Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

SDV Barneveld 3 en Veensche Boys 2 kent geen winnaar in knotsgekke competitie

Het werd zaterdag 14 november uiteindelijk een voetbalgevecht dat van de eerste tot en met de laatste minuut boeide, met aanvalsgolven over en weer en met uiteindelijk een eindstand van 0-0. Tot en met het laatste fluitsignaal zagen de toeschouwers een meeslepend gevecht waarbij vriend en vijand het erover eens was dat de ploeg die een doelpunt zou maken er ook met de 3 punten vandoor zou gaan. En omdat het vooral in de laatste 5 minuten bloedstollend spannend was, konden beide coaches leven met het gelijke spel. Voetbalkenner-bij-uitstek Gert Doornhof, familie van de captain van Veensche Boys 2, vond wel dat Veensche Boys meer recht had op de 3 punten dan SDV Barneveld en de coach van de Barnevelders gaf ruiterlijk toe dat als de thuisploeg er in de laatste minuut vandoor was gegaan met een 3-punter dat die punten dan wel een beetje “gestolen” zouden zijn. “Wat een geweldig leuk team hebben jullie”, voegde hij er nog even aan toe, onder de indruk als hij was van de prestaties van Veensche Boys 2 in de laatste 3 voetbaljaargangen. Hij durfde nog een vergelijk te maken tussen Veensche Boys 1 en Veensche Boys 2 maar daar ben ik uiteraard niet op ingegaan. Het idee!!!

De eerste helft was nagenoeg geheel voor de bezoekers uit ût Veen, met al in de 5e minuut een hoogstandje van Kevin Hols: bal opvangen met de borst, even de balans vinden tussen lichaam en bal door de bal even van de borst op het rechterbovenbeen te laten vallen om daarna te vlammen met de rechterwreef om de bal uiteindelijk op de lat te zien belanden: als toeschouwer ga je er dan echt voor zitten en als verslaggever wordt het tijd om pen en papier te voorschijn te halen. Nog geen minuut later was het Michel Kas die de keeper van de Barnevelders uittestte, maar die stond vanmiddag zijn mannetje en kon vanaf dat moment alleen nog maar groeien in de wedstrijd en dat deed hij dan ook. Een gevaarlijke corner in de 8e minuut, een geweldige doelpoging van andermaal Hols in de 12e minuut en het was pas in de 20e minuut dat SDV Barneveld in de buurt van de Veensche 16 kwam. De geweldige vrije trap van een meter of 16 werd katachig uit de kruising geranseld door doelman Jasper van Leeuwen, die in het restant van de eerste helft nog slechts 1 keer redding moest brengen rond de 30e minuut. De andere aanvalsgolfjes werden keurig gepareerd door de verdedigers Marco Hols, Gerwen Rebel, Bart van Tiggelen en Jordi van Weert. Aan de andere kant van het veld bleven de aanvallers van de Boys dicht bij treffers maar de inzetten verdwenen net naast, net over of eindigden bij de keeper.

Na de thee toonden de Barnevelders wat meer daadkracht dan in de eerste helft. Dat leverde uiteindelijk een boeiend gevecht op. De lampen gingen aan, het werd wat miezerig en kil aan de Barnseweg nummer 9, maar de 22 gladiatoren hielden ons nog redelijk warm. Het Veensche middenveld met Friso Doornhof, Wesley vd Burgt en Ivo Loch werd te vaak overgeslagen en de aanvallers lieten het in de tweede helft ook een beetje afweten. Invallers Menno van de Woude, Pascal Tiel en Jeffrey van Dasselaar konden nog net het echte verschil niet maken en ook Sebastiaan Blom’s fraaie akties stierven in schoonheid en resulteerden niet in een doelpunt. Beetje meer voetbalbrainz ontbrak er vandaag ook wel aan, met te ver doorgevoerde akties waar simpele oplossingen en (dus) snellere passing vaak tot een beter resultaat leiden. Tot echte doelkansen kwamen de Barnevelders ook niet afgezien van een geweldige uithaal van een meter of 20 die andermaal een prooi werd voor de Veensche doelman en niet lang daarna kopte aan de andere kant van het veld Kevin Hols rakelings langs de kruising. Eindstand 0-0.

Wat licht beteuterde koppies van onze sterren, niet in de laatste plaats omdat de “concurrentie” ook punten morst en niet zo’n beetje: Hierden verliest thuis van ASV Dronten (…), SDC Putten, vorige week een maatje te groot voor de Blauwen, verliest thuis van VVOP (…) en Bennekom gaat in Hoevelaken onderuit met 5-3. Zo bezien hebben de Boys met het éne punt nog redelijk zaken gedaan. “De jongens hebben hard gewerkt, dit is wat er vandaag in zat en ik ben onverminderd tevreden als promovendus in de 1e klasse”, zei coach Eddy Hof na afloop. “Natuurlijk zijn er details, zoals het moment dat 2 aanvallers elkaar in het strafschopgebied in de weg lopen, maar aan de andere kant is dat ook gretigheid”.

Op 21 november gaat Veensche Boys 2 naar Apeldoorn waar het in de beker Hoofdklasser CSV Apeldoorn 2 treft. Aanvangstijd 12.15 uur. Op dat moment zal ook bekend zijn of VVOP het volhoudt tegen Hierden, er wordt in Voorthuizen nog een kwartier gespeeld met een tussenstand van 1-0 voor VVOP. Blijft de winst in Voorthuizen, dan is Veensche Boys 2 de periodekampioen. Bij gelijkspel gaat die prijs naar Hierden. De vraag is of VVOP de boel achterin dicht timmert of dat het onmiddellijk ten aanval trekt en Hierden in de verdediging drukt. Dan wel oppassen voor de counter!!

Het blijft al met al een knotsgekke maar erg leuke en spannende voetbaljaargang. 21 uit 10 en ik blijf volhouden dat “we” in het linker rijtje eindigen.

Sibert van Leeuwen

Archief berichten