Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Trainer FC Almere: ‘Ik hoop dat Veensche Boys een periode pakt’

Jamal Yahiaoui, de vertrekkend trainer van FC Almere, kon wel een klein succesje gebruiken, zeker met de 5-1 winst op Veensche Boys. De club uit de polder stond lange tijd in de kelder van de competitie en plots is de geest terug in de fles. De ploeg staat inmiddels in de middenmoot en draaide bovenin mee met de derde periode. Toch is de trainer niet helemaal tevreden: ‘Ik vond ons niet bijster goed spelen vandaag. We misten Kevin centraal achterin. Dat is degene die een beetje de lijnen uitzet. Het spel was niet hoogstaand maar dat kan ook niet met dit veld. Dus dan moet je strijd leveren en wat slimmer worden. Dus linies overslaan en meer door de lucht. Tweede bal winnen en dan die bal er weer achter leggen.’

Veensche Boys is flink onder druk gezet en dat levert resultaat op.

Jamal Yahiaoui: Dat heb je goed gezien. En uiteindelijk krijgt Veensche Boys over de hele wedstrijd gezien wel drie kansen, waarvan ze er eentje gemaakt hebben. Aan de andere kant hadden wij wel 8-3 kunnen maken, om eerlijk te zijn. We zitten de laatste tijd in de flow. Je doet mee met de derde periode. Het gaat erom dat je in deze fase de boel bij elkaar houdt. Zo min mogelijk blessures en gele kaarten oplopen, want die laatste wedstrijden zullen cruciaal zijn in deze competitie.

Wat een verschil met de wedstrijd in Nijkerkerveen.

Jamal Yahiaoui: Klopt. Dat was wel de allerslechtste wedstrijd die onder mijn leiding is geweest. Ik nam daarvoor mijn verantwoordelijkheid. Je kunt zeggen: wat was dat FC Almere slecht. Die kunnen helemaal niks. Wat een offday. Dat was het keerpunt, die wedstrijd bij Veensche Boys. Die week erna hadden we vrij en zijn we bij elkaar gaan zitten en hebben we met elkaar afgesproken dat we op deze manier niet door zouden gaan. Dit was echt de ondergrens. Dan kom je tot een compromis. We gingen trainen en goed spelen. Van de laatste negen wedstrijden hebben we er nu zeven gewonnen.

Stel dat het jullie lukt om te promoveren, wat is het dan jammer dat je volgend seizoen niet meer voor de groep staat.   

Jamal Yahiaoui: Vervelend is het niet. Uiteindelijk besluit je dat dan. Ik ga volgend seizoen naar Blokker. Daar kom ik zelf ook vandaan. Ik bemoei me er dan niet meer mee. Maar voor FC Almere zou het een stukje geschiedenis zijn. Maar goed, het gaat er nu om om niet naast je schoenen te gaan lopen, want dat heeft totaal geen zin. Ik heb vandaag ook veel dingen gezien die niet goed gingen. Daarin kunnen we ons verder ontwikkelen. Het gaat er nu om dat we de laatste wedstrijden alles geven. En ik hoop voor Veensche Boys dat die ook aanhaken en alsnog een periode pakken.

Wat een sympathiek gebaar

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten