Volgende wedstrijd

19 sept: Veensche Boys – asv Dronten  (14.30 uur)

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten
VRC – OVC
FC Horst – VSCO
Lunteren – AVW
OWIOS-Unicum
Valleivogels-Renswoude
Lelystad-Batavia

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

 

 

Tweede elftal van de zondag sluit het seizoen waardig af

  Velen van u zullen zich vast afgevraagd hebben waarom het zo lang heeft geduurd alvorens er weer de nodige wetenswaardigheden over dit familieteam vermeld werden op de site. Het antwoord is heel simpel, er viel niets te vermelden over dit team. Echter er heeft de laatste weken een positieve wending plaatsgevonden.Het positiespel tijdens de wedstrijden is spectaculair verbeterd. Onder de bezielende leiding van trainer/coach koffie (voor intimi Evertjan Veldhuizen), wordt er op donderdag steevast getraind, ondanks de drukke werkzaamheden aan de nieuwe accommodatie van diverse selectiespelers, om herkenbare lijnen in het spel te krijgen. De herkenbaarheid is zeker terugte zien tijdens het spel. Echter of dit het directe resultaat van de trainingen is, is te betwijfelen. De meest herkenbare lijn is steevast na de aftrap van al weer een tegendoelpunt. Dan zijn we in staat om, zonder tussenkomst van een tegenstander, de bal zeker drie keer achter elkaar over te spelen naar dezelfde kleur. Herkenbaar is dat de spits de aftrap neemt, deze de bal terug legt op een middenvelder, die vervolgens de bal dan weer breed legt op een andere middenvelder. Helaas is de medewerking van de meeste tegenstander gering, zodat een vierde goed over gespeelde bal meestal uitblijft. Doelstelling voor volgend seizoen is dan ook dit positiespel dusdanig te verbeteren tijdens de training, zodat we ook over de middenlijn, of te wel op de helft van de tegenstander, enkele keren de bal naar een blauwe spelen. Desalniettemin wist de zondag selectie, met voornamelijk regiospelers, afgelopen zondag de koploper/kampioen KCVO met 2-0 te verslaan.

In een verzengende hitte vond dit spektakelstuk plaats.Ondanks de hoge temperaturen wisten toch vele toeschouwers de weg naar het sportcomplex te vinden. Exact 11.00 uur wist scheidsrechter Buitenhuis, die ons het gehele seizoen heeft gefloten (waarvoor dank), het startsein te geven. Geheel volgens verwachting vloog de zondag uit de startblokken na de aftrap met een herkenbare combinatie (zie boven). KCVO werd overrompeld en divers kansen werden gemist door de boys. De gelegenheid deed zich voor om de wedstrijd al voor de rust te beslissen, echter bleef het 0-0. Geheel volgens tactisch plan van leider Aart, in de rust besproken, werd KCVO conditioneel aan de tand gevoeld. Dat dit uiteindelijk de nodige doelpunten op zou leveren, was geen verrassing. Het werd slechts 2-0, hetgeen uiteindelijk geheel terecht was. Uiteindelijk een ietwat teleurstellend seizoen. Ook nu weer geen kampioenschap, ondanks de nodige vernieuwingen. Ook zelfs geen periode en dus ook geen nacompetitie. We moeten de komende periode maar eens goed door selecteren, waardoor hopelijk volgend seizoen wel een gooi naar het kampioenschap gedaan kan worden. Na deze laatste wedstrijd werd het seizoen op traditionele wijze afgesloten met de jaarlijkse, door de zondag georganiseerde, BBQ. Dit keer voor het eerst samen met ons 3e team. Geheel volgens herkenbaar “recept” werden de nodige vrijwilligers in het zonnetje gezet (zie foto’s). Deze editie ook een aardigheidje voor een speler van de selectie die bijna op zeker niet vrijwillig weer vader is geworden. Het is Gert van de Koot die negen maanden geleden voor het laatst wist te scoren, met alle gevolgen van dien.Vanaf deze plaats, sterkte Gert. Na de plechtigheden was het goed om te zien hoe bevriend het 2e en 3e gezamenlijk zich te goed deden aan de geweldige vleeswaren en salades etc. van Wilco Wernsen. Eigenlijk is dit de enige combinatie die al enkele jaren succesvol is. Daarnaast kon je voor een paar centjes je buikje volgieten met frisdranken of ander soortige alcoholische versnaperingen. Kortom een prachtige afsluiting en puur reclame voor de 2 zondagteams van sv Veensche Boys. Hopende hiermee weer een boost te hebben gegeven naar wellicht nog een nieuw team. In de zondagmiddag wandelgangen nemen de signalen van de komst van nog een zondagteam steeds meer toe. Oh ja, ondanks het goede veldspel, puur reclame in de regio, blijft de staat van de tenue’s van de zondagselectie (die ongeveer 6 jaar oud zijn) zeker verre hierop achter. Er valt niet meer tegen op te wassen. Zwart witte broekjes (zelfs de wasmachine wordt er smerig van) zonder elastiek bovenin. Openingen in de kousen aan de boven en onderkant, etc. Wellicht dat de leden van de sponsorcommissie ook een keer op zondag kunnen komen kijken. Er is toch wel iemand van die commissie die zijn best wil doen om een bijdrage te leveren aan nieuwe kleding? Misschien een paar euro minder aan andere doelen geven.    

 

De zondag wenst u allen een welverdiende vakantie toe en dankt de vele vrijwilligers die altijd kosteloos voor ons klaar stonden.

 

Gegroet u allen en tot volgend seizoen op ook ons mooie sportpark.

 

Uw razende reporter.

 

Archief berichten