Volgende wedstrijd

Er zijn geen actuele wedstrijden

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 26 mei

Veensche B – Valleivogels 1-4
OWIOS – BlauwGeel 2-1
Lunteren – FC Horst 1-0
Lelystad – VVOP 1-2
Scherpenzeel – VSCO 1-1
AGOVV – Renswoude 1-1
ESA – AVW 0-3

Activiteiten kalender

27 juli 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

17 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
3. Menno van der Woude 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend ***

Richard van Vliet: We gaan nog altijd voor de eerste periode

Veensche Boys staat weer met beide benen op de grond. Maar dat stonden ze altijd al, verexcuseert trainer Richard van Vliet zich: Het is heel simpel. Als je van tevoren tekent: zes wedstrijden met vijftien punten. Dan doe je het gewoon goed. Volgens mij staan we gelukkig nog steeds bovenaan, op basis van het doelsaldo. Ons eerste doel is nog altijd de eerstkomende twee wedstrijden winnen voor de periode. Dat hebben we gelukkig nog in eigen hand. Maar dit was een mooie wedstrijd. Alles zat erin: een goed voetballend Scherpenzeel, een uitstekend hardwerkend Veensche Boys.

Wat je de afgelopen weken bij Lunteren en VSCO wel als geluk had, daar ontbeerde het ons aan geluk. Als je de laatste tien minuten ziet, dan hadden we nog langszij kunnen komen, maar die ballen werden geblokt of ze kwamen op de lat. Dat geluk hadden we net niet. Dat hoort er ook bij.

Ik had het idee, lerende van Lunteren en VSCO, dat Veensche Boys de krachten beter ging verdelen en daarom niet als dolle stieren op de goal van Scherpenzeel afging.

Richard van Vliet: In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar we rouleerden uitstekend op het middenveld. We konden mooi doorvoetballen, maar je weet ook dat zolang het 1-1 blijft dat de linies in de tweede helft groter worden. Klaar. Dat zag je ook. Je zag dat er meer energie bij ons zat in de wedstrijd dan bij de tegenstander, op basis van de laatste tien minuten.

Veensche Boys moest wel.

Richard van Vliet: Daarom. Maar ik ben er trots op dat Veensche Boys de laatste tien minuten nog zo hard heeft gewerkt. Natuurlijk kun je de bietenbrug opgaan als Scherpenzeel vanuit de omschakeling de 3-1 zou maken. Scherpenzeel heeft zeker ook kansen gehad, zo simpel is het. Voor een neutrale toeschouwer was het een heerlijke wedstrijd voor tweede klasse niveau. En op dit moment hadden we het geluk even niet aan onze zijde.

Ik heb Veensche Boys in voorgaande wedstrijden beter zien spelen.

Richard van Vliet: Dat is ook de verdienste van de tegenpartij. Als je ziet hoe in de loop van de tweede helft een Bas, een Kilian, een Stefan nog steeds lopen te sleuren op het middenveld, dan denk ik: prima. Dat zit conditioneel gewoon goed. Nogmaals, de tegenstander heeft gewonnen. Dus, gefeliciteerd en wij hadden even net niet het geluk in het laatste kwartiertje.

Hoe was het om tegen jouw oude werkgever te voetballen?

Richard van Vliet: O, prima. Ik heb helemaal niets meer met Scherpenzeel. Het is voor mij een gesloten boek. Natuurlijk had ik willen winnen, maar ik zit niet op de bank met alleen het gevoel van: ‘Revanche naar de tegenstander’.

Interview Kees van den Heuvel, foto’s Aalt Guliker

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten