Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Puike pot voor Veensche Boys JO19-1

veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-jiri-bisDe Drainer en zijn spelers waren voor aanvang van het duel met DVS’33 not amused. De Drainer had meegewerkt de wedstrijd van afgelopen zaterdag te verplaatsen naar woensdagavond. Reden: personele problemen bij de tegenstander. Wat kreeg hij terug voor zijn grootmoedige geste? Stank voor dank. Er was geen mogelijkheid tot warming up en op het speelveld werd nog volop getraind, andere mogelijkheden om een behoorlijke warming up te doen waren er niet. Het complex was verder in het duister gehuld. Verlichting op het hoofdveld stond nog op trainingsstand en moest voor de match nog op wedstrijdstand worden aangezwengeld. veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-tim-rody-bisDat gebeurde pas, nadat de Drainer had gedreigd niet te zullen spelen. De spelers uit het ‘ t Veen werden kort voor aanvang door hun coach nog de kleedkamer in gedirigeerd en het gebruikelijke positiespelletje werd daarna terug op het veld alsnog aangevangen. De scheidsrechter blies een groot aantal malen op zijn fluit om de blauwe helden te manen zich op te stellen. De Boys gaven geen krimp en stonden op scherp. Eerst onze warming up behoorlijk afmaken, leek de opdracht. Dik over achten begon de uitgestelde match uiteindelijk.

 

veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-goal-melvinVeensche Boys was getergd en dat was te merken. ‘ We willen winnen en het maakt niet uit hoe’! Er was een enorme felheid te herkennen in de persoonlijke duels en bij vlagen speelde Veensche Boys de thuisploeg ‘van het kastje naar de muur’. Na zeven weken van blessureleed was Robin van Duinkerken weer op de linkerflank aanwezig en dat was te merken. In de eerste helft liet de linkerspits zijn tegenspeler meerdere keren als een klein kind in zijn zwembroekje staan in de branding van strand Horst. De eerste kansen kwamen dan ook via links al na een kleine vijf minuten. Helaas moest laatste man Andre van den Broek in de tiende minuut zich laten vervangen. Wreef problemen blijven ‘die letzte’ parten spelen. Het betekende de rentree van Rodney Hop, die na weken van blessure leed de draad weer uitstekend op pikte. In de eerste helft had Veensche Boys het verdedigend goed voor elkaar. Het gaf als ploeg geen kans weg en was heer en meester over de aanvallers van de thuisploeg. In de twaalfde minuut kwam Veensche Boys dan ook verdiend op voorsprong. Na een goede aanval schoot van Duinkerken in de korte hoek op de doelman. De aansluitende cornerbal van Jiri van Kasteel werd bij de tweede paal in het doel gewerkt door de veelvuldig inschuivende voorstopper Melvin van Diest, 0-1.

 

veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-rody-1Na dit doelpunt werd Veensche Boys nog sterker. Er werd van achteruit goed gecombineerd en soms werd de afwisseling van de lange diepte pass gezocht. In de vierentwintigste minuut stoomde Tim Bouw op, speelde op de middenlijn een man uit en vond centraal Melvin van Diest. Diens dieptepass sneed door de DVS-verdediging heen als een mes. Robin van Duinkerken sprintte de zestien in, kapte zijn tegenstander uit en legde het hete leder keurig terug op de inkomende Jiri van Kasteel. De middenvelder had vervolgens geen moeite om zijn elfde(!) treffer van het seizoen te maken, 0-2. Veensche Boys bleef daarna de volledige controle houden. Het team was jammer genoeg wel slordig bij het afronden van de vele mooie aanvallen in de eerste helft. Ruststand 0-2.

 

veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-jeffrey-lucNa de rust kakte het spel van de Boys wat in. Het was te merken dat een stevig aantal spelers hun tweede wedstrijd in drie dagen speelden. Begrijpelijk en te verklaren dus. Na goed 25 minuten in de tweede helft pakten de Boys echter de draad weer op. De ene aanval volgde op de andere en Robin van Duinkerken bekroonde zijn goede wedstrijd met een felle sprint door het centrum en met een gort droge voetbeweging speelde hij de hete knikker langs de doelman en zorgde zo voor de 0-3. Het werd ook nog 0-4. Max Schreuder bleef jagen op de bal. De doelman raakte kort voor zijn eigen doel helemaal in de war van de snelheid van de ‘Veensche Max’ . De sluitpost schoot pardoes op aanstormende Schreuder en de bal schoot omhoog tegen de lat. veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-rody-2Max nam als een Verstappen een korte draai en wist de van de lat terugspringende bal keurig terug te leggen op Robin van Duinkerken, die de bal in een leeg doel schoof. Daarna kreeg Veensche Boys nog volop kansen om verder uit te lopen. De paal en de doelman stonden echter een hogere uitslag in de weg.

 

Een belangrijke uitzege van een geprikkeld Veensche Boys. De puike pot van de blauwe helden zorgde er voor dat de Boys weer op plaats drie staan van de ranglijst. Het gat met DVS bedraagt nu zes punten. Aankomende zaterdag is middenmoter Barneveld te gast in Nijkerkerveen de wedstrijd begint om 12.30 uur. 

Bron Drainer.nl

Foto’s Kees van den Heuvel

veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-tim-bis veensche-boys-jo19-1-dvs-24-11-tim-bo-bis

Archief berichten