Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Veensche Boys 2 komt goed uit de winterslaap, wint met 0-4 van AVW’66 en blijft 4 aan kop in de Reserve Eerste Klasse

“Toch wel iets geflatteerd, 0-4, zeker op basis van de eerste helft”. Dat vond de trainer/coach William Rutten van AVW’66. De trainer van Veensche Boys 2, Roger Lantinga, gaf ook toe dat de Blauwe Helden er in de eerste helft niet echt goed uitzagen. Of althans: “Ja de tegenstander speelde heel compact, met een flinke dosis fysiek, de keeper van die gasten deed het verder ook uitstekend”. De gastheren konden slechts op 1 moment aanspraak maken op een voorsprong, het was eigenlijk de beste kans van de wedstrijd voor zowel de Blauwen als de Rooien, hij ontstond in de laatste minuut van de eerste helft en het was voor het eerst dat de Veensche doelman in actie moest komen: voorwaar een belangrijk moment want je krijgt met een 1-0 ruststand toch een andere wedstrijd dan bij een 0-0.

Met langs de lijn een verloren zoon uit Nijkerkerveen, tegenwoordig woonachtig in Rhenen, met een vlag in de hand trotse vader van een uitstekend spelende Rody B. die ook de eerste goal voor zijn rekening nam, met Veensch voetbalkenner bij uitstek de Hoofdsponsor, met de veurzitter van de vereniging, met uiteraard de De Boertjes, met de halve familie van Weert en uiteraard de familie Kas, en in het verloop van de eerste helft de voltallige A-selectie met trainers, coaches, begeleiders, buschauffeurs, linnendames en fysiotherapeuten, enfin alles bij elkaar opgeteld nogal wat publiek aan Veensche zijde. Dat een aantal supporters aanvankelijk bij een verkeerde vereniging koffie zat te drinken leverde veel hilariteit op maar ze misten niets aan de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Genoeg over de bijzaken, behalve dan dat het behoorlijk koud was langs de lijn, zelfs zo koud dat iemand voorstelde om ook te applaudiseren voor de tegenstander, voor zover er iets te applaudiseren viel.

Kortom een prima sfeertje, en die werd alleen maar verhoogd na de verdiende eerste goal door Rody Buitenhuis, de 0-2 door Mitchell van Moorselaar en de 0-3 en 0-4 door Ferdi van de Pol. Geen kansen voor de tegenstander? Jazeker, maar volgens kenners stond Jasper van Leeuwen voor de verandering echt foutloos te keepen. Achterin speelden voorts Patrick van Weert, Luuk Kreijne, Michel van de Akker en Hicham Aandam een puike partij, was captain Friso Doornhof “ouderwets” op dreef en dat gold ook voor Michel Kas en Fabian Bezembinder.

Dat waren dan de basis-elf. Hoe bijzonder is het dat met de ingebrachte wissels Rodney Hop, Remco van de Heuvel, Nicky Bouw en Sebastiaan Blom de trein gewoon bleef rijden en hoe!! Vriend en vijand zullen beamen dat het na de 0-2 (“gaan die koppies weer hangen, ik begrijp dat echt niet”, aldus de coach van de tegenpartij) zo nu en dan een ware voetbalshow werd, waar de gastheren niet aan mee deden. Erger nog, de frustratie sloeg op een gegeven moment toe en zowaar ontstond er een stevig opstootje met een gele kaart voor de Blauwen en een rooie voor de Rooien. Jammer, de wedstrijd in zijn geheel was er niet naar. William Rutten: “We staan gewoon te laag, echt onnodig, ja wie wil er niet van de bovenste winnen, maar dat opstootje kon echt niet”.

“Zeg het maar”, vroeg ik Anto Kas na afloop. “Kampioen kan zomaar!!” Nou niet zomaar, maar anders dan de 4(!) jaargangen hiervoor kwamen de Boys dit jaar WEL goed uit de winterstop. Wellicht is dat dan toch het verschil. De achtervolgers wonnen gisteren ook, het gat is nog altijd 10 punten met Hierden en VVOP en 12 punten met Dronten.

Ik zeg: wakker blijven!!!!

Sibert van Leeuwen

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten