Ondanks het puntverlies van de afgelopen periode, is Jos Bouw, de technische man, in het algemeen uitermate tevreden over de vooruitgang van Veensche Boys. ,,We zijn gezond ambiteus, wat betekent dat we graag willen promoveren, maar dat er geen paniek is als het een keer tegenzit.” Tegenslag kent Veensche Boys dit seizoen sowieso weinig, onderkent Bouw. ,,We hebben de juiste keuze gemaakt door spelers uit de nabije regio en eigen spelers voorrang te geven. De sfeer is top en zowel het eerste en tweede liggen op kampioenskoers. Voor zo’n kleine vereniging een fantastisch resultaat en dan heb ik het nog niet eens over de fantastische accommodatie die we bouwen.”

Het gaat goed met Veensche Boys zowel binnen als buiten de lijnen. ,,Alle spelers hebben aangegeven dat ze ook volgend seizoen bij ons willen voetballen. De selectie is dus rond; alleen als er nog een echte versterking op ons pad komt, happen we toe. Verder kiezen we zoveel mogelijk voor eigen spelers.”

Met Roger Lantinga is de nieuwe hoofdtrainer ook bekend. ,,Roger doet het uitstekend met het tweede, heeft kwaliteit en kent de club. We wisten dat Richard van Vliet ging stoppen, dus toen was de keuze voor Lantinga snel gemaakt. Met de terugkeer van Marco Brouwer (tweede) zijn we ook qua trainers compleet.” Jos Bouw droomt soms even. ,,Natuurlijk wil elke Veender een groots afscheidsfeest van onze oude kantine, liefst met wat platte karren. Maar zover zijn we nog lang niet.”