Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Teambuildingsavond zondagselectie groots succes

Afgelopen zaterdagavond 7 januari heeft de selectie (inclusief enkele gasten) van de zondag haar nieuwjaarsbijeenkomst gecombineerd met een teambuildingsavond. Hoewel het laatste eigenlijk overbodig is om een teambuildingsavond te organiseren. De zondagselectie is een team waar de saamhorigheid beter is dan het voetbal wat er af en toe op de groene mat gelegd wordt.Echter alles was weer aanwezig om er een top avond van te maken. Een overtolligheid aan drinken en overheerlijk eten doen al snel een avond slagen. Daarnaast was de selectie, uiteraard met aanhang, ook nog eens super actief tijdens deze bijeenkomst. Zo kon er gedart worden, sjoelen was een mogelijkheid en natuurlijk werd een groot gedeelte van de avond gevuld met eten, drinken en dom lu….. En voor de echte liefhebbers was er ook nog tijd om even serieus met elkaar te praten. Ik heb overigens niemand dat horen doen. Om 19.00 uur was het verzamelen en nadat iedereen elkaar gemeend het beste wenste voor 2017, kon het feest los barsten. Mighty Glen van Gerwen had een schema gemaakt voor het darten en een ieder hield zich daar nauwkeurig aan . De meeste dames bezigden zich aan het sjoelen. Met enige nonchalance werden de houten stenen met een akelig nauwe precisie in de daarvoor bestemde gaten gegooid.

Daarbij in ogenschouw nemend dat sjoelen echt een ervaringssport is gezien het feit dat met name Abrie hoge ogen gooide in deze tak van sport. Kortom echte topsport en eigenlijk was het grootste genot deze avond dat je ze amper hoorde en er dus ook geen last van had. Zo heeft alles ook voordelen, je moet ze even zien. Overigens over de 2 sjoelbakken later meer. Gedurende de avond waren er ook mensen die zich bekommerden over de actieve sporters en zich achter de bar begaven om te voorkomen dat enkelen daarvan zouden uitdrogen. Terwijl de uurtjes weg tikten, werd het ook steeds duidelijker dat darten een gelukssport is en dat je beter gaat gooien naar mate je meer drank (waarschijnlijk alcohol) op hebt. Uitzonderingen daar gelaten, ondergetekende (niet drinker) was de enige die een echte, en de enige voor die avond, 180er wist te gooien.

Ook hier een bevestiging dat de beste speler(s) niet altijd de winnaars zijn. De finale van het darten ging dan ook tussen het koppel Evert Jan Veldhuisen/Glen Bergsma tegen Berry van de Kooi/Cor Brom. Enig kenner ziet in een oogopslag dat dit dus verder niets met dartkwaliteiten te maken heeft en dat drank de grote inspirator is om tot deze grootste prestatie te komen.Uiteindelijk wisten Berry en Cor dit prestigieuze toernooi te winnen. Er wordt inmiddels over gesproken om dit toernooi onder te brengen bij de internationale dartbond (PDC) en te houden in het Engelse Alexandra Palace . Daarnaast schijnt tv Gelderland al alle tv-rechten geclaimd te hebben. Terug naar het toernooi. In de eerder genoemde finale wist Cor vd Brom zelfs een check te gooien. Een wonder op zich. Cor gooide de pijlen alsof hij mee deed aan de olympische spelen op het onderdeel speerwerpen. Wellicht een nieuwe werptechniek. Ook Evert Jan liet zien dat hij voor het darten uit het juiste hout gesneden was. Meest opzichtige kenmerken hiervoor zijn de houding tijdens het gooien, je figuur (lees omvang) en last but not least drankopname. Daarnaast wist hij ook menig dubbel te vinden. De meest voorkomende was 2 pijlen naast het bord. Dat er uiteindelijk nog een winnend team uit de finale is gekomen was een godswonder (het was inmiddels ook al zondag). Berry en Cor mogen zich een jaar lang de dartkampioenen noemen van de gehele zondagafdeling van sv Veensche Boys. Nog even terug naar de eerder genoemde sjoelbakken. Er waren voor die avond speciaal een 2-tal azobe-houten (dit is een harde houtsoort afkomstig uit de bossen van Afrika) sjoelbakken met speciale aan de (vrouwen)hand aangepaste stenen van de fijnspar ingevlogen (kosten nog moeite werden bespaard). Een bak met grotere gaten en een bak met wat kleinere gaten. Hetgeen betekent dat de daarbij behorende stenen afgestemd zijn op desbetreffende gaten. Het wordt wat lastig na enkele drankjes om dat te kunnen onderscheiden ondervond vroeg in de morgen Gerco. Na ongeveer 20 minuten sjoelen en nog geen steen door een gat gegooid te hebben, werd hij uit zijn lijden verlost en werden de juiste stenen weer voor de juiste sjoelbak gebruikt. Na deze wisseling van stenen, liet Gerco ook zien dat hij dus de nodige vrouwelijke trekjes (welke vrouw heeft dat niet)  heeft en gooide nu wel af en toe een houten steen door een gat. Al met al was het weer een geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Hopelijk heeft deze bijeenkomst er toe bijgedragen dat straks de prestaties op het veld weer van een hoog niveau worden. Organisatie klasse en bedankt.        

 

Uw reporter.

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten