Volgende wedstrijd

23 februari: BFC – Veensche Boys (15.15 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
2 Delta Sports 29
Veensche Boys 28
4 Waterwijk 26
5 De Meern 24
6 BFC Bussum 22
7 Benschop 22
8 JSV Nieuwegein 21
9 IJFC 20
10 Loosdrecht 19
11 Lopik 19
12 FC Almere 19*
13 TOV Baarn 18
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 16 februari

Odysseus – Benschop 0-1
Delta Sports – Lopik 3-0
IJFC – TOV 2-2
Veensche B – De Meern 0-3
FC Almere – De Bilt 4-3
Loosdrecht – Waterwijk 0-3
JSV – BFC 1-0

Activiteiten kalender

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Van Vliet steekt hand in eigen boezem: Ik heb groep in 2e helft niet goed neergezet

Dat het kampioenschap voor Veensche Boys was verkeken, is al weken een feit, maar dat Veensche Boys tegen zo’n enorme nederlaag zou oplopen tegen FC Horst is iets waar niemand rekening mee heeft gehouden. Pijnlijker kon het bijna niet voor een club die nog altijd zijn zinnen heeft gezet op promotie via de nacompetitie. Rest nog één vraag: hoe was dit in hemelsnaam mogelijk. Trainer Richard van Vliet, die na de wedstrijd langer dan normaal in de kleedkamer verbleef, steekt de hand in eigen boezem. Hij beaamt dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt.

Richard van Vliet: We hadden een nabespreking. Normaal natuurlijk, als je een wedstrijd verliest, dan wil je niet zo snel een nabespreking doen. Want er zit adrenaline in en de emotie is enorm hoog. En hier had ik het gevoel dat we wel een nabespreking moesten houden en dat we dingen met elkaar moesten uitspreken. Eén van de dingen die ik heb aangegeven, als je dan vindt of je wel of niet dingen goed doet, is dat ik als trainer de tweede helft verkeerd heb ingeschat. En dat ik gewoon verkeerde keuzes heb gemaakt. Voor en tijdens de wedstrijd. En dat heb ik aangegeven aan de groep, want ik vind ook: je wint met elkaar en je verliest met elkaar. Ik vind dat ikzelf de groep in de tweede helft niet goed heb neergezet.

Kun je dan explicieter maken welke fout je hebt gemaakt?

Richard van Vliet: Nee. Dat is iets wat binnen de groep blijft en je bespreekt binnen vier muren. De jongens weten nu hoe ik erover denk. En de jongens hebben ook het een en ander onderling kunnen zeggen. Ik hoop dat het besef er is dat we weer met elkaar verder moeten. Want je hebt hopelijk nog vijf of zes mooie weken. Ik ben een trainer die prima dingen kan doen, maar ook gewoon verkeerde keuzes kan maken. Ik vind mezelf ook helemaal geen toptrainer, maar op basis van deze wedstrijd  en zeker de tweede helft, denk ik: Mwoh, Ries, Dat had je achteraf gezien heel anders moeten doen. Dat heb ik aangegeven.

Toch graag een nadere analyse.

Richard van Vliet: Nee. Dit is het. Simpel.

Het was niet zomaar een nederlaag, maar ook gelijk een forse nederlaag.

Richard van Vliet: Ja. De groep zit momenteel niet lekker in zijn vel. We creëren kansen maar we maken de goals niet. We krijgen een goal tegen die vanaf 25 meter er zomaar in vliegt. Dan denk je: Hoe kan dat?

De eerste helft was niet eens slecht.

Richard van Vliet: De eerste helft was best aardig. Maar goed, ik had gehoopt en gedacht dat ik wat meer met druk naar voren meer kon creëren. De eerste vijf minuten krijg je een paar mooie kansen, maar ik realiseer me wel dat vanuit de omschakeling het ook wel eens fout zou kunnen lopen. Dat is eigenlijk de keuze die ik heb gemaakt. Achteraf had ik dat niet moeten doen. Klaar.

Klein gelukje: AVW heeft gewonnen van BlauwGeel.

Richard van Vliet: Nou, prima. Gelukkig staan we nog steeds tweede en we moeten aankomende zaterdag naar BlauwGeel toe. Dan maar weer verder kijken. We hebben volgens mij aan één punt voldoende. Dan is het klaar en kunnen we ons gaan richten richting de nacompetitie.

Het seizoen begon in mineur na flinke verliezen in de bekerwedstrijden en nu lijkt het weer in een soort mineur te belanden.

Richard van Vliet: Sorry. Ik durf heus wel kritisch te zijn naar mezelf, maar ik vind de voorbereiding… daar word ik een beetje moe van. De voorbereiding is een hele andere manier van voetballen om ergens naartoe te gaan werken. Bij Veensche Boys waren er gelijk mensen die zeiden: die trainer moet ontslagen worden, want hij kan er geen ene flikker van. Dan denk ik: prima, maar de voorbereiding is om iedereen fit te krijgen en om ergens naartoe te werken.

Dan is het goed dat dat uitgesproken is.

Richard van Vliet: Ik heb dat al zo vaak gezegd en daar ben ik nu wel een beetje klaar mee. Dat het nu in het laatste gedeelte van de competitie wat minder gaat, ja, dat heeft ook te maken met het feit dat we geen kampioen meer kunnen worden. We verliezen een aantal wedstrijden en het is anders dan de positieve flow die we in het begin hadden. In het begin was het allemaal halleluja, maar de prijzen worden volgens mij nu verdeeld en niet in oktober, november of december.     

Interview en foto’s Kees van den Heuvel   

Webshop
Webshop
Archief berichten