Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen 20u

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Sparta Nijkerk 2 is na 4 minuten en 29 seconden klaar met Veensche Boys 2: uitslag 1-4

Twee uitvallen in de eerste 5 minuten waren voldoende voor Sparta Nijkerk 2 om uiteindelijk met de drie punten naar huis te gaan. Al na 2 minuten was de bloedsnelle linksbuiten van de oranje-zwarten Janik Makizodila (1.96 meter plus uitschuifbenen) zijn directe tegenstander kwijt en liet de Veensche goalie na een aanvankelijke interruptie kansloos. Amper 2 minuten later hing de bal na een voorzet over rechts andermaal in de touwen: 0-2. En hoewel er dan nog steeds 85 minuten te gaan zijn om wat heet: de zaak recht te trekken bleek al snel dat de Blauwe Helden weinig tot niets in te brengen hadden tegen het aanvalsgeweld en positiespel van Sparta Nijkerk. Strikt genomen viel de schade bij de rust nog mee (0-3) en Sparta Nijkerk mocht het zichzelf aanrekenen dat er niet wat vaker gescoord werd om daarmee in ieder geval de rijk gevulde “uit-tribune” een warme middag te bezorgen. De Veensche doelman had vreemd genoeg een betrekkelijk eenvoudige middag, ofwel: na geweldig tikkie-takkie voetbal en fraai positiespel richting het doel van Veensche Boys bleek het net vinden nog wel een “dingetje”: spectaculaire reddingen werden er niet verricht en de 4 doelpunten waren vermoedelijk of misschien wel helemaal onhoudbaar: de mooiste was de 1-4 na een geweldige voorzet van rechts in de verre linkerkruising gekopt, het was de tweede van Makizodila.

Daarmee was de wedstrijd helemaal gespeeld. Veensche Boys had daarvoor nog wel een plaagstootje uitgedeeld (1-3 door Bart van Tiggelen) en het had ook nog wel 2-3 kunnen worden, maar daar bleef het dan ook bij. Een verder redelijk gezapige derby, een veel te groot krachtsverschil, 2 volledig onnodige kaarten voor Sparta Nijkerk pasten helemaal niet in het wedstrijdbeeld. Een Sparta Nijkerk kenner op de tribune en ook Veensche Boys coach Marco Brouwer wist te melden dat een handvol A-selectie Spartanen “zomaar” in Sparta Nijkerk 1 zou kunnen meekomen. Sterker nog: sommige van die spelers presenteren zich af en toe in Sparta Nijkerk 1 – een aantal ervan kwam net terug van een al dan niet langdurige blessure. Brouwer had er vrede mee: “Vooral de linksbuiten is een pareltje en een sympathieke goser. Die speelt normaal ook gewoon in het eerste. Ik kan mijn team derhalve helemaal niets kwalijk nemen, het was uiteraard jammer dat de doelpunten zo snel vielen, maar op de einduitslag valt natuurlijk helemaal niets af te dingen. Toen ik de opstelling zag wist ik al dat het een moeilijke middag zou worden”.

Volgende week speelt Veensche Boys 2 de lastige uitwedstrijd tegen SDV Barneveld dat 5 punten meer heeft dan Veensche Boys 2, met een wedstrijd minder gespeeld. Al met al nog steeds een interessante en leerzame voetbaljaargang voor Veensche Boys 2, dat het als debutant nog steeds redelijk doet, op momenteel een 9e plek. Je verliest een keer en je wint een keer, zo’n soort competitie. De Blauwen Helden kunnen nog steeds met genoegen terugkijken op de 2-4 tegen Hardenberg, zeker als je die gasten met 0-8 ziet winnen van OWIOS. Februari wordt een interessante maand, zoveel is wel zeker.

 

Opstelling Veensche Boys 2:

Doel: Jasper van Leeuwen

Achterhoede: Bart van Tiggelen, Herbert van den Ham, Harm Geert Bakker, Ronnie Schiphorst

Midden: Friso Doornhof, Rody van de Beek, Patrick van Weert

Voor: Ferdi van de Pol, Jiri van Kasteel, Bram Berends

Ingevallen: Stan van ’t Hazeveld, Jordi van Weert, Raymon Kas

 

 

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten