Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

20 en 21 juli 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 2 bindt ook CSV Apeldoorn 2 aan de zegekar en ligt daarmee op koers: 4-0 winst

“We hebben met elkaar afgesproken dat we 7 punten zouden moeten kunnen halen uit de thuiswedstrijden tegen Sparta Enschede en CSV Apeldoorn en de uitwedstrijd tegen DETO. En dat is gelukt, dus als coach ben ik daar heel tevreden over”, aldus Marco Brouwer na afloop van de wedstrijd tegen CSv Apeldoorn. Vele uren later in de oergezellige stampvolle kantine van de Boys vroeg ik of hij het met me eens kon zijn dat de beste man van het veld vandaag Kevin Hols was: “Absoluut geen twijfel mogelijk”! Al in de commissiekamer, vlak na de wedstrijd, kreeg Hols een 10 met een griffel. Als de spits in goede doen is, doet hij wat iedere coach graag ziet: waar nodig snel kaatsen en combineren, of de bal vasthouden en dat laatste deed Hols zaterdag nagenoeg foutloos. Tel daar drie doelpunten bij op, dan is de “uitverkiezing” een logisch gevolg. Brouwer benadrukte dat het zaterdag verder een teamprestatie was om zo afgetekend te winnen van een elftal dat niet zo heel lang geleden de vloer met Veensche Boys aanveegde. “Dat zit er dit seizoen niet in”, verweerde de coach van de bezoekers zich. “Dit is een hele jonge ploeg die normaliter nog wel wat aangevuld wordt met spelers die zo nu en dan ook opdraven in het eerste elftal, maar door vele blessures en andere afzeggingen was dit het beste wat ik uit de hoge hoed kon toveren maar je ziet het: het kwaliteitsverlies met Veensche Boys was vandaag enorm”.

De coach klaagde nog wat steen en wat been over andere personele problemen die er bij zijn club bestaan. “Als het zo doorgaat dan moeten we geld gaan betalen om een grensrechter mee te krijgen”. Pfff, en dat voor een hoofdklasser!! Bij Veensche Boys kunnen we wat dat betreft onze zegeningen tellen, het lijkt soms allemaal zo gewoon, maar voor wat betreft Veensche Boys 2 is het wat dat betreft dik in orde en dan blijkt maar weer dat het bij andere veel grotere verenigingen helemaal niet zo vanzelfsprekend is.

De wedstrijd zelf was het eerste kwartier niet om aan te zien, van beide kanten, geen van beide teams kon aanspraak maken op een voorsprong en geheel in die stijl viel de goal voor Veensche Boys, waar dat dus ook aan de andere kant had kunnen vallen: Een “klutsgoal”, een bal die bleef hangen op de 5 meter maar het was vandaag natuurlijk Kevin Hols die daar een neusje voor had: 1-0. Zijn tweede goal was één van de mooiste van zijn loopbaan, zo gaf hij zelf toe toen hij de laatste brylcreem in zijn haar smeerde. Een 1-2 tussen de weer ijzersterk spelende Friso Doornhof en Chiel Wery waarna de laatste vanaf rechts een fraaie afdraaiende voorzet-op-maat op Hols gaf, de bal stuiterde nog nét even voor hij op de wreef van de spits kwam en hoe lekker is het dan om de bal in één tijd in het doel te jagen: 2-0. Ook bij de derde goal was Wery betrokken: zijn mooie corner (een “MC” in mijn opschrijfboek) werd snoeihard in gekopt door Harm Geert Bakker, die ook vandaag weer heer en meester was in de verdediging. Op rozen met een 3-0 ruststand.

Na de thee kwamen de gasten er nog héél even een paar keer goed het doel uit met een paar gevaarlijks schoten van afstand. Menigeen telde 10 minuten na rust een 3-1 maar doelman van Leeuwen pareerde katachtig op de inzet van dichtbij. Het werd halverwege de tweede helft 4-0 door een achterwaartse kopbal van Hols. Het tekent de echte spits die als er geen andere mogelijkheden zijn, áltijd het doel opzoekt. Dus wel met enig geluk maar op zich een kwaliteit an sich.

Met een 6e plek op de ranglijst en 11 uit 7 (3 gewonnen, 2 gelijk, 2 verloren) doen de Blauwe Helden het heel redelijk als debutant in de Hoofdklasse. Zaterdag 17 november aanvang 12.15 is de wedstrijd tegen buurman Sparta Nijkerk. Beide ploegen zullen er vol voor gaan, Sparta staat er met 15 punten op een vierde plek iets beter voor. 

Foto’s Kees van den Heuvel

Sibert van Leeuwen

Archief berichten