Volgende wedstrijd

20 april: Veensche Boys – JSV (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 49
2 Delta Sports 44
3 Waterwijk 38
4 FC Almere 35*
5 Loosdrecht 34
6 De Meern 33
7 BFC Bussum 33
Veensche Boys 32
9 JSV Nieuwegein 27
10 Benschop 26
11 Lopik 24
12 IJFC 24
13 TOV Baarn 21
14 Odysseus’91 18
* Punt in mindering

Uitslagen 13 april

De Bilt – Delta Sports 4-3
De Meern – Odysseus 0-0
FC Almere – Benschop 2-0
BFC – TOV 2-1
Waterwijk – Lopik 5-2
JSV – IJFC 1-1
Loosdrecht – V. Boys 3-1

Activiteiten kalender

19 april 2019
Bingo 19.30 uur

26 april 2019
Klaverjassen 20u

27 april 2019
Koningsdag

1 mei 2019
Droptalents

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 9
2 Danny Brouwer 7
3 Kevin Hols 4
4 Tom van Donselaar 3
5 Kilian van Kasteel 2
5 Stefan Fredriksen 2
5 Edwin van der Molen 2
6 Ivo te Velthuis 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Menno van der Woude 1
6 Niels Buijtenhuis 1
6 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Thomas Buitink heeft doorbraak bij Vitesse als eerste doel

Jong en talentvol zijn prima omschrijvingen van voetballer Thomas Buitink uit Nijkerk. En ambitieus, want de zestienjarige speler wil dit jaar aanhaken bij het eerste van Vitesse én het EK spelen met Oranje.

Het jaar is natuurlijk pas heel kort onderweg, maar dat zijn wel mijn doelen voor dit jaar. Mijn debuut maken in een officieel duel voor mijn club Vitesse staat bovenaan, maar naar het Europese Kampioenschap gaan met Oranje onder 17 komt daar vlak achteraan.”

Beide doelen lijken niet onhaalbaar voor de Nijkerker, die op jonge leeftijd door Vitesse werd weggeplukt bij Veensche Boys. ,,Ik speel momenteel mijn wedstrijden vooral bij Vitesse onder 19 en jong Vitesse. Dat laatste team komt uit in de tweede divisie en is dus een goede leerschool voor me. Op dat niveau leer je het meest, vooral omdat de tegenstanders beter zijn.”

Met de A-selectie trainde Buitink vorig seizoen al regelmatig mee en dit seizoen mocht hij mee op trainingskamp in Slovenië. ,,Daar is het niveau natuurlijk nog hoger en dan moet je hard aanpoten. Maar dat is wel het niveau wat ik wil bereiken. Misschien vergt het geduld, zeker omdat ik nog jong ben, maar ik wil het liefst zo snel mogelijk.”

Buitink zette zijn eerst stappen op het voetbalveld als vierjarige bij Veensche Boys in de F-pupillen. ,,Mede door de inspanningen van Johan van den Heuvel mocht ik zo vroeg beginnen en eigenlijk is hij, destijds hoofd jeugdopleiding, altijd belangrijk gebleven. Van den Heuvel gaf me adviezen en zorgde ervoor dat ik me bleef ontwikkelen. Dat ik op negenjarige leeftijd naar Vitesse mocht, heb ik dus zeker deels aan hem te danken.”

Bij de jeugdopleiding van Vitesse/AGOVV was Thomas Buitink nooit een twijfelgeval. ,,De periode aan het eind van het seizoen, wanneer spelers te horen krijgen of ze door mogen, was nooit echt spannend. Er was veel vertrouwen bij Vitesse en ik heb het er nog steeds heel goed naar mijn zin.” Binnen Vitesse zijn de talenten van Buitink niet onopgemerkt gebleven, want vorig jaar kreeg hij een driejarig contract aangeboden. ,,Een hoogtepunt natuurlijk, want dat is toch een beloning van de inspanningen die je er voor hebt gedaan. Sportieve hoogtepunten zijn natuurlijk mijn debuut in het eerste in een oefenduel tegen FC Oss én mijn eerste doelpunten bij Jong Vitesse in de tweede divisie.”

De in Nijkerk geboren en getogen spits is niet alleen in Arnhem opgevallen, want er schijnen diverse buitenlandse clubs de verrichtingen van Buitink te volgen. Zelf blijft hij rustig onder die aandacht. ,,Tja, natuurlijk is het vleiend als er wordt gesproken over interesse van aansprekende clubs. Maar ik speel bij Vitesse, heb daar een contract en wil me daar ontwikkelen en doorbreken.” 

Het Europese kampioenschap met Oranje onder 17 staat ook hoog op de verlanglijst van Buitink. ,,We zitten nu in de zogenoemde Eliteronde met Italië, België en Wit-Rusland. Van die poule plaatst de groepswinnaar zich rechtstreeks en ook zeven van de acht nummers twee. Ik hoop echt dat we ons plaatsen voor het EK in Kroatië, dat begin mei plaatsvindt.”

Scorende spelers als Thomas Buitink vallen altijd meer op dan anderen. ,,Scoren is me eigenlijk altijd vrij makkelijk afgegaan. Dat is dus wel een pluspunt. Met loopacties en snelheid probeer ik altijd het juiste moment te vinden om diepte te brengen in het spel. En dan is het maken van een doelpunt natuurlijk de bekroning, want dat is toch het doel van het voetbal.” Dat Thomas Buitink, als Nijkerker, bij Veensche Boys begon, komt vooral door zijn neven. ,,Ik wilde destijds met mijn neefjes Damian en Lesley Vermanen spelen, daarom ging ik naar Veensche Boys. Volgens mij begint iedereen zo, want je kiest het liefst een club waar je vriendjes of familie speelt. En daar heb ik een prima tijd gehad, totdat ik door Vitesse werd gescout.”

Hoewel een vergelijking met Donny van de Beek voor de hand ligt, gaat dat volgens Thomas Buitink niet op. ,,Donny is een ander type speler, is een paar jaar ouder én speelt al bij de A-selectie van Ajax. Vergelijken heeft ook geen zin, ik focus me op mijn eigen ontwikkeling. Doelen stellen en hard werken om ze te bereiken. Het zou wel leuk zijn als we nog eens tegen elkaar spelen, maar daarvoor is nog wel een weg af te leggen.”

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Webshop
Webshop
Archief berichten