Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen 20u

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Uit de oude schoenendoos……

  10-11-1972 artikel opening kantineNa vele jaren eindelijk een nieuwe kantine!

De actualiteit van de laatste jaren brengt ons vandaag terug naar een artikel over onze “nieuwe kantine”. Het betreft een artikel met foto’s erbij over de opening van onze huidige kantine op vrijdag 10 November 1972.

Dat de roep om een nieuwe kantine ook vroeger al, pas na vele jaren werd beantwoord door de plaatselijke politiek, bleek ons uit een ander artikel wat we in ons bezit hebben. Dat artikel verhaalt over de kampioensreceptie van de zondagafdeling in 1968. Daar sprak de vertegenwoordiger van de KNVB tijdens de receptie al de hoop uit, dat “een zo mooie en bloeiende vereniging als Veensche Boys een veel betere huisvesting als het huidige verdient”. Op dat moment speelde de kwestie ook al enkele jaren en na deze uitspraak duurde het dus nog ruim 4 jaar voordat de opening een feit was. Wat dat aangaande is er van het verleden niet veel geleerd, want over een parallel met het heden valt niet te twisten. We vermoeden echter, als de voortekenen van vandaag 4 januari 2014 ons niet bedriegen, dat het weer bijna 10 november 1972 is.

Terug nu naar het artikel….

Al snel bleek dat de kantine te klein was en is de kantine zo rond 1980 verbouwd en vergroot tot het huidige formaat. Tevens werden er toen meer kleedlokalen gerealiseerd, alsmede redactiekamer, bestuurskamer en commissiekamer.

We hopen dat er snel weer een dergelijk artikel zal worden geschreven, waarin staat dat de voetbalvereniging Veensche Boys vol trots burgemeester Renkema verwelkomt op haar vernieuwde accommodatie.

Veensche Boys dolblij met prachtige kantine

(samenvatting van het artikel)

Burgemeester J. Hoekstra heeft vrijdag 10 November 1972 officieël de kantine van Veensche Boys geopend. Het was voor de voetbalvereniging een feestelijke dag. Dat men bij Veensche Boys de laatste maanden niet stilgezeten heeft, bleek vrijdagavond duidelijk. Aart Schotsman (“Monk”) verwelkomde de burgemeester aan de ingang van het veld en begeleidde deze naar de voorzitter dhr. Gert Ruitenbeek. Deze vond het fijn dat de burgemeester naar Nijkerkerveen was gekomen om de kantine te openen. De voorzitter stelde de 11-jarige Tino Koelewijn voor aan de burgemeester. Tino overhandigde de schaar, waarmee de burgemeester het voor de deur gespannen lint door kon knippen. Binnen werd de burgemeester voorgesteld aan het voltallige bestuur, waarna hij werd rondgeleid door het prachtige gebouw. Inmiddels waren er diverse afgevaardigden binnengekomen. Mensen van de Gemeente Nijkerk, de KNVB, verschillende sportverenigingen uit de omgeving zoals: NSC, Sparta Nijkerk, VVZA, Hooglanderveen, Roda ’46 en Rood Wit. Ook vertegenwoordigers van de Veensche verenigingen Concordia en DOTO waren aanwezig, net als vele middenstanders uit Nijkerkerveen. Zelfs Groepskommandant der Rijkspolitie de heer Drenth kwam een kijkje nemen in de nieuwe kantine. Ook waren er diverse bloemstukken bezorgd van voetbalverenigingen uit de omgeving. Hierna sprak de burgemeester: “Het is vandaag een groot feest in Nijkerkerveen, er is hier iets groots gebeurt. Vroeger waren er hier geen sportvelden, maar nu wel. Dit geeft blijk van de grootse aanpak van Veensche Boys en is er een machtig mooi stuk werk geleverd. Men is met de tijd meegegaan. Vaak heeft men er voldoening bij als men weet dat men ’s avonds niets meer hoeft te doen, maar hier is gewerkt. Ik ben blij met zo’n vereniging in Nijkerkerveen, die hier veel goede uren heeft besteed. Het is een gebouw geworden, waar men zeer goed ontvangsten in kan houden. Ik wens u veel succes met dit prachtige gebouw en dat de vereniging hier veel aan zal mogen hebben.” Hierna sprak wethouder Peter Dirksen. “Twee maanden geleden was ik hier nog om enige besprekingen te voeren en nu zien we dit mooie gebouw. Dat is geweldig! Deze vereniging, die dit allemaal zelf heeft gedaan, is een voorbeeld voor anderen. Ik hoop dat dit gebouw vele avonden goed gevuld zal zijn. Ik weet dat er nog wensen zijn, maar wij zitten niet stil en als u dat ook niet doet, komt het best voor elkaar. De uitbreiding van de velden en de ballenvangers zitten in de molen.” aldus de wethouder.

Namens de KNVB sprak de heer Wassink. Hij vond het “een prachtig gebouw en een prima stuk werk”. “De koffie en de toiletten zijn hier uitstekend en dan is het hele gebouw goed”, zo zei hij. “U heeft nu een eigen praathuis en namens de KNVB mag ik uw voorzitter het schilderij van de KNVB overhandigen. Ik hoop dat het in uw clubhuis een waardevolle plaats zal innemen”. Ook  oud-voorzitter de heer Peet van Vaneveld bood het bestuur gelukwensen aan. “Eerst was er geen geld, maar het gebouw is er toch gekomen, hetgeen betekend dat Veensche Boys bloeit en goed vooruit gaat. Mijn wens is dat het eerste elftal deze stuwkracht overneemt en daardoor zal promoveren”. Voorzitter Ruitenbeek bedankte hem en besloot met de woorden: “Ik zie nu met welke moeilijkheden u zat en ik nu zit.” Na de receptie was het de beurt aan de leden, die voor de opening op feestelijke wijze bijeen waren. Het bestuur mocht van vele elftallen nog verschillende kado’s in ontvangst nemen. Ten slotte nam de voorzitter nog éénmaal het woord om een aantal leden te bedanken die belangenloos hebben meegewerkt om dit werk te verwezenlijken. Aannemer Geurt van Deuveren sr., die in zo’n korte tijd het gebouw op solide wijze gebouwd heeft, B. Ruitenbeek voor het schilderwerk, E. van de Bor voor de centrale verwarming, W. Kas voor de bestrating, K. van Beek voor het stukadoorswerk en M. van Lunteren voor de ophanging van de verlichting.

 

 

10-11-1972 opening kantine(109 Kb)

Foto 1: Burgemeester J. Hoekstra ontvangt de schaar van Tino Koelewijn

 

10-11-1972 opening kantine (122Kb)Foto 2: Overhandiging schilderij KNVB.

Vlnr: onbekend, onbekend, Bab v/d Bunt, Gert Ruitenbeek, A. van Hussel, Henk Berculo sr., Cor Blankenstijn, dhr. M. Wassink van de KNVB

Webshop
Webshop
Archief berichten