Volgende wedstrijd

1 febr: Veensche Boys – Merino’s (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 Batavia’90 30
2 De Merino’s 29
3 Unicum 29
4 ASV Dronten 25
5 Veensche Boys 24
6 Renswoude 19
7 AVW’66 18
8 VRC 18
9 Valleivogels 17
10 Lunteren 14
11 FC Horst 14
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 0

Uitslagen 25 januari

Valleivogels – Veensche B. 2-5
Lunteren – Dixperlo 1-1
Batavia – Unicum 1-1
Dronten – FC Horst 6-1
Merino’s – Renswoude 1-1
VRC – AVW 0-0
Lelystad – Be Quick 4-0

Activiteiten kalender

31 januari 2020
Klaverjassen 20.00u

7 februari 2020
Bingo 19.30u

14 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Julian Buitenhuis 7
2 Tom van Donselaar 7
3 Rody Buitenhuis 6
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

Van Vliet: Voetballend gezien vele malen beter

Trainer Richard van Vliet van Veensche Boys zat een tijdje in de piepzak over de prestaties van zijn team, maar de overwinning op ESA Arnhem (0-7) moet vertrouwen geven. Van Vliet: Natuurlijk, een overwinning is altijd fijn. Zeker als je ziet hoe we de voorbereiding hebben gedraaid… als je daarop terugkijkt denk ik dat bepaalde mensen binnen de vereniging toch wel negatief waren. Dan denk ik: Voorbereiding is één. Natuurlijk wil je winnen, maar het gaat om de competitie.

Maar het liep ook niet. 

Richard van Vliet: Dat ben ik niet met je eens. Een aantal keren speelden we erg goed voetbal maar dan scoorden wij niet. Nu kom je met 0-3 voor bij rust en dat is gewoon lekker. Dat geeft extra vertrouwen. In de eerste tien minuten van de tweede helft zag je het ESA nog even proberen. Wessel pakte een paar hele goede ballen eruit. Maar drie kansen voor de tegenstander is wel heel vervelend. Dat mag gewoon niet. Dat heeft ook te maken met de tegenstander, want die ging risico’s nemen. Die wilden toch proberen de 1-3 te maken. We hadden het even moeilijk, maar na die tien minuten was het klaar. Dan pas zie je hoe goed we kunnen voetballen. Als de ruimtes wat groter worden kunnen we de tegenstander gewoon helemaal wegtikken. Dat hebben we gewoon gedaan.

Trots?

Richard van Vliet: Vandaag zeker trots, maar met alle respect: het zijn slechts drie punten. Natuurlijk, zeven doelpunten geeft vertrouwen, maar dit is leuk en meer ook niet.

Volgende week tegen OWIOS kan het weer anders zijn.

Richard van Vliet: Dat bedoel ik. Je bent bewust negentig minuten aan het coachen en bewust negentig minuten die gasten scherp houden. Je hebt bijvoorbeeld gezien in de voorbereiding: binnen tien minuten kunnen we ook zomaar twee of drie doelpunten tegen krijgen. Dat is vandaag niet gebeurd. Het was van mijn kant niet zenuwachtig, maar het was wel negentig minuten geconcentreerd zijn.

In de eerste tien minuten van de tweede helft zag je de wedstrijd kantelen en je was echt heel nerveus.

Richard van Vliet: Je zag het kantelen. De tegenstander heeft natuurlijk in de rust op zijn donder gekregen van de trainer. Dan gaat er iets gebeuren: Ik heb er ook voor gewaarschuwd. Let op: de eerste tien minuten moet je goed doorkomen. Gelukkig kwamen we die goed door. Daarna zag je gewoon dat we voetballend gezien vele malen beter waren dan de tegenstander.

Wat heeft jou het meest verrast in positieve zin?

Richard van Vliet: Dat de teampresentatie gewoon heel erg goed is. Het is echt een eenheid. Dat was het sowieso al. Het is een groep die dingen van elkaar accepteert. Het is een groep, waarvan als ik iets zeg, dan willen ze het ook doen. Je kunt ook iets zeggen tegen die gasten. Positief maar ook negatief en dat vind ik heel fijn om met zo’n groep te werken. Met alle respect: We hebben nu drie punten, maar volgende week is er een nieuwe wedstrijd. Klaar.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel   

Archief berichten