Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Patrick Posthuma: Duel tegen Veensche Boys verdiende geen winnaar

De domper tegen Veensche Boys is hard aangekomen bij Patrick Posthuma, trainer van asv Dronten. Hij had een gelijke stand eerlijker gevonden, waarbij de goal van de Blauwe Helden volgens hem minstens zo dubieus was als het vanwege buitenspel afgekeurde doelpunt van Dronten. We blikken terug op die afgekeurde goal. Patrick Posthuma: De keeper stompte de bal weg en via de rug van iemand van Veensche Boys stuiterde de bal de goal in. Dan kun je nog twisten of je de bal als aanvaller nog een keer moet aanraken waardoor de goal op jouw naam komt. Aan de andere kant had het nooit buitenspel kunnen zijn natuurlijk. Want er staan voldoende mensen in de zestien en wij raken die hele bal niet aan. Op dat moment neem je gewoon geen deel aan het voetbalspelletje. Het kan überhaupt geen buitenspel zijn.

Tevreden over de rest van de wedstrijd?

Patrick Posthuma: We hadden tot de 1-0 de wedstrijd aardig onder controle. We hadden de controle en genoeg kansen gehad. We hadden voor kunnen komen, maar ook Veensche Boys heeft zijn kansen of mogelijkheden gehad. Terugkijkend denk ik dat de wedstrijd geen winnaar verdiende. Dan geven wij een doelpunt weg, waarvan ik denk: Laat het evenredig en steek dan als grensrechter ook gewoon je vlag in de lucht, want dan vlagt ie de goal ook af vanwege buitenspel. Zo simpel is het. Dat typeert hoe wij onszelf daarna uit het eigen spel hebben gehaald. We liepen daarna als pupillen te voetballen en je laat jezelf uit de wedstrijd spelen.

Hebben we vandaag qua spel de twee kampioenskandidaten gezien?

Patrick Posthuma: Dat weten we pas in mei. Ik vind dat we echt de controle hadden. We hadden controle over de wedstrijd. Niet dat het resulteerde in veel doelpuntrijke mogelijkheden. In de rust heb ik gezegd dat als 0-0 het maximaal haalbare is, dan tekenen we voor 0-0. Zo simpel is het ook zo. Ik denk dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende, want we waren aardig aan elkaar gewaagd. Wat wel duidelijk is dat we samen met Veensche Boys aan de top gaan meedraaien.  

Interview en foto’s Kees van den Heuvel  

Archief berichten