Volgende wedstrijd

22 september : Veensche Boys – TOV  (14.30 u)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

21 september 2018
Klaverjassen 20 u

28 september 2018
Bingo 19.30 uur

5 oktober 2018
Klaverjassen 20 u

12 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september ***

Recordreeks Veensche Boys 5 ten einde

Voor het eerst sinds 5 december 2009 (!) heeft het vijfde elftal van Veensche Boys een thuisnederlaag geleden. Toen was het op de dag dat de ploeg nieuwe tenues ontving van de Old Peppermill. Daar bleek de ploeg toen behoorlijk van onder de indruk, want geen bal werd die dag goed geraakt. Opvallend genoeg werd Veensche Boys 5 ook afgelopen weekend in het zonnetje gezet. Suikerwarenfabriek van Wandelen doneerde fraaie nieuwe polo’s en blijkbaar waren de mannen hierdoor wederom danig ontroerd. Het veldspel was namelijk niet om aan te zien en, het zoals verwacht stugge, VVOP 6 profiteerde dankbaar van enkele domme fouten.

De beste minuten speelde Veensche Boys 5 achteraf bezien in de beginfase. Met de bal op de helft van de tegenstander worden er gaatjes gezocht in de Voorthuizense verdediging. Deze zijn spaarzaam, maar eenmaal is de bezoekende linksback erg slordig in de aanname. Martijn Demmer is er als de kippen bij om hem de bal te ontfutselen. Op de rand van de zestien knalt hij de bal vervolgens, zoals Demmer dat�alleen kan, in het dak van de goal. Een ideaal begin en even lijkt het een mooie middag te worden. Al snel komt VVOP helaas weer terug in de wedstrijd. Vanuit een ingooi rommelen de bezoekers de bal in het zestienmeter gebied. Vervolgens gaat er in de verdediging veel fout waardoor er opeens eenvoudig binnen geschoten kan worden. Als niet veel later een hoge bal volledig verkeerd wordt ingeschat door zowel Tommy Kroon als Rik Houtveen ligt de bal opnieuw in het net. Veensche Boys is dan al een poosje niet meer in staat geweest gevaarlijk te worden.
In de tweede helft is een lange bal van de ijzersterke laatste man van VVOP voldoende om de wedstrijd in het slot te gooien. Wel mag gezegd worden dat de spits vervolgens knap Marcel van den Akker en Rik Houtveen te slim af is, maar het geluk was duidelijk aan de zijde van VVOP afgelopen zaterdag.� Hoewel er dan nog ruim een halfuur te spelen valt lijkt Veensche Boys 5 zelf geen seconde te geloven in een eventuele goede afloop. Zo worden de normaal gesproken bepalende middenvelders Jacco van Leuveren en Geert van Dusschoten keurig geneutraliseerd. Van Martijn Demmer is na zijn treffer ook weinig meer vernomen en ook Sam Schouten heeft zijn vizier duidelijk niet op scherp staan. Een ongevaarlijk�kopballetje is zijn enige wapenfeit en hij ziet daarmee een reeks van 12 wedstrijden met tenminste een treffer ten einde komen. Geert van Dusschoten probeert 10 minuten voor tijd nog te scoren uit een vrije trap, maar ditmaal is het de paal die een doelpunt voorkomt. Daarna probeert Veensche Boys het tegen beter weten in nog wel, maar de Voorthuizense defensie geeft geen krimp. Samengevat een slordig en slap optreden van ‘het vijfde’ die en passant ook hun vorige week veroverde koppositie meteen weer te grabbel gooien. Wel de complimenten voor de bezoekers die heel degelijk speelden en keurig hun kansen afwachtten. Voor revanche moet enig geduld op gebracht worden, want aankomend weekend is een vrije speelronde. De 29e oktober wacht een per definitie lastig en beladen uitduel bij SDC Putten.

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten