Volgende wedstrijd

27 oktober: Delta Sports – Veensche Boys (14.30 u)

Stand 2e Klasse

1 Delta Sports 15
Veensche Boys 13
3 FC De Bilt 10
4 IJFC 9
5 De Meern 8
6 BFC Bussum 7
7 Loosdrecht 7
8 JSV Nieuwegein 6
9 Benschop 6
10 Waterwijk 6
11 Lopik 5
12 FC Almere 4
13 Odysseus’91 1
14 TOV Baarn 0

Uitslagen 20 oktober

De Bilt – De Meern 2-2
Veensche Boys – Lopik 1-1
IJFC – Waterwijk 4-2
Loosdrecht – TOV 2-1
Benschop – BFC 6-2
JSV – FC Almere 5-1
Odysseus – Delta Sports 0-4

Activiteiten kalender

26 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

2 november 2018
Klaverjassen 20 u

9 november 2018
Bingo 19.30 uur

16 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

 

Topscoorderslijst

1 Danny Brouwer 3
2 Nico van den Brom 2
3 Stefan Fredriksen 1
3 Ivo te Velthuis 1
3 Bas van de Grootevheen 1
3 Kilian van Kasteel 1
3 Menno van der Woude 1

 

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september *** gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Richard van Vliet: We gaan nog altijd voor de eerste periode

Veensche Boys staat weer met beide benen op de grond. Maar dat stonden ze altijd al, verexcuseert trainer Richard van Vliet zich: Het is heel simpel. Als je van tevoren tekent: zes wedstrijden met vijftien punten. Dan doe je het gewoon goed. Volgens mij staan we gelukkig nog steeds bovenaan, op basis van het doelsaldo. Ons eerste doel is nog altijd de eerstkomende twee wedstrijden winnen voor de periode. Dat hebben we gelukkig nog in eigen hand. Maar dit was een mooie wedstrijd. Alles zat erin: een goed voetballend Scherpenzeel, een uitstekend hardwerkend Veensche Boys.

Wat je de afgelopen weken bij Lunteren en VSCO wel als geluk had, daar ontbeerde het ons aan geluk. Als je de laatste tien minuten ziet, dan hadden we nog langszij kunnen komen, maar die ballen werden geblokt of ze kwamen op de lat. Dat geluk hadden we net niet. Dat hoort er ook bij.

Ik had het idee, lerende van Lunteren en VSCO, dat Veensche Boys de krachten beter ging verdelen en daarom niet als dolle stieren op de goal van Scherpenzeel afging.

Richard van Vliet: In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar we rouleerden uitstekend op het middenveld. We konden mooi doorvoetballen, maar je weet ook dat zolang het 1-1 blijft dat de linies in de tweede helft groter worden. Klaar. Dat zag je ook. Je zag dat er meer energie bij ons zat in de wedstrijd dan bij de tegenstander, op basis van de laatste tien minuten.

Veensche Boys moest wel.

Richard van Vliet: Daarom. Maar ik ben er trots op dat Veensche Boys de laatste tien minuten nog zo hard heeft gewerkt. Natuurlijk kun je de bietenbrug opgaan als Scherpenzeel vanuit de omschakeling de 3-1 zou maken. Scherpenzeel heeft zeker ook kansen gehad, zo simpel is het. Voor een neutrale toeschouwer was het een heerlijke wedstrijd voor tweede klasse niveau. En op dit moment hadden we het geluk even niet aan onze zijde.

Ik heb Veensche Boys in voorgaande wedstrijden beter zien spelen.

Richard van Vliet: Dat is ook de verdienste van de tegenpartij. Als je ziet hoe in de loop van de tweede helft een Bas, een Kilian, een Stefan nog steeds lopen te sleuren op het middenveld, dan denk ik: prima. Dat zit conditioneel gewoon goed. Nogmaals, de tegenstander heeft gewonnen. Dus, gefeliciteerd en wij hadden even net niet het geluk in het laatste kwartiertje.

Hoe was het om tegen jouw oude werkgever te voetballen?

Richard van Vliet: O, prima. Ik heb helemaal niets meer met Scherpenzeel. Het is voor mij een gesloten boek. Natuurlijk had ik willen winnen, maar ik zit niet op de bank met alleen het gevoel van: ‘Revanche naar de tegenstander’.

Interview Kees van den Heuvel, foto’s Aalt Guliker

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten