Volgende wedstrijd

27 januari:  AVW – Veensche Boys (14.30 uur)

2e Klasse G

Veensche Boys 28
Scherpenzeel 24
BlauwGeel 22
AVW 19
Valleivogels 17
FC Horst 17
Lunteren 16
VSCO 15
Lelystad 14
VVOP 12
OWIOS 11
ESA 9
AGOVV 6
Renswoude 6

Uitslagen 16 december

OWIOS – AVW afg
Veensche B – BlauwGeel 3-2
Lelystad – FC Horst afg
ESA – VSCO 0-3
Scherpenzeel – VVOP 6-1
Lunteren – Renswoude  4-0
AGOVV – Valleivogels 1-6

 

Activiteiten kalender

26 januari 2018
Klaverjassen

3 februari 2018
Bingo

10 februari 2018
Klaverjassen

17 februari 2018
Bingo

24 februari 2018
Klaverjassen

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 11
2. Danny Brouwer 5
3. Harry Hamstra 2
3. Bas van de Grootevheen 2
3. Herbert van den Ham 2
4. Menno van der Woude 1
4. Ivo te Velthuis 1
4. Gerard Kroonenberg 1
4. Stefan Fredriksen 1
4. Brian Duijst 1
4. Edwin van der Molen 1

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis nu zonder steigers ***

Richard van Vliet: We kregen het moeilijk

Aan het einde van de eerste helft tegen FC Horst leek Veensche Boys de wedstrijd in de knip te hebben, totdat FC Horst, weliswaar met een prachtig schot, alsnog een goal wist mee te pakken en daardoor met meer zelfvertrouwen de tweede helft in ging. Trainer Richard van Vliet kan dat beamen: ‘Indirect klopt dat. Je staat met 2-0 voor. Of dat volledig terecht was, dat laten we in het midden. Ik vond het van beide kanten niet best in de eerste helft. Maar we kwamen op een 2-0 voorsprong en dat was netjes en dan mag niet een minuut voor rust de 1-2 binnenvallen. Wat overigens een fantastisch doelpunt was. Dan weet je dat FC Horst scherp uit de startblokken komt en dan moet je het eerste kwartier weten door te komen. Daarna werd het gewoon een hele fysieke wedstrijd. Het werd in mijn ogen zelfs een beetje te hard. Het voetballen op zich was heel spannend, maar vaak niet om aan te zien.

Het was duidelijk merkbaar dat FC Horst een stapje extra deed.

Richard van Vliet: Je hoopt natuurlijk op de 1-3 en dan is het klaar. Dan zakken ze als een plumpudding in elkaar. Maar dat gebeurde niet en het vertrouwen bleef. Dan zie je gewoon dat we het moeilijk kregen. Maar laten we eerlijk zijn: ze hebben eigenlijk geen al te grote kansen gehad. Wij hadden ook niet overdreven veel kansen, maar zij ook niet. Het was gewoon een heel fysieke strijd op het middenveld. En ik vind dat wij uiteindelijk de terechte winnaars zijn. Het was echter dit keer geen hoogstaand voetbal.

Jouw basisopstelling was een beetje veranderd. Had dat een speciale reden? Of wilde je iets anders uitproberen?

Richard van Vliet: Uitproberen vind ik niet het juiste woord. We wilden proberen om meer te kunnen voetballen van achter vandaan. Daarin heb ik wat keuzes moeten maken met andere jongens. Op zich ging dat best wel aardig. Gerard was heel dreigend. Dat heeft hij goed, maar ik vind dat het in onze ploeg qua opbouw nog beter moet. Dat hebben we geprobeerd vandaag te doen. Die vervolgstap zullen we de aankomende drie wedstrijden nog moeten maken. We willen meer voetballen vanuit onze backs en dat is de reden waarom ik Gerard heb opgesteld. Hij deed het gewoon goed. Niets mis mee. Volgende week zien we wel verder.

De concurrentie heeft punten laten liggen.

Richard van Vliet: Dat hoorde ik. Scherpenzeel die verliest van Lelystad. Verrassend. Maar aan de andere kant: Lelystad was tegen ons ook een goed voetballende ploeg. Dus, zo gek is het niet. Horst en AVW hebben verloren en alleen BlauwGeel heeft gewonnen. Dat is gunstig.

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten