Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 2 komt goed uit de winterslaap, wint met 0-4 van AVW’66 en blijft 4 aan kop in de Reserve Eerste Klasse

“Toch wel iets geflatteerd, 0-4, zeker op basis van de eerste helft”. Dat vond de trainer/coach William Rutten van AVW’66. De trainer van Veensche Boys 2, Roger Lantinga, gaf ook toe dat de Blauwe Helden er in de eerste helft niet echt goed uitzagen. Of althans: “Ja de tegenstander speelde heel compact, met een flinke dosis fysiek, de keeper van die gasten deed het verder ook uitstekend”. De gastheren konden slechts op 1 moment aanspraak maken op een voorsprong, het was eigenlijk de beste kans van de wedstrijd voor zowel de Blauwen als de Rooien, hij ontstond in de laatste minuut van de eerste helft en het was voor het eerst dat de Veensche doelman in actie moest komen: voorwaar een belangrijk moment want je krijgt met een 1-0 ruststand toch een andere wedstrijd dan bij een 0-0.

Met langs de lijn een verloren zoon uit Nijkerkerveen, tegenwoordig woonachtig in Rhenen, met een vlag in de hand trotse vader van een uitstekend spelende Rody B. die ook de eerste goal voor zijn rekening nam, met Veensch voetbalkenner bij uitstek de Hoofdsponsor, met de veurzitter van de vereniging, met uiteraard de De Boertjes, met de halve familie van Weert en uiteraard de familie Kas, en in het verloop van de eerste helft de voltallige A-selectie met trainers, coaches, begeleiders, buschauffeurs, linnendames en fysiotherapeuten, enfin alles bij elkaar opgeteld nogal wat publiek aan Veensche zijde. Dat een aantal supporters aanvankelijk bij een verkeerde vereniging koffie zat te drinken leverde veel hilariteit op maar ze misten niets aan de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Genoeg over de bijzaken, behalve dan dat het behoorlijk koud was langs de lijn, zelfs zo koud dat iemand voorstelde om ook te applaudiseren voor de tegenstander, voor zover er iets te applaudiseren viel.

Kortom een prima sfeertje, en die werd alleen maar verhoogd na de verdiende eerste goal door Rody Buitenhuis, de 0-2 door Mitchell van Moorselaar en de 0-3 en 0-4 door Ferdi van de Pol. Geen kansen voor de tegenstander? Jazeker, maar volgens kenners stond Jasper van Leeuwen voor de verandering echt foutloos te keepen. Achterin speelden voorts Patrick van Weert, Luuk Kreijne, Michel van de Akker en Hicham Aandam een puike partij, was captain Friso Doornhof “ouderwets” op dreef en dat gold ook voor Michel Kas en Fabian Bezembinder.

Dat waren dan de basis-elf. Hoe bijzonder is het dat met de ingebrachte wissels Rodney Hop, Remco van de Heuvel, Nicky Bouw en Sebastiaan Blom de trein gewoon bleef rijden en hoe!! Vriend en vijand zullen beamen dat het na de 0-2 (“gaan die koppies weer hangen, ik begrijp dat echt niet”, aldus de coach van de tegenpartij) zo nu en dan een ware voetbalshow werd, waar de gastheren niet aan mee deden. Erger nog, de frustratie sloeg op een gegeven moment toe en zowaar ontstond er een stevig opstootje met een gele kaart voor de Blauwen en een rooie voor de Rooien. Jammer, de wedstrijd in zijn geheel was er niet naar. William Rutten: “We staan gewoon te laag, echt onnodig, ja wie wil er niet van de bovenste winnen, maar dat opstootje kon echt niet”.

“Zeg het maar”, vroeg ik Anto Kas na afloop. “Kampioen kan zomaar!!” Nou niet zomaar, maar anders dan de 4(!) jaargangen hiervoor kwamen de Boys dit jaar WEL goed uit de winterstop. Wellicht is dat dan toch het verschil. De achtervolgers wonnen gisteren ook, het gat is nog altijd 10 punten met Hierden en VVOP en 12 punten met Dronten.

Ik zeg: wakker blijven!!!!

Sibert van Leeuwen

Webshop
Webshop
Archief berichten