Volgende wedstrijd

14 dec: Veensche Boys – Lunteren (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 Batavia’90 29
2 Unicum 25
3 De Merino’s 25
4 ASV Dronten 22
5 Veensche Boys 18
6 VRC 17
7 Valleivogels 16
8 Renswoude 15
9 AVW’66 14
10 FC Horst 13
11 Lunteren 13
12 Dinxperlo 7
13 Lelystad’67 3
14 Be Quick Zutphen 0

Uitslagen 7 december

Be Quick – Veensche Boys 2-6
Dronten – De Merino’s 3-3
VRC – Batavia 2-2
Lelystad – Renswoude 0-2
Lunteren – FC Horst 6-1
Valleivogels – Dinxperlo 0-0
AVW – Unicum 3-0

Activiteiten kalender

13 december 2019
Bingo 19.30u

19 december 2019
Kipkluufen

20 december 2019
Kerstbingo 19.30u

21 december 2019
Klaverjasmarathon 9 u

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 11
2 Julian Buitenhuis 5
2 Rody Buitenhuis 5
3 Tom van Donselaar 4
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1

Titel uit zicht na tweede nederlaag op rij

Het jaar begon zo goed voor Veensche Boys met twee overwinningen onder de nieuwe hoofdtrainer Eddy Hof. De laatste twee weken ging het echter mis en zaterdag leed Veensche Boys zijn tweede opeenvolgende nederlaag. In Nijkerkerveen werd afgetekend met 0-3 verloren van De Meern. ,,Enkele weken geleden lag onze focus op het meedoen in de titelstrijd”, stelt Bas van de Grootevheen. ,,We wisten dat het een lastige opgave zou zijn, maar inmiddels hadden we koploper De Bilt binnen bereik kunnen hebben. Maar ja, dat moet je wel zelf blijven winnen en op dat vlak hebben we het de laatste twee duels laten afweten. Reëel gezien hoef je het nu niet meer over de titel te hebben.”

SCHERPTE VEREIST 

Veensche Boys moet zich zelfs snel herpakken, want de concurrentie ligt op de loer. ,,We zijn nu inderdaad gezakt naar de derde plaats en de ploegen daaronder komen steeds dichterbij. We willen hoe dan ook de nacompetitie halen en dus moeten we deze plaats minimaal vasthouden. Deze twee nederlagen laten wel zien dat je continu scherp moet zijn.”

Van de Grootevheen denkt dat daar de grootste oorzaak is van de nederlagen. ,,We missen enkele spelers, maar zelfs dan hebben we nog genoeg kwaliteit in de ploeg om dit soort wedstrijden te winnen. Zaterdag misten we veel ervaring, maar ik vind dat we tenminste alles moeten geven. De strijd, beleving en vol energie spelen vond ik toch minder dan nodig is om duels te winnen.”

DEFENSIEVE ZEKERHEID 

Veensche Boys trad tegen De Meern aan met meer zekerheid in de achterhoede. ,,Wat later druk zetten en ruimte creëren voor onze aanvallers in de tegenaanval, was de bedoeling. Dat verliep in de eerste helft best redelijk, want we gaven niet heel veel kansen weg. Tot veel goede aanvallen kwamen we echter niet, dus na de 0-0 bij rust wilden we toch wat meer vooruit spelen.”

Dat leidde niet tot succes want in korte tijd scoorde De Meern tweemaal via Jesse Schuin en Tim Bijl. ,,Tja, dan kunnen al je plannen de prullenbak in na twee van die snelle doelpunten. Het geloof in een goed resultaat was daarmee verdwenen en dat is toch niet de bedoeling. Strijd moet er altijd zijn en blijven, want alleen dan kan je blijven geloven in je kansen. Eigenlijk miste ik dat zaterdag en vorige week, de absolute wil om een wedstrijd winnend af te sluiten.”

VOORUIT KIJKEN 

Dat het in de slotfase via een strafschop van Tom Gentenaar 0-3 werd, was vooral voor de statistieken. ,,Feit is nu wel dat we snel onze flow weer moeten vinden. Dat begint met veel energie in een wedstrijd steken, want qua kwaliteit hebben we een goede selectie. Zaterdag tegen BFC begint dat, want anders komt de derde plaats in gevaar. Ik vertrouw erop dat we er dan weer staan want we mogen niet wegzakken. De nacompetitie halen blijft het doel.”

Rob Schoon – De Stad Nijkerk

Archief berichten