Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

20 en 21 juli 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 2 krijgt 2 tikken op rij: eerst murw geslagen door Nunspeet op 28 januari en het weet een week later niet van OWIOS te winnen (0-2)

Vanaf een afstand volgde ik het verloop van de wedstrijd Nunspeet 2 – Veensche Boys 2 die ruim een week geleden werd afgewerkt. Vriend Ivo Loch hield mij en anderen via de wrijftelefoon op de hoogte van het verloop van die wedstrijd. Onderweg naar Utrecht (DHSC) hield het apparaat niet op met zoemen en trillen dus ik moest wel naar de kant om te zien wat er toch allemaal aan de hand was……want wrijven op een telefoon en een auto besturen gaan niet samen! Enfin, na 11 minuten 1-0 achter, na 12 minuten 2-0 achter en na een kwartier met 3-0 achter, waarna Sebastiaan Blom er na 35 minuten 3-1 van maakt. In de 42e minuut wordt het 4-1 en in de 49e maar liefst 5-1. Ik wrijf de ogen uit de kop en schrijf: “Jemig wat erg”. Om 13.13 uur (ja logisch) wordt het 6-1 en 8 minuten later 7-1, onmiddellijk gevolgd door rode kaarten voor Bart en Gerwen waarna Nunspeet nog 1 tik uitdeelt en er 8-1 van maakt. Afgedroogd, afgeserveerd, geknipt en geschoren, “nagels nog even doen meneer???”

Dat Friso nog geel krijgt voor praten lijkt wat overdreven heb ik van horen zeggen, maar ik laat het ook makkelijk van me afglijden. Iedereen kent dit soort wedstrijden. En ze komen op alle niveaus voor…..

Niet zo simpel dus om zaterdag 4 februari aan te treden met de afwezigheid van maar liefst 3 dragende spelers.

Wonden likken, uithuilen en opnieuw beginnen? Hmmm. Ik zag een stevig OWIOS met veel lengte en fysiek, mannen uit Oldebroek “zo uit de klei getrokken” – en ze hielden het doel schoon waar Veensche Boys er zeker al voor de rust een stuk of 2-3-4 in had kunnen schieten, dotten van kansen en achterin hield Martijn van de Grootevheen zijn doel keurig schoon. Ook na de rust hadden de Blauwe Helden iets meer veldoverwicht en waren er dotten van kansen, lang verhaal kort: Veensche Boys 2 had vanmiddag best wel kunnen winnen.

Twee persoonlijke fouten leidden tot de 2 tegengoals. En the man of the match – op afstand – werd de keeper van OWIOS, want zeker een keer of 5-6 waren er onwaarschijnlijke reddingen. Maar ze waren er wel en vooral daarom stonden de Boys met lege handen.

Hoe nu verder? Ikzelf loop nu een seizoen of 4 achter het tweede elftal aan te zeulen en kan me niet herinneren dat er in die 4 jaar 2 keer op rij is verloren, en zeker niet met 8-1, maar ik kan er ook naast zitten. Die 8-1 tegen Nunspeet is tot daar aan toe, maar kaarten pakken bij een 6-1 achterstand is niet erg slim. Juist dat dreunt dus nog een aantal weken na. Ik was er niet bij, maar die opmerking maak ik ook “van horen zeggen” – beetje gogme of boerenslimheid gebruiken bij zo’n tussenstand. Het gaatje met Nunspeet is opgelopen tot 5 punten. Dat zal niet makkelijk worden om dicht te breien. “Het is natuurlijk mooi dat we al een periode op zak hebben” reageerde trainer/coach Roger Lantinga voor en na de wedstrijd tegen OWIOS.

Opstelling: Martijn van de Grootevheen op doel, achterin Jordy van Weert, Bastiaan Bosman, Nick de Boer, Kevin van Malestein, midden Geert van Dusschoten, Hicham Ouchan, Sebastiaan Blom, voorin Ferry van de Pol, Tom van Donselaar, Michel Kas en de wissels waren Remco van de Heuvel, Martijn Ganpat en Michael Zwanenburg, die alle drie invielen.

Zaterdag 11 februari neemt Veensche Boys het op tegen Zeewolde, in Zeewolde, om 12.30 uur, terwijl Nunspeet het opneemt tegen hekkesluiter ‘t Harde.

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten