftallen. Na afloop van deze wedstrijd (de meeste speelden op klompen) werd Veensche Boys opgericht. Peet van Vaneveld werd voorzitter en penningmeester, Willem Ruitenbeek 1ste secretaris, Hannes van de Heuvel werd 2de secretaris. De wedstrijden werden gespeeld op zondag. Dat was de enige vrije dag.

De omstandigheden waren nog verre van optimaal: er was niet de beschikking over een prachtig tenue of een mooi onderkomen. Na afloop van de wedstrijden gingen de spelers zich wassen in zinken teilen. Die stonden buiten, Zij hadden immers geen kleedruimtes. Later is de groep verhuisd naar Klaas Mostert nabij De Oude Deel. Daar stond een houten schuurtje waar de spelers zich konden wassen en verkleden.

Hierbij de namen van de personen op de foto, voor zover dat mogelijk is. Staande van links naar rechts: Gijs Kas, Henk van de Veen, Peet van Vaneveld, Gerrit van den Brandhof, Evert van Vaneveld en Willem van de Veen.

Zittend van links naar rechts: Onbekend, Hannie Doppenberg, Jan van Vaneveld, Bab van de Bunt, Geurt van de Bor, onbekend.

Het betreft een foto die nog nergens is vertoond.

Het allereerste elftal is tot stand gekomen bij de Christelijk Gemengde Zangvereniging Halleluja. Tijdens een bijeenkomst bij Aalt de Koning werden de plannen gesmeed voor een vereniging. Je moest zestien jaar zijn wilde je lid kunnen worden van Veensche Boys.

Alie van Vaneveld kan het zich nog allemaal goed herinneren. ‘Mijn vader heeft zijn hele leven voor de Boys klaar gestaan. Eerst als speler vanaf de oprichting; 40 jaar in weer en wind iedere zondag aanwezig, ook om mee te gaan naar de uitwedstrijden. Zijn vrouw was ook een trouwe supportster en ging altijd met hem mee. Zij verzorgde de kleding jarenlang en stopte de kousen van de jongens. Dat deed ze zelfs nog in 1961 toen de Boys kampioen werden. Er was toen nergens geld voor. Ze betaalde zelf de zeep en het water. Er was geen wasmachine, dus alles moest via het plankje. Ze kreeg een keer in het jaar een Kaaps viooltje voor.’

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten