Volgende wedstrijd

22 september : Veensche Boys – TOV  (14.30 u)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

21 september 2018
Klaverjassen 20 u

28 september 2018
Bingo 19.30 uur

5 oktober 2018
Klaverjassen 20 u

12 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september ***

Van Vliet: Dit was onze minste competitiewedstrijd

Veensche Boys had thuis veel moeite met een verdedigend AGOVV maar won wel voor de derde maal in successie. Nadat rechtsbuiten Yannick Bouw tien minuten na rust met een kopbal het verschil maakte, besliste spits Danny Brouwer de wedstrijd drie minuten voor tijd de strijd. ‘Als je mindere wedstrijden ook wint, dan ben je blij als trainer’, aldus trainer Richard van Vliet. ‘Dit was onze minste wedstrijd en dat heeft mede te maken met de tegenstander. Die speelde een 5-3-2 systeem en wij hadden daar veel moeite mee.

Waar lag het aan?

Richard van Vliet: Je krijgt in de eerste helft drie hele grote kansen en in totaal vijf mogelijkheden. Eigenlijk moet je daarvan één of twee maken.

Was er sprake van overschatting?

Richard van Vliet: Nee. Nee. Nee. Ik denk dat het in de eerste helft te maken had met de tegenstander, omdat die heel gegroepeerd stonden en wij moeilijk konden doorvoetballen via het middenveld en wij onze aanvallers niet konden bereiken. AGOVV speelde met vijf verdedigers op lijn. Dat hebben ze gewoon hartstikke goed gedaan. Wij kwamen er niet door. In de wedstrijdbespreking heb ik trouwens aangegeven dat dit zou gaan gebeuren. Dat AGOVV heel compact zou gaan voetballen en toch vanuit de omschakeling op een kansje gokte. Maar goed, we hebben weer de nul en we hebben weer drie punten.

Het was allemaal hosanna en halleluja na de gewonnen voorgaande wedstrijden, maar dit was andere koek.

Richard van Vliet: We hebben twee wedstrijden gewoon heel goed gevoetbald en die win je overtuigend. Ook vandaag winnen we overtuigend, want de tegenstander heeft bijna geen kans gehad. Wij hebben er meerdere gehad.

Aan het einde van de eerste helft zag je dat AGOVV kansen rook om het spel naar haar hand te krijgen, omdat Veensche Boys het liet liggen.

Richard van Vliet:  Ze kwamen ook steeds meer in hun spel en ze kregen meer vertrouwen. Wij hadden daar veel moeite mee, zeker het laatste gedeelte van de eerste helft. Maar je hoopt als trainer dat wij een goal maken, want dan moet de tegenstander wat doen. Het moment dat het 0-0 blijft, blijft de tegenstander zo voetballen.

Stefan Fredriksen voetbalde niet mee. Waarom?

Richard van Vliet: Dat was bewust. Hij is licht geblesseerd. Ik durf het risico gewoon niet aan. Want op het moment dat hij weer zou uitvallen, dan ben je hem een aantal weken kwijt. Hij gaat het nu rustig aandoen, donderdag gaan we hem testen en dan ben ik ervan overtuigd dat hij zaterdag erbij is, want Lunteren wil ik ook graag pakken. Klaar.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten