Volgende wedstrijd

24 aug: Veensche Boys – vv Maarssen (14.30u)

Stand 2e Klasse G

Asv Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
De Merino’s
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC

Uitslagen

Er zijn geen actuele uitslagen

Activiteiten kalender

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

16 augustus 2019
Klaverjassen 20u

23 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst
***  Kantine in de zomer geopend op zaterdag en vrijdag *** Bingo begint weer 9 augustus *** Om de twee weken klaverjassen in zomer *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Uit de oude schoenendoos….

15-5-1982 : Promotie naar de hoofdklasse (zat) 

15-5- 1982: Eerste elftal Kampioen (zaterdagafdeling)

Boven vlnr : Adrie Oeij, Harry van Lozenoord, Wout Bakker, Dick Bakker, Andries van Dusschoten, Henk Bunte, Gerard Plug, Gert de Jong, Eddie Bouwmeester, Jan Bakker en Hilco van Meerveld

Onder vlnr: Bert van Meerveld, Joop van de Bunt, Evert Blankestijn, Evert van Steeg, Willem van de Vis en Rob de Gier

 

In een zinderende finalepartij tegen een sterk spelend Nijenrode heeft Veensche Boys via een 3-1 overwinning promotie naar de hoofdklasse gerealiseerd. Gastheer voor dit promotieduel was VVZ’49 uit Soest, die door hun uitstekende organisatie en voortreffelijke ontvangst zeker een pluim verdiende. Zelden wordt in een beslissingsduel een hoog peil bereikt gezien de belangen en zenuwen die vaak een rol spelen. Uitzonderingen bevestigen die regel, want zelden heeft het publiek zo’n spannende en uitstekende wedstrijd gezien en dat nog wel bij zomerse temperaturen van zesentwintig graden.

De Boys konden op volle sterkte aantreden. Het enige twijfelgeval was Ed Bouwmeester die donderdags een blessure opgelopen had, maar de uitstekende Veensche Boys verzorger had hem tijdig weer opgelapt. Hij heeft dan ook bijna de gehele wedstrijd kunnen uitspelen. Veensche Boys startte overtuigend. Trainer van Beek, een mooier afscheidskado kon hij zich bij Veensche Boys niet wensen, had een man opgeofferd aan de gevaarlijke Nijenrodese middenvelder Henk van Hatum een oud betaald voetballer. Joop van de Bunt had deze aak opgekregen en hij kweet zich uitstekend van deze taak en kon daarbij zelfs nog aanvallende aktiviteiten ontplooien.

De Boys startte overtuigend en en knap voorbereidend werk van Gert de Jong stelde Gerard Plug in staat in de zesde minuut te scoren. Dat zag er hoopvol uit voor de Boys, maar nog geen vier minuten later, werd de stand weer gelijk getrokken door Paul Kok die uit een hoekschop de gelijkmaker kon produceren. 1-1.

GEVAARLIJK

Dat waren over het algemeen ook de gevaarlijkste momenten voor de Boys, bij hoekschoppen of vrije trappen kon Nijenrodes erg veel lengte in het Boys strafschopgebied brengen. Het veldspel was echter bij Veensche Boys veel beter verzorgd. De Boys mannen waren dan ook veel gevaarlijker in alle opzichten. Het was dan ook met name Henk Bunte die er voor zorg droeg dat de Boys ploeg veel in balbezit bleef. In de 22ste minuut kwamen de Boys dan ook verdiend op 2-1 met een sublieme goal van Gert de Jong, die eerst zijn directe tegenstander uitspeelde, nog eens kapte en met een diagonale schuiver de Nijenrodes goalie kansloos liet. Het voorbereidende werk kwam van Henk Bunte. Tien minuten later werd op het juiste moment Gerard Plug aangespeeld, deze ging een één-twee aan met Gert de Jong, die opnieuw de bal in de touwen joeg, 3-1 en verdiend voor Veensche Boys. Nog geen minuut later kroop de Boys door het oog van de naald. Het was opnieuw Paul Kok die vanaf zes meter afstand de bal lang in de hoek zou prikken, maar met een formidabele redding speelde de Boys doelman Wim van de Vis zich in de kijker en plukte de bal van de lijn. Na rust eenzelfde spelbeeld: opnieuw een qua veldspel beter Veensche Boys, dat met knap veldspel de wedstrijd naar zich toe trok. Nijenrodes kon hier veelal alleen maar lange trappen tegenover stellen, zeker toen in de verdere fase van de wedstrijd de conditie een woordje ging meespelen. Betekende drie kansen in de eerste helft drie doelpunten, in de tweede helft was de scherpte er iets vanaf en bleven de doelpunten uit. 15 minuten voor het einde mocht een moegestreden Gert de Jong het veld verlaten en kwam Dick Bakker in het veld. Oog in oog komende met de Nijenrodes goalie tikte hij het leer net naast de doelmond. Ook Henk Bunte zou nog een keer de Nijenrodes goalie verschalken. Met een uitgekiende lob, passeerde hij de uitgekomen doelman, de bal ging echter rakelings over de kruising.

SCHOUDERS

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter J.H. Bijlsma uit Hilversum die goed geassisteerd werd door zijn beide grensrechters van Essen en van de Werf overstroomde de Boys-supporters het veld en gingen de spelers en trainer op de schouders. Erg gewaardeerd in Veensche Boys kringen werd ook de belangstelling van Eemnes zijde. Voor de wedstrijd ontvingen de Boys een telegram met de inhoud: Veel succes toegewenst en tot ziens in de hoofdklasse. Na afloop kwam de Eemnes voorzitter, de aanvoerder Bert van Meerveld feliciteren met de promotie nar de hoofdklasse en overhandigde een bos bloemen. Tweede voorzitter Johan van de Weert feliciteerde namens de vereniging de zaterdagselectie en overhandigde alle spelers een bos bloemen. In de kantine wachtte een broodmaaltijd op de spelers en hun vrouwen en werden de droge kelen gesmeerd. Een verdiende afsluiting van deze competitie betekende voor het Veensche Boys team de promotie naar de hoofdklasse.

 

Op de aktiefoto te zien : Gert de Jong.

 

Mocht u een verkeerde naam onder een foto zien, wilt u dit dan doorgeven aan Kees van de Heuvel via onderstaand e-mailadres, hij zal dit dan veranderen.

 

Helpt u ook mee om de geschiedenis van Veensche Boys compleet te maken en de historie van onze vereniging vast te leggen en te behouden?

 

Ga dan op zoek naar oude krantenartikelen en/of foto’s, scan deze (ongeveer 100 Kb)  en stuur deze naar c.heuvel28@chello.nl

Probeer zoveel mogelijk de voor- en achter namen van de personen op de foto’s te vermelden en indien bekent het jaar wanneer de foto  gemaakt is. Wanneer u  een krantenartikel toestuurt, wilt u dan de tekst uitwerken, deze is anders niet of erg moeilijk te lezen.

 

Zo maken we samen de historie compleet en houden we deze levend.

Webshop
Webshop
Archief berichten