Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

20 en 21 juli 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Rob Rietdijk: het verhaal achter het schilderij uit de oude kantine

Ruim dertig jaar heeft voetballer Rob Rietdijk een door hem gemaakt schilderij bij voetbalvereniging Veensche Boys niet gezien. Afgelopen week was de hereniging in het nieuwe clubgebouw van de Blauwe Helden. “Het schilderij ziet er boven verwachting nog goed uit”, zegt Rob. Het schilderij zou altijd blijven hangen in de kantine, totdat deze werd gesloopt dit jaar. Het zou leuk zijn volgens Rob, als het weer een mooie plaats zou krijgen “ergens in het nieuwe clubhuis”. Maar hij begrijpt ook dat het moet passen in de nieuwe omgeving. Het schilderij verbeeldt een tafereel van een paar eeuwen oud. Rob Rietdijk, hij begon in 1975 te voetballen bij Veensche Boys, was altijd al gefascineerd door zijn hobby tekenen en kreeg in zijn jeugd van zijn broer een Talens verfdoos. Zo is hij aan het schilderen begonnen. ‘Toen ik jong was wilde ik graag naar de kunstacademie, maar mijn vader zat bij het onderwijs en zei dat daar geen droog brood mee viel te verdienen’.

Daar kijkt hij nu zelf heel anders tegenaan. Rietdijk: ‘Ik heb een dochter in Florence (Italië) wonen en zij studeert daar aan de kunstacademie. Mijn boodschap is: volg je hart en doe waar je passie ligt’.

Rietdijk was in het verleden nauw betrokken bij Veensche Boys. Voetballend voor Donar in Hilversum, verhuisde hij in het midden van de jaren ’70 mee met zijn werk, en kwam in Nijkerk te wonen. “Bij de Balko, mijn werkgever, kwam ik Aart (Monk) Schotsman tegen als collega, en die zei dat ik bij de Boys moest komen voetballen”, en zo geschiedde. Hij speelde vanaf 1975 circa tien jaar lang als gewaardeerde middenvelder in de selectie van de zondag en zat bovendien een tijd lang in de redactie van clubblad “De Inswinger”. De mooie tekeningen die daar elke uitgave in te zien waren, kwamen veelal van zijn hand.

Via Henk van Plaggenhoef, die enthousiast was geworden over zijn schilderijen, werd hij gevraagd of hij niet voor de Boys een schilderij wilde maken voor in de kantine. Met het schilderij dat altijd prominent in de oude kantine heeft gehangen, is hij vervolgens ruim een jaar pro deo bezig geweest. Het is deels een replica van het schilderij ‘Peasants in an Interior’ (1661) van  grootmeester Adriaan van Ostade uit de zeventiende eeuw, waaraan hij wat eigen dingen heeft toegevoegd. Op 9 april 1981 werd het door zijn ouders onthuld in de kantine en kreeg het een mooie prominente plek boven de bar in ons oude clubhuis. Vele leden van onze vereniging weten niet beter dan dat het er altijd al heeft gehangen.

Via mond tot mond reclame ging vervolgens het balletje rollen en is hij meerdere schilderijen in opdracht gaan maken. Hij heeft onder meer voor Bert Veer zijn chauffeurscafé “De Linden”, een groot reclamebord geschilderd, wat langs de A28 richting Putten jarenlang te bewonderen was. Ook maakte hij diverse portrettekeningen.

Uiteindelijk maakte een gebroken enkel en gescheurde enkelbanden aan het begin van het seizoen 1986 / 1987 een einde aan de voetbalcarrière van deze gentlemanvoetballer. Hij kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij de club uit Nijkerkerveen: ‘Ik heb er een heel mooie en sportieve tijd gehad.’  

Tekst en foto Kees van den Heuvel

Archief berichten