Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Stan Onland naar Veensche Boys

Stan Onland (18, bijna 19) maakt de overstap van Sparta Nijkerk JO19-1 naar Veensche Boys. Bij het hoogste jeugdteam van de Nijkerkers speelt Stan, die aanvoerder is, centraal achterin en die positie wil hij ook bij Veensche Boys gaan bekleden. ‘Centraal achterin is echt mijn plekje. Daar kan ik het beste uit de voeten.’

Hoe ben je met Veensche Boys in contact gekomen?

Stan Onland: ‘Via via ben ik in contact gekomen met Veensche Boys. Veensche Boys is dichtbij, ik woon zelf in Corlaer. Ik ben benaderd door Stefan Fredriksen en die heeft nog veel contact met mijn vader. Ook Barry de Winter heeft mijn naam genoemd. Ik heb een gesprek gehad met Jos Bouw en Stefan Fredriksen en dat was superpositief. Ze hadden een goede visie en het was gelijk duidelijk. Daarom heb ik gezegd: ik ga die overstap maken.’

Is een verblijf bij Sparta ook nog overwogen?

Stan Onland: Natuurlijk is dat overwogen. Sparta Nijkerk is wel van huis uit mijn club geweest. Het was een lastige keuze door weg te gaan bij de club waar je je jeugd hebt gehad. Uiteindelijk heb ik een gesprek gehad en daaruit kwam naar voren dat Veensche Boys de beste stap is in mijn ontwikkeling. Daar geloof ik in. Daar gaat het om. Het gaat niet om het geld of wat erom heen zit. Het gaat om het voetballen en dat ik lekker speel. Dat ik bezig ben en mezelf kan ontwikkelen. Dat is het belangrijkste.

Je hebt nooit geambieerd om keeper te worden, net als jouw bekende vader Sven?

Stan Onland: Nee joh, keepen is niks voor mij. Ik heb eigenlijk nooit gekeept. Mijn middelste broertje staat wel op goal maar zelf vind ik het niks. Laat mij maar lekker voetballen.

Had je vader nog een advies voor jou?

Stan Onland: Mijn vader heeft geadviseerd gewoon te doen waar ik zelf het beste bij kan ontwikkelen. Hij heeft niet veel invloed gehad, omdat ik zelf die keuze wilde maken. Maar hij steunt mij gewoon in mijn keuze.

Interview Kees van den Heuvel

Archief berichten