Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 2 heeft geen ontzag voor koploper Hardenberg 2 en wint verdiend met 2-4

Natuurlijk werden er fouten gemaakt aan de Hardenbergse kant en werden de 0-1 en 0-2 “tamelijk makkellijk” weggegeven door de thuisploeg. De sympathieke coach van Hardenberg Frank Eeftink was daar na de wedstrijd duidelijk over. Maar tegelijkertijd gingen de dikke complimenten naar Veensche Boys, want je kunt een tegenstander ook dwingen om fouten te maken door pressie, gezonde agressie en gogme ofwel “voetbalwijsheid”. Marco Brouwer: “Het stond de hele eerste helft helemaal goed, we speelden zeer gedisciplineerd, maar ook gedreven en troefden de thuisploeg op een aantal cruciale momenten af”. Gevolg: het balletje lag er al na een minuut of 2 in aan de voor Hardenberg verkeerde kant, mooie schuiver van Chiel Wery, vervolgens nog binnen het kwartier de 0-2 door een snoeiharde kopbal van ausputzer Harm Geert Bakker en dezelfde Bakker wist ook wel raad met de terechte penalty na een wel héél domme overtreding binnen de 16 meter van één van de Hardenbergers: 0-3.

Gelachen werd er ook om de randverschijnselen: Een wat oudere fan van Hardenberg heette “ons” uit het Veen van harte welkom maar haastte zich naar de helft van de Hardenbergse voorwaartsen “want dáár vallen de doelpunten!” – 3-0 of eigenlijk 0-3 later ging ik de man halen maar omdat er geen lachje vanaf kon dacht ik ook “laat maar” en “nou dan blijf je toch lekker hier staan”. Een beetje leedvermaak, en dat mag ook best een beetje. Niet alleen vanwege deze toeschouwer, evenzo gevoed door een koppeltje jongere ouderen die niet warm of koud werden van de 3 tegengoals, want “het komt echt nog wel goed”. Nou neen dus, vandaag niet en vorige week ook al niet.

Het kan niet anders of de Hardenbergers hadden vooraf niet gerekend op zoveel tegenstand van Veensche Boys, en ook de coach van Hardenberg, zijn assistent en “de grens”, zeiden na afloop wel enigszins verrast te zijn, met de kanttekening dat de goals makkelijk waren weggegeven. Aan de andere kant was het spel van de Hardenbergers goed verzorgd, in een redelijk hoog tempo maar tot veel echt uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg in de eerste helft niet. “Jullie zijn de verrassende debutant en blijven lekker meedraaien deze competitie” zei Eeftink na afloop, om er aan toe te voegen: “En jullie handhaven je gewoon, dat was in het verleden met veel debutanten anders.

Dat Hardenberg er onmiddellijk na rust op zou knallen was natuurlijk geen verrassing en al na 2 minuten lag de 1-3 erin na een fraai aangesneden vrije trap. Doelman van Leeuwen hing wel ergens in de buurt van de kruising maar de bal was kennelijk niet houdbaar. Vriend en vijand dachten vanaf dat moment dat de oranjehemden wel even over de Blauwe Helden heen zouden lopen en zouden laten zien waarom ze de koploper zijn van de Reserve Hoofdklasse. Niets bleek minder waar want 5 minuten na de 1-3 lag de 1-4 erin door Jiri van Kasteel na goed voorbereidend werk van Stan van ‘t Hazeveld. Vlak daarvoor liepen er een tiental kerst-engeltjes door het 5 meter gebied van Veensche Boys want een fraaie aanval over rechts werd door maar liefst 1,2,3 of meer Hardenbergse aanvallers gemist. Tja en als de 2-3 gevallen zou zijn dan ja dan…maar omdat het 1-4 werd ging het daar al lang niet meer over. Wel werd het rond de 60e minuut 2-4 door een zeer fraaie van Hardenberg, ik applaudiseerde er voor en waarom niet. Mijn eigen middag was sowieso geslaagd, want alleen al het uitdelen van de 4 speldeprikken doet de underdog goed.

Het restant van de wedsrijd was zonder meer boeiend, want zowel de 3-4 als de 3-5 hingen zo nu en dan in de luch. De wedstrijd verveelde geen moment en verliep uiteindelijk in een goede sfeer, met een al dan niet opzettelijke elleboog, wat pittige charges hier en daar en al dan niet terecht ge-appeleer over scheidsrechterlijke dwalinkjes, geheel begrijpelijk als je achterstaat, dan doet alles pijn. De scheidsrechter had in elk geval geen invloed op de 3-punter op zich, daar was ook iedereen het over eens.

Veel sympathie kregen de Boys ook van Hardenberger Thijs Zwiers, die mij vóór de wedstrijd over het reilen en zeilen van een grote club als Hardenberg bijpraatte onder het genot van een koffie. Al bij de rust vond hij de 0-3 meer dan verdiend en na afloop stond er ongevraagd een drankje voor me klaar. Thijs is op 6 april 2019 meer dan welkom in de businesshome van Veensche Boys, dat spreekt voor zich.

De Hardenbergers  twitterden na afloop: “Het sympathieke Veensche Boys is naar huis” – dat is een geweldig compliment voor Veensche Boys. Hardenberg is nog steeds alleen koploper dankzij het gelijkspel van AZSV tegen Excelsior ’31 en de enorme zeperd van Sparta Nijkerk tegen SDVB. “Ons tweede elftal speelt op een bedenkelijk niveau, de Reserve Hoofdklasse is een maatje te klein voor een club als Hardenberg”, legde hoofdtrainer Gert Jan Karsten van de mooie vereniging HHC Hardenberg (Tweede Divisie) mij uit, er is daarom onvoldoende aansluiting met het eerste elftal, er zit geen groei in de spelersgroep, zij zouden moeten uitkomen in de Eerste Klasse”. Hij zal gelijk hebben, maar zijn woorden bleven tot laat in de avond in een mwahhh hangen.

Veensche Boys 2 zal ongetwijfeld bescheiden blijven, sprokkelt simpelweg punten bij elkaar en ik zal de naam niet verklappen van de speler die van een nieuw kampioenschap droomt. Van mij mag hij maar ik zeg niks.

De Veensche toppers waren op zaterdag 15 december captain Friso Doornhof, Rody van de Beek, Jasper van Leeuwen, Jiri van Kasteel, Harm Geert Bakker, Bart van Tiggelen, Chiel Wery, Danny Brouwer, Jeffrey van de Brink, Herbert vd Ham en Ronnie Schiphorst. De invaller was Stan van ’t Hazeveld

Mooie afsluiter van een boeiende start als debutant in de Reserve Hoofdklasse. De Boys pakken na de winterstop de draad weer op tegen runner-up AZSV op 19 januari 2019.

 

Sibert van Leeuwen

Archief berichten