Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Stefan Fredriksen: ‘Eens kijken of die jas mij ook past’

Stefan Fredriksen is bezig aan zijn laatste maanden als actief voetballer. De 33-jarige middenvelder van Veensche Boys hangt zijn schoenen aan de wilgen en gaat het trainersvak in. ,,Al die kunstgrasvelden eisen zijn tol.” Hoewel Fredriksen nog altijd geniet van het voetbal, vindt de routinier het tijd voor andere dingen. Daarvoor draagt hij meerdere redenen aan. ,,Het begint bij het fysieke gedeelte. Al die kunstgrasvelden eisen zijn tol en ik heb steeds vaker last van kleine pijntjes in de rug en enkel. Ook merk ik dat ik steeds langer de tijd nodig heb om te herstellen. Daarnaast ben ik sinds kort voor mijzelf begonnen als timmerman. Daarbij kan ik het niet gebruiken dat ik op maandag niet kan werken of zelfs een langere tijd als ik een blessure oploop. De keuze voor mijn maatschappelijke carrière als zelfstandige gaat nu dan ook voor.”

De afscheidsronde van Fredriksen in de tweede klasse, die ook de optie had om een jaar door te gaan bij Veensche Boys, mag voor de aanvoerder van de Veners zo lang mogelijk duren. ,,Ik hoop dat we op wat voor manier dan ook een prijs kunnen pakken en ik mijn tijd bij de club als speler goed kan afsluiten. Ik hoop op promotie, maar dat zal ook van de concurrentie afhangen. Via de nacompetitie is misschien een optie, maar we hebben het niet meer in eigen hand. Aan de titel moeten we voorlopig niet denken.”

De inwoner van Nijkerk hoopt dat hij in zijn nieuwe functie als assistent-trainer bij Veensche Boys snel zijn weg zal vinden. ,,Ik sta nu middenin de groep, maar dan moet ik er ook boven staan als het nodig is. Er zit ook een serieuze kant aan het trainerschap. Een voordeel is wel dat ik de jongens allemaal ken en zij mij ook. Ergens hebben ze nog wel respect voor mij, ook nu ik aanvoerder ben. Ik hoop dat het verloop op een natuurlijke manier zal gaan.”

Voor hem was het geen abc’tje dat hij het trainersvak inging. ,,Aan de ene kant hoefde het van mij niet zo, maar aan de andere kant is het een mooie manier om in het wereldje actief te blijven. Ik denk dat ik met mijn ervaring een bepaalde kwaliteit kan leveren in de gesprekken en de begeleiding van jonge spelers in het eerste elftal. Eens kijken of die jas mij ook past.”

Cursus

De oud-prof van Cambuur heeft in eerste instantie voor een jaar getekend bij Veensche Boys. ,,Ik ga kijken of het bevalt vanaf mijn kant, maar ook in overleg met de club of het hun bevalt. Nu ga ik eerst werken en als het bevalt, wil ik wel de cursus gaan volgen. Die optie wordt mij ook geboden.”

Fredriksen kijkt desgevraagd terug op zijn lange carrière als voetballer. Vanaf zijn vierde, toen hij begon bij Amsvorde, tot aan zijn afscheid bij Veensche Boys speelt hij exact dertig jaar. ,,Voor mij persoonlijk was de wedstrijd in 2009 tegen IJsselmeervogels het hoogtepunt. Drie wedstrijden voor het einde kwamen we aan kop in de competitie door een 0-1 overwinning bij IJsselmeervogels. Ik maakte daar de winnende en ik word er door sommigen nog steeds aan herinnerd. Dat is voor mij het hoogtepunt van mijn loopbaan.”

Bron AD

Archief berichten