Volgende wedstrijd

9 juni : Go Ahead Kampen – Veensche Boys (15.00 u nacompetitie)

Eindstand 2e Klasse G

Scherpenzeel 63
Veensche Boys 52
AVW 48
BlauwGeel 44
Valleivogels 39
VSCO 36
Lelystad 35
Lunteren 35
FC Horst 33
VVOP 33
Renswoude 32
OWIOS 31
AGOVV 20
ESA 16

Uitslagen 26 mei

Veensche B – Valleivogels 1-4
OWIOS – BlauwGeel 2-1
Lunteren – FC Horst 1-0
Lelystad – VVOP 1-2
Scherpenzeel – VSCO 1-1
AGOVV – Renswoude 1-1
ESA – AVW 0-3

Activiteiten kalender

8 juni 2018
Bingo 19.30 u

15 juni 2018
Klaverjassen 20 u

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
3. Menno van der Woude 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis nu zonder steigers ***

Van Vliet: Dit was onze minste competitiewedstrijd

Veensche Boys had thuis veel moeite met een verdedigend AGOVV maar won wel voor de derde maal in successie. Nadat rechtsbuiten Yannick Bouw tien minuten na rust met een kopbal het verschil maakte, besliste spits Danny Brouwer de wedstrijd drie minuten voor tijd de strijd. ‘Als je mindere wedstrijden ook wint, dan ben je blij als trainer’, aldus trainer Richard van Vliet. ‘Dit was onze minste wedstrijd en dat heeft mede te maken met de tegenstander. Die speelde een 5-3-2 systeem en wij hadden daar veel moeite mee.

Waar lag het aan?

Richard van Vliet: Je krijgt in de eerste helft drie hele grote kansen en in totaal vijf mogelijkheden. Eigenlijk moet je daarvan één of twee maken.

Was er sprake van overschatting?

Richard van Vliet: Nee. Nee. Nee. Ik denk dat het in de eerste helft te maken had met de tegenstander, omdat die heel gegroepeerd stonden en wij moeilijk konden doorvoetballen via het middenveld en wij onze aanvallers niet konden bereiken. AGOVV speelde met vijf verdedigers op lijn. Dat hebben ze gewoon hartstikke goed gedaan. Wij kwamen er niet door. In de wedstrijdbespreking heb ik trouwens aangegeven dat dit zou gaan gebeuren. Dat AGOVV heel compact zou gaan voetballen en toch vanuit de omschakeling op een kansje gokte. Maar goed, we hebben weer de nul en we hebben weer drie punten.

Het was allemaal hosanna en halleluja na de gewonnen voorgaande wedstrijden, maar dit was andere koek.

Richard van Vliet: We hebben twee wedstrijden gewoon heel goed gevoetbald en die win je overtuigend. Ook vandaag winnen we overtuigend, want de tegenstander heeft bijna geen kans gehad. Wij hebben er meerdere gehad.

Aan het einde van de eerste helft zag je dat AGOVV kansen rook om het spel naar haar hand te krijgen, omdat Veensche Boys het liet liggen.

Richard van Vliet:  Ze kwamen ook steeds meer in hun spel en ze kregen meer vertrouwen. Wij hadden daar veel moeite mee, zeker het laatste gedeelte van de eerste helft. Maar je hoopt als trainer dat wij een goal maken, want dan moet de tegenstander wat doen. Het moment dat het 0-0 blijft, blijft de tegenstander zo voetballen.

Stefan Fredriksen voetbalde niet mee. Waarom?

Richard van Vliet: Dat was bewust. Hij is licht geblesseerd. Ik durf het risico gewoon niet aan. Want op het moment dat hij weer zou uitvallen, dan ben je hem een aantal weken kwijt. Hij gaat het nu rustig aandoen, donderdag gaan we hem testen en dan ben ik ervan overtuigd dat hij zaterdag erbij is, want Lunteren wil ik ook graag pakken. Klaar.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten