Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Van Vliet: Dit is wat ik wilde

Veensche Boys heeft de eerste horde op weg naar promotie naar de eerste klasse genomen. De dodelijk effectieve Nijkerkerveners trakteerden DOS Kampen op een 5-2 nederlaag. Volgens trainer Richard van Vliet benaderde zijn ploeg het niveau van de eerste klasse door zeer efficiënt met de kansen om te springen. ‘In die competitie krijg je niet zoveel kansen en moet je de momenten kiezen. Wij hebben bewezen dat we dat in ons hebben. Tegen DOS Kampen konden wij weer ons oude niveau halen en dan zie je dat wij goed kunnen voetballen’

Dit had Veensche Boys nodig

Richard van Vliet: We zeiden ook deze week tegen elkaar; we werken toe naar 2 juni, 9 juni en 16 juni. En dat hebben we erin gepeperd bij die gasten. En als je dan ziet hoe we vandaag staan te voetballen, dan is dit wat je wilt.

In de eerste helft dacht ik nog: dit is geen slechte tegenstander

Richard van Vliet: Nee. De tegenstander was gewoon goed. Klaar. Maar wij waren beter. En daar mag je heel trots op zijn. DOS kwam beter de startblokken uit. Ze startten prima. Maar je zag natuurlijk ook na de 1-1 dat zij meer respect voor ons kregen. Maar de eerste twintig minuten was zeker voor DOS Kampen.

Laten we er geen doekjes om winden: het ging de laatste tijd wat minder met Veensche Boys. Hoe heb je ze zo kunnen motiveren dat ze er echt voor gingen?

Richard van Vliet: Ik denk omdat ze weten dat er iets op het spel staat natuurlijk. Ik vond Yannick Bouw heel erg goed. Die werkte kei en keihard. Want hij was de afgelopen maand ook iets minder. Maar die jongen wil ook gewoon laten zien: Hé, ik had een mindere periode, maar nu moet ik het wel laten zien. Voor mezelf, voor het team en er wordt uiteraard naar hem gekeken voor de volgende stap in de derde divisie. Kevin was ook ijzersterk. Soms heeft hij in een wedstrijd wat mindere momenten maar hij speelde vandaag heel erg goed.

In de tweede helft heb je Edwin van der Molen gewisseld voor Danny Brouwer. Dat heeft eigenlijk helemaal niet verkeerd uitgepakt.

Richard van Vliet: Na een half uur zat ik al te twijfelen om Edwin eruit te halen. Edwin zat gewoon niet lekker in de wedstrijd. Hij had ook al een gele kaart natuurlijk en hij had een hele goede spits tegenover zich met heel veel snelheid. Ik moest hem gewoon opofferen. En hij begreep het ook wel. Uiteindelijk is het vervelend dat na drie minuten alweer de 2-2 wordt gemaakt. Ik dacht; Shit, het zal toch niet waar wezen. Maar daarna hebben we het weer goed opgepakt. Uiteindelijk, als je de loop van de tweede helft ziet, zijn wij voetballend beter dan DOS Kampen. Klaar. Dat heeft iedereen gezien.

Volgende week zit Edwin er toch weer in?

Richard van Vliet: Ja. Dat lijkt me wel. Het ging nu iets minder. Normaal gesproken is Edwin een type die bij mij heel hoog op de spelerslijst staat, omdat de kop gewoon goed is, maar vandaag zat het er gewoon niet in.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel      

Webshop
Webshop
Archief berichten