Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (afgelast)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 26 september 2020

OVC – Veensche Boys 14 nov
ASV Dronten – Lunteren
VSCO – VRC
Batavia – FC Horst
AVW – Lelystad
Renswoude – OWIOS
Unicum – Valleivogels

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

Patrick van der Kuijl: ‘We gaan strijden voor de titel’

Wat een beest is die Patrick van der Kuijl. Net nieuw in de selectie, maar nu al een hele goede indruk achterlatend. Van der Kuijl, die naar Nijkerkerveen is verhuisd, komt bij Ajax vandaan, maar heeft het afgelopen seizoen weinig gespeeld. Daarvoor voetbalde hij bij de jeugdafdeling van PEC Zwolle. Misschien is hij, net als een topfitte Mohammed Nouri, wel iets te goed voor Veensche Boys. ‘Nee, zeker niet,’ verbetert Patrick snel. ‘Ik heb een jaar stil gezeten en ik merk nu ook gewoon dat ik er weer in moet komen. Over twee maanden kan ik dat pas echt zeggen.

Waar wil je je nog op verbeteren?

Patrick van der Kuijl: Ik moet werken aan het wedstrijdritme. We gaan de eerstkomende wedstrijden kijken of dat goed zit. Veensche Boys is een hele mooie club. Als team zijnde hebben we veel kwaliteiten. Ik kijk er alleen maar naar uit.

Waarom heb jij een jaar sabbatical genomen?

Patrick van der Kuijl: Dat is eigenlijk een stuk motivatie die ik kwijt was geraakt. Ik had ook een tijdje veel klachten aan mijn scheenbeen. Dat heeft lang geduurd. Op een gegeven moment speelde ik weinig. Ik moest veel met het tweede van Ajax mee en was de motivatie een beetje weg. Ik ging nadenken en wilde weer gaan studeren. Daar heb ik mij op gefocust. Rond maart begon het weer te kriebelen. Ik kende Veensche Boys, lekker dicht bij huis en goed niveau. Ik dacht: ik kom hier voetballen.

Hoe bevalt het?

Patrick van der Kuijl: Heerlijk. Lekker rustig in Nijkerkerveen. En een leuk team. Ze hebben me goed ontvangen.

Heb je verwachtingen voor dit seizoen?

Patrick van der Kuijl: Toen ik hier kwam had ik geen verwachtingen, maar nu denk ik dat we moeten gaan strijden om de titel. Daar ga ik voor.

Trainer Erik Assink over Patrick van der Kuijl:

Hij is een echte linkspoot en die hebben vaak iets speciaals. Dat heeft hij ook. Maar hij heeft ook een groot mankement: waarom is het niet gelukt bij Ajax? Ik ken zijn trainer en die heb ik gebeld. Ik vroeg hem: wat heb ik aan die jongen? Een hele lekkere voetballer. Toevallig viel hij in tijdens de wedstrijd Quick Boys – Ajax, de derde wedstrijd in het seizoen. Die verloor Ajax met 5-1 en Patrick kwam er na de rust in bij een stand van 2-0. Hij maakte een goede indruk. Patrick is een liefhebber van het spel, zei die Ajax-trainer, maar hij is te bescheiden. Hij doet zijn mond niet open, praat niet en wordt door al die bijdehante Amsterdammertjes afgebluft. Hij kwam daardoor minder aan spelen toe. Patrick heeft het laatste half jaar weinig gespeeld, maar het is herkenbaar wat die trainer zei. Hij moet niet te timide zijn. Het spel moet niet langs hem heen gaan. Hij moet bezig zijn en Veensche Boys is een uitgelezen club voor hem, maar geef jezelf en wordt één van de jongens, one of the guys. Hoor erbij. Ik hoop dat hij dat oppakt. Hij heeft niet de brutaliteit en de flair. Hij is erg bescheiden. Daar is niks verkeerds mee, maar hij moet wel ergens de middenweg in vinden, dat hij zich wel laat gelden. Je kunt buiten de lijnen bescheiden zijn, maar binnen de lijnen mag je best onbescheiden zijn. Dat is wellicht een beetje de aard van het beestje, maar dat heeft Veensche Boys wel nodig, want Bas heeft dat niet, Rody Buitenhuis heeft dat niet, Julian heeft dat niet, Tom heeft dat niet, Nico heeft dat niet, Stan heeft dat niet, Herbert heeft dat niet, Lucas heeft dat niet. Je hebt jongens nodig die de boel willen aansjorren.’

Interview en foto’s Kees van den Heuvel      

Archief berichten