Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 2 kruipt door het oog van de naald met een 1-2 winst op CSV Apeldoorn 2

Opschrijfboekje: vergeten. Pen: doet het niet. Spelbeeld eerste helft: niet om aan te zien. Het opwindenste moment uit de eerste 45 minuten is dat de verslaggever achter het hek moet blijven. Dus bij een volgende gelegenheid een camera meenemen is een optie. Dat moet vermoedelijk zo’n ding zijn op een statief; een mobieltje is niet goed genoeg hoewel ik nog wel een zomers plaatje van De Dug Out kon schieten.

In een fantasie opstelling met wat gasten die ook regelmatig in Veensche Boys 1 spelen bakten de Blauwe Helden er in de eerste helft bijna niets van. Duels gingen simple verloren, er was geen absolute wil om te winnen, veel balverlies en vooral geen gogme end at laatste is soms werkelijk tenenkrommend. Waarom de moeilijke oplossing als het ook makkelijk kan? Op mijn minibriefje staat nog iets over een kopbal van Harm Geert Bakker die via de grond op de lat stuiterde en dat was dan het hoogtepunt terwijl er aan de andere kant ook vrijwel niets gebeurde. Dan toch wel door een uiterst solide verdedigingsblok met Bart van Tiggelen, Harm-Geert Bakker, Patrick van Weert en Herbert vd Ham die doelman Martijn vd Grootevheen een makkelijke middag bezorgden.

Op het middenveld acteerden in de eerste helft Good-old captain Friso Doornhof, Jiri van Kasteel en Jeffrey vd Brink die de voorwaartsen Fabian Bezembinder, Kevin Hols en Menno vd Woude moesten bedienen. Het kwam er allemaal niet uit.

In de tweede helft zat er duidelijk meer agressie in en ook voetballend werd een lichte voldoende genoteerd, met de invallers Rody vd Beek, Jordi van Weert, Ferdi vd Pol en Stan vt Hazeveld. Er waren in total 7 hoogtepunten te melden: maar liefst 4 keer op rij werd de bal van de doellijn gehaald door een veldspeler van CSV Apeldoorn. Ofwel: keeper gepasseerd, je juicht al maar het feest gaat niet door.

Hoogtepunt 5 was de keurige aanval van de thuisploeg, een geweldige “steek” en fraai afronden: 1-0 in de 59e minuut. De wedstrijd had deze goal echt nodig en ik heb het niet nagevraagd maar de Blauwe Helden moeten wakker geschud zijn want amper een minuut later een voorzet van rechts van Menno vd Woude, keurige kopbal den Harm-Geert Bakker en in de rebound temidden van een wirwar van spelers bedacht Doornhof zich geen momen: een omhaal was kennelijk de enige optie maar de bal gin ger wel in: 1-1. De van oor tot oor glunderende Doornhof kreeg niet lang daarna een publiekswissel en zat binnen een minuut na afloop van de wedstrijd in de auto om de aanstormende pers te ontlopen. Door het open raam van zijn frivole karretje riep hij nog wel iets van “de oudjes kunnen het nog steeds”. Waarvan acte. In het laatste kwartier drongen de boys nog wel aan en kregen uiteindelijk loon naar werken. Een andere oudgediende, “good-old-Fur”, maakte 2 minuten voor tijd de 1-2, op aangeven van Stan vt Hazeveld, op mijn frommelbriefje staat GMDK. Goal met de kop. Was getekend: Ferdi vd Pol. Ontlading groot, en coach Marco Brouwer, laat in de middag, wist ook wel dat het niet best was. “Slecht spelen en toch winnen is ook een kracht”.

De coach hoopt nog op een vijfde plek, zelfs op een nacompetitie, maar is met een plek in het linker rijtje dik en dik tevreden. Degradatie lijkt al helemaal niet aan de orde, waar gerenommeerde clubs als SDC Putten, DETO, VVOG, CSV Apeldoorn en OWIOS en Sparta Enschede nog flink aan de bak moeten. Bovenin werden zaterdag punten gemorst door Excelsior, Sparta Nijkerk, Berkum en HHC Hardenberg. Veensche Boys kan heel wat van die teams blij maken als het zaterdag 6 april HHC Hardenberg met lege handen naar huis stuurt. De 2-4 “uit” zal ze nog wel heugen! De revanche gevoelens zullen groot zijn……..Dus dat zal nog niet meevallen.

Sibert van Leeuwen

Archief berichten