Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 19 september 2020

Er zijn nog geen actuele wedstrijden

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Uit de oude schoenendoos….

Medio eind jaren 40 : Schoolvoetbalteam WVN Rehobothschool Holkerveen

 

Dit artikel komt uit de jubileumgids uit 1987 ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van de Rehobothschool Holkerveen. Jullie zullen je wel afvragen, waarom dit artikel en deze foto geplaatst wordt in ‘De oude schoenendoos’ van Veensche Boys. Vroeger werd er op school veel gevoetbald en misschien was school wel de kweekvijver van Veensche Boys. Hier en thuis op straat ontstond de liefde voor de bal.

Op de foto zien we dan ook een aantal kinderen die op latere leeftijd met veel plezier bij Veensche Boys hebben gevoetbald.

 

Tekst van het artikel

WVN, wellicht zullen velen van u zeggen, wat betekent dit? Nou, hierbij dan de uitleg. Onze school deed rond 1950 regelmatig mee aan schoolvoetbal toernooien. En hoe!! In de eerste plaats door met goede prestaties de Nijkerkse scholen met een nederlaag naar huis te sturen en zelf luid zingend door de straten galmend het WVN lied te laten horen. Hoe luid dat lied zult u zich afvragen? Nou dat ging zo:

(Wijze: Alle eendjes zwemmen in het water)

WVN heeft niets verloren

Falderalderiere Falderalderare

WVN heeft niets verloren

Falderalderiere Falderalderare

WVN gaat nooit verloren

Falderalderiere Falderalderare

WVN gaat nooit verloren

Falderalderiere Falderalderare

 

Dat ging zo door tot de finale, waar we op onreglementaire wijze naar een 1-0 nederlaag werden gespeeld, door de tegenstander die gebruik maakte van jongelui, van een andere voetbalclub, welke niet bij deze school behoorden. Protesten hielpen niet, dus moest WVN genoegen nemen met zilver.

WVN betekende: Wij Verliezen Nooit ( wat wijs he)

 

Boven vlnr: Wim van de Bunt, Jan Bakker, Ab Woudenberg, Janus Bouwmeester, Leraar Altena

Onder vlnr : Jan Worst, Gerrit van Diest, Joop Dasselaar, Gerard Berculo, Aart van de Bor, Wim van de Biezen, Ab Woudenberg (Tzn) en Eep van de Beek.

 

 

Mocht u een verkeerde naam onder een foto zien, wilt u dit dan doorgeven aan Kees van de Heuvel via onderstaand e-mailadres, hij zal dit dan veranderen.

 

Helpt u ook mee om de geschiedenis van Veensche Boys compleet te maken en de historie van onze vereniging vast te leggen en te behouden?

 

Ga dan op zoek naar oude krantenartikelen en/of foto’s, scan deze (ongeveer 100 Kb)  en stuur deze naar c.heuvel28@chello.nl

Probeer zoveel mogelijk de voor- en achter namen van de personen op de foto’s te vermelden en indien bekent het jaar wanneer de foto  gemaakt is. Wanneer u  een krantenartikel toestuurt, wilt u dan de tekst uitwerken, deze is anders niet of erg moeilijk te lezen.

 

Zo maken we samen de historie compleet en houden we deze levend

Archief berichten