Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Trainer Erik Assink lovend over Jiri van Kasteel

Man van de wedstrijd Tim Muller

Ik vond het een onderhoudende wedstrijd, analyseerde trainer Erik Assink naar aanleiding van de wedstrijd Veensche Boys – asv Dronten, de eerste in competitieverband. ‘Er zat veel tempo in, de ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, er waren nogal wat gevaarlijke situaties voor beide doelen, waarbij ik denk dat wij in de problemen kwamen doordat alle kansen van ons werden gemist. Er was ook nog wat twijfel over de goal van Dronten waarvan zij zeggen dat het een eigen doelpunt van ons was. Dat ware ook zo geweest als die speler van Dronten de bal niet had aangeraakt. Dat ze daarover mopperen, snap ik. Dat ze ook mopperen over onze goal kon ik niet beoordelen of het buitenspel was. Dat zeggen zij wel.

Een knap lastige tegenstander dus

Erik Assink: Als je deze tegenstander tot de bovenste vier schaart, dan heb je daarmee weinig verkeerds gezegd. Wij zijn nog niet van elkaar verlost. Ze kunnen voetballen en willen dat ook. Ze hanteren niet alleen de lange bal, maar er is een goede eenheid binnen het team van Dronten. Ze waren ook nog niet compleet. Ze misten een aantal mensen. Dit zijn wel twee ploegen die bovenin gaan draaien. Dat het allemaal misschien niet zo mooi was: het was de eerste wedstrijd, een beetje spanning erop, sommige dingen lukten niet en de tegenstander heeft ook het nodige in huis. Kortom, het was hinken op twee gedachten. Als je hem niet maakt aan de voorkant, laten we dan zorgen dat we achterin niks tegenkrijgen. Zo’n soort wedstrijd krijg je dan.

De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd

Erik Assink: Dat vind ik ook. Als je het hebt over doelrijpe kansen, dan klopt deze uitslag wel. Want wij hadden wel verdiend te winnen wat kansen betreft.

Uiteindelijk moet je Jiri van Kasteel laten invallen. Dat betekent wel dat je behoorlijk door je personeel heen bent.

Erik Assink: We hebben inderdaad personele problemen. Het tweede team ging met elf spelers en twee wissels uit een lager elftal op pad. Wij hadden twee verse wissels. We hebben wel wat  tegenslag, maar ik moet eerlijk zeggen: Jiri is in de laatste maand dat we bezig zijn superpositief aan de gang. Hij heeft die vervelende trekjes van vorig jaar tot nu toe niet geëtaleerd. Als we het moeilijk hebben en we hebben een strijder nodig die zich niet zo gemakkelijk laat uitspelen en die knokt voor elke meter, ondanks dat hij al negentig minuten in de benen had, dan is dat Jiri. Die viel lekker in. Daniel viel ook in en had uiteraard de 2-0 moeten maken. En Niek viel in op een voor hem relatief onbekende positie, maar dat was even alle hens aan dek. We konden niet anders.

Wat heeft Daquillio de Gama?

Erik Assink: Die heeft een spierscheurinkje. Dat is wel even lastig. Als ik Jiri zo zie invallen en we hebben Niek achter de hand en een Daniel die wat kan betekenen, dan kunnen we het voorlopig uitzingen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel  

Archief berichten