Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Piet de Visser is fan van Donny van de Beek

Donny Ajax Feyenoord 16-10 gPiet de Visser is scout voor Chelsea en richt zich natuurlijk ook op de Nederlandse markt. Van Ajacieden Davy Klaassen en Donny van de Beek verwacht hij veel. “In Nederland worden jonge spelers na een paar leuke acties direct hoog te paard gezet, maar de terugval is vaak veel te groot”, weet De Visser, die drie Feyenoorders op de Chelsea-lijst had staan. “Jongens als Vilhena, Boëtius en Kongolo had ik op de lijst staan voor Chelsea, maar die zijn helemaal weggezakt. Die jongens waren twee jaar geleden beter dan nu. Dat is gewoon heel erg jammer. Bij Chelsea blijven we naar Nederlandse spelers kijken, want er zijn nog altijd talenten, maar ik vind wel dat er vaak iets ontbreekt bij de jonge Nederlandse voetballers. En dan gaat het vooral om mentale aspecten als inzet, beleving, discipline en focus”, somt De Visser in De Telegraaf de redenen op waarom het minder interessant is om in Nederland te shoppen.

Donny Ajax Feyenoord 16-10 fAjax A1 – Feyenoord A1 miniklassieker (5-1)

Donny behaalde met Ajax A1 vrijdagmiddag een klinkende 5-1 overwinning op Feyenoord A1. Na een moeizame eerste helft, waarin Feyenoord zeker in het eerste halfuur beter was, zetten de Amsterdammers de ploeg uit Rotterdam na rust met grote cijfers opzij. Door deze zege is Ajax A1 koploper met een voorsprong van vijf punten op Feyenoord. De Rotterdammers speelden nog wel een wedstrijd minder.

Feyenoord begon sterker aan de wedstrijd. Nadat Ajax-doelman Stan van Bladeren, na een slechte pass van Matthijs De Ligt, nog kon redden, was hij kansloos bij de volgende Feyenoord-kans. Een prima combinatie aan Feyenoord-zijde en slap verdedigen van Ajax-verdediger Mauro Savastano zorgde ervoor dat Feyenoorder Rashaan Fernandes de bal over Van Bladeren lobte en de Rotterdammers op 0-1 bracht.

Donny Ajax Feyenoord 16-10 h nouri

Donny met zijn vriend Abdelhak ‘Appie’ Nouri

Feyenoord was zeker in het eerste halfuur de betere partij. Ajax was erg slordig in de passing, er was weinig beweging en het creëerde geen kansen. In het laatste kwartier kregen de jonge Amsterdammers echter wat meer grip op het spel, wat resulteerde in enkele kansen voor Ché Nunnely en Ezra Walian. Vlak voor het rustsignaal was het Abdelhak Nouri die met een prachtige krulbal Feyenoord-doelman Thodorie Velanas kon verrassen en de 1-1 op zijn naam kon zetten.

Ajax kwam na rust erg sterk uit de kleedkamer. Een schot van Dekker werd in eerste instantie nog gepareerd door Velanas, maar in de rebound tekende Walian voor de 2-1. Diezelfde Walian was vijf minuten later opnieuw trefzeker, die uit een corner van Donny van de Beek koppend de 3-1 wist te maken. Enkele minuten later was het opnieuw raak toen invaller Kaj Sierhuis zorgde voor de 4-1. Ajax was nog niet klaar met Feyenoord en met een mooi schot zette aanvaller Vince Gino Dekker de Amsterdammers zelfs op 5-1. Even later leek Ajax ook nog op 6-1 te komen, maar het doelpunt van Sierhuis werd afgekeurd wegens buitenspel.

Donny Ajax Feyenoord 16-10In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Ajax zat waarschijnlijk met zijn gedachten al bij de wedstrijd in de Youth League van aankomende woensdag tegen Schalke 04, terwijl Feyenoord niet meer geloofde in een beter resultaat.

Donny Ajax Feyenoord 16-10 abDonny Ajax Feyenoord 16-10 a

Archief berichten