Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Penalty nekt Veensche Boys 5

Het is Veensche Boys 5 niet gelukt punten over te houden aan de lastige uitwedstrijd tegen VVOP 6. Eerder dit seizoen bleken de Voorthuizers in Nijkerkerveen ook al te stug voor het vijfde. In Voorthuizen waren de Veenders minder kansloos, maar gesterkt door een vroege voorsprong uit een penalty hield een zeer verdedigend VVOP het doel leeg. Het was pas voor het eerst dit seizoen dat Veensche Boys 5 niet tot scoren kwam.

Met enige vrees was Veensche Boys afgereisd richting sportpark “De Roelereng”. De ploeg was de 3-1 nederlaag eerder dit seizoen niet vergeten en moest het in Voorthuizen ook nog zonder spelmaker Geert van Dusschoten, routinier Hendrik-Jan Kas en keeper Rik Houtveen stellen. Dit bleek het spel in het begin dan ook niet ten goede te komen. De Boys begonnen slordig en er werd veel balverlies geleden; op het matig bespeelbare 5e veld bakte de thuisploeg er in de beginfase eigenlijk ook maar weinig van. Hierdoor ontstond een warrige wedstrijd die mede dankzij een gemeen fris windje geen traktatie was voor de supporter. Via een, voor Veensche Boys, ongelukkige situatie komt er wat leven in de brouwerij. Zoals wel vaker het geval is zorgt een corner voor Veensche problemen. Na een prima corner beroerd Marcel van den Akker ongelukkig de bal met zijn hand en de arbiter van dienst twijfelt geen moment hier gebruik van te maken. De Voorthuizense aanvoerder Ricardo (of Rico) schiet de bal droog achter de kansloze gelegenheidskeeper Sicco Schouten. Een paar minuten later lijkt een communicatiefout tussen diezelfde Sicco Schouten en Jacco van Leuveren (die Hendrik-Jan Kas verder uitstekend verving) het vijfde meteen fataal te worden. De oplettende VVOP-gastspeler Groenbroek (hij scoorde in Nijkerkerveen nog tweemaal) pikt de bal handig af en kan alleen voor Sicco Schouten een hoek kiezen. Een knappe reflex met de voet voorkomt echter een snelle 2-0 achterstand.
Van de schrik bekomen neemt Veensche Boys het heft in handen en van VVOP wordt eigenlijk weinig meer vernomen in de eerste helft. Wel blijft de ploeg makkelijk overeind bij de uitbraken van de koploper waardoor er werd met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg gerust wordt.

Daar waar Veensche Boys het in de eerste helft moeilijk heeft met de thuisploeg laat deze de 2e helft bitter weinig zien. Een blok van verdedigers wordt opgesteld om de 1-0 te bewaken. Dit lijkt al in de eerste minuut afgestraft te worden nadat de ingevallen Sam Schouten gastspeler Patrick van Plaggenhoef alleen op de keeper af stuurt. Hij heeft echter net te laat in de gaten hoeveel ruimte er is en beland in een moeilijke hoek waaruit alleen het zijnet nog gehaald wordt. Een andere gastspeler zorgt kort daarop ook voor gevaar nadat hij goed de bal van zijn directe tegenstander ontfutseld. Johan van de Beek wurmt zich vervolgens ook nog langs 2 andere spelers, maar komt dan niet goed genoeg uit om het ook de keeper lastig te maken. Ook enkele corners en voorzetten leveren niet het gewenste resultaat. VVOP kan daar slechts een gevaarlijk counter tegenover zetten, deze beland wel direct op de paal. In het laatste kwartier komt Sam Schouten nog in de buurt op aangeven van Marcel van den Akker, uit de draai verdwijnt de bal net over het doel. Met Jacco van Leuveren doorgeschoven van achteruit wordt er nog wanhopig druk gezet, maar de Veensche vlam dooft geleidelijk en de gelukkige thuisploeg houdt de 1-0 uiteindelijk vast tot de scheidsrechter er een eind aan maakt.

Zo blijft het stuivertje wisselen in de competitie en heeft na deze nederlaag Sparta 7 weer de beste papieren. De gemeentegenoten halen deze week in tegen laagvlieger SDC Putten 9, een gelijkspel is voor hen genoeg Veensche Boys van de koppositie te stoten. Andere uitslagen waren redelijk positief te noemen waardoor de 2e positie in elk geval veilig is tot het volgende weekend met een volledig speelprogramma (14 april). Dan wacht ook voor Veensche Boys een wedstrijd tegen SDCP (uit werd met 3-1 gewonnen).

Webshop
Webshop
Archief berichten