Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Van den Heuvel: Veensche Boys was niet overtuigend beter dan ons

Renswoude heeft een verdienstelijk punt gehaald op Veensche Boys (1-1). De ploeg van trainer Jan van den Heuvel had overigens wel het idee dat er zeker in de tweede helft meer te halen was geweest. Op de vraag aan Van den Heuvel of hij moet worden gefeliciteerd met één punt, antwoordt hij ontkennend. ‘Nee, ik had wel het gevoel dat we hier eigenlijk met drie punten van het veld hadden moeten gaan.’

Twee verschillende helften waarin Renswoude meer haar gezicht liet zien in de tweede helft.

Jan van den Heuvel: Ik zag de wedstrijd ook kantelen. We hadden een moeizame start. Er was veel onrust. Maar dat was van beide zijden. Ook bij Veensche Boys was er onrust in balbezit. Er was snel balverlies en ze waren onrustig in het maken van keuzes en beslissingen. Ik vond dat wij in de tweede helft rustiger waren aan de bal. En ook dreigender.

Welk advies heb je dan gegeven in de rust?

Jan van den Heuvel: Waar het vandaan komt is dat we de gedrevenheid hadden om iets recht te zetten na de 6-2 tegen Lunteren. Dat was wel wat in je achterhoofd een rol speelt. Dan moet je voor je thuispubliek proberen iets te laten zien, dat je weerbaar bent als ploeg. Dan willen we heel graag. Maar op het moment dat we de bal veroveren, dan blijven we in die onrust. Dan is het de kunst om vanuit dat stukje beleving en agressiviteit weer de rust te pakken op het moment dat je de bal hebt. Dat lukte in de eerste helft niet en in de tweede helft heb ik aangegeven dat je de momenten moet koesteren, dat je rust moet zoeken op het moment je de bal wint en daarna in het vervolg te komen. De jongens hadden zelf ook door dat ze erg slordig aan het voetballen waren.

Of Veensche Boys heeft gewoon heel slordig gevoetbald waardoor Renswoude weer zelfvertrouwen kreeg.

Jan van den Heuvel: Ik vond ook dat we in de tweede helft beter door kwamen. We kwamen een paar keer op rechts goed door. Ik vond ons gewoon in de wedstrijd groeien. De 1-0 was op dat moment ook best wel okay. Daarna was het initiatief aan Veensche Boys en toen hoopte ik dat we naar 2-0 konden counteren. Dat leek er ook even op. Maar die penalty nekte ons natuurlijk. En ik moet eerlijk bekennen dat ik één van de weinigen ben die de overtreding helemaal niet heeft gezien, maar ik hoorde dat de sanctie best wel zwaar was. Daarnaast denk ik dat we in de slotfase wij wel het meeste aantoonden dat we nog graag op zoek wilden naar drie punten. Ik denk dat als we daar de rust bewaren om de juiste man te zoeken om de goal te maken, dan waren we er , maar dat stukje rust ontbeerde. Dat is geen verwijt, want het is een logisch gevolg van het feit wat er vorige week gebeurde in Lunteren. Door die uitslag krijgt iedereen een bepaald beeld: alsof Renswoude volledig van de mat is getikt. En 6-2 is een grote uitslag. Daarom was er vandaag grote gedrevenheid om op zoek te gaan naar een revanche.

Doordat je graag wilt, kun je je natuurlijk ook in de vingers snijden.

Jan van den Heuvel: Dat is een beetje wat er denk ik is gebeurd. Die gedrevenheid om het hier recht te zetten, die heeft bij ons wat onrust gebracht. Ik denk dat we nog wel beter kunnen dan vandaag. Ik heb net in de kleedkamer gezegd: Wat mij sowieso positief stemde, is dat we tot de conclusie kunnen komen dat Veensche Boys niet drie klassen beter is of zo. Dat gevoel had ik bij asv Dronten nog wel. Ik vond Veensche Boys niet overtuigend beter dan ons. Dat geeft weer vertrouwen richting de wedstrijd tegen Valleivogels.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel 

Archief berichten