Volgende wedstrijd

25 mei: Veensche Boys – Odysseus (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 56 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 44*
4 BFC Bussum 40
5 Waterwijk 38
6 De Meern 35
Veensche Boys 35
8 Loosdrecht 34
9 JSV Nieuwegein 33
10 IJFC 33
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 18 mei

BFC – De Meern 1-1
Lopik – FC Almere 0-1
Odysseus ’91 – Loosdrecht 6-0
Benschop – Veensche B 2-3
Waterwijk – FC De Bilt 1-5
Delta Sports – IJFC 0-2
TOV – JSV 2-1

Activiteiten kalender

24 mei 2019
Klaverjassen 20u

31 mei 2019
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 9
2 Danny Brouwer 8
3 Kevin Hols 5
3 Tom van Donselaar 5
4 Stefan Fredriksen 3
6 Kilian van Kasteel 2
6 Edwin van der Molen 2
6 Bas van de Grootevheen 2
7 Ivo te Velthuis 1
7 Menno van der Woude 1
7 Niels Buijtenhuis 1
7 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Veensche Boys 2 met overmacht kampioen in Reserve Eerste Klasse en schrijft geschiedenis met promotie naar Reserve Hoofdklasse

Veensche Boys 2 heeft zaterdag 28 april 2018 laten zien dat het de terechte kampioen is van de voetbaljaargang 2017-2018, reserve eerste klasse. “De 1-0 uit de vrije trap was eigenlijk een makkie want de muur én de doelman zetten de poort wijd open, anders was die mogelijkheid verloren gegaan en was het geen 6-1 maar 6-0 geworden”, aldus teammanager Rijkert Hop van NSC, die onomwonden toegaf dat over de gehele voetbaljaargang gerekend Veensche Boys 2 met afstand de terechte kampioen was: “ook vele malen beter dan Dronten, en waar ik ook maar kwam en of het nou vóór, ná af tijdens de wedstrijd was: zo’n jongen als Friso Doornhof maakt uiteindelijk het grote verschil, iedereen heeft het over hem, overal en altijd”.

Een contente Marco Brouwer, volgend jaar de trainer/coach van Veensche Boys 2: hij kan volgend jaar op Friso Doornhof rekenen, “tegen dezelfde terms & conditions als dit jaar” aldus de big-smile Doornhof, die met pretoogjes terugblikt op de laatste 5 seizoenen: “geweldig, in één woord geweldig, we hebben 5 jaar geleden besloten dat we snel uit de derde klasse moesten komen en zijn uiteindelijk na 3 kampioenschappen en 2 seizoenen waarin we hadden kunnen promoveren via de nacompetitie nu rechtstreeks gepromoveerd naar de Hoofdklasse, dat is toch ongelooflijk!!”

Superlatieven ook uit de mond van Eddy Hof, die in de jaargang 2013-2014 de Boys zonder puntverlies kampioen maakte en daarmee ook een basis legde voor de 4 seizoenen die volgden. Vrijwel alles-en-alles rond Veensche Boys 2 klopte als een zwerende vinger in de 4 seizoenen die volgden. Kampioen in de jaargang 2014-2015 en periodekampioen in de jaargangen 2015-2016 en 2016-2017 waarin de promotie in 2017 wel héél dichtbij was. Promoveren via een kampioenschap is uiteraard vele malen mooier dan via een periodekampioenschap. Uit de vorige jaargangen zullen clubs als Bennekom en Nunspeet dat beamen.

NSC liet zaterdag 28 april duidelijk zien dat het niet van plan was het kampioenschap aan De Blauwe Helden cadeau te geven, het kwam door wat serieus geknoei van doelman Jasper van Leeuwen en Michel Kas op een 0-1 achterstand. Maar unaniem waren coach Lantinga en Captain Doornhof van mening dat de vroege tegengoal als een incident werd beschouwd. “We hadden niet het idee dat deze goal ons serieus in de weg zou zitten”! Wat ze gelijk hadden, want vanaf de eerste minuut en tot de tegengoal was het Veensche Boys dat de wedstrijd dicteerde en NSC continu onder druk hield.

De Blauwe Helden maakten na de tegengoal duidelijk dat het niet van plan was te capituleren tegen laagvlieger NSC maar het diende wel een aantal keren af te rekenen met de superspits van NSC waarvan ik graag de naam nog eens zou horen, hij maakte het in zijn eentje de gehele verdediging van Veensche Boys nog knap lastig, was regelmatig de Veensche verdedigers te slim af, ook nog eens bloedsnel maar had veel te weinig hulp van zijn ploeggenoten.

1-0 achter nadat De Blauwe Helden met veel vuurwerkvertoon het veld hadden betreden, ik dacht even van “ja dat vuurwerk geeft NSC natuurlijk ook een boost”, maar met goed positiespel en veel geduld wisten de Boys met een 2-1 voorsprong thee te drinken, een lepertje van Harm Geert Bakker en een omhaal van dezelfde Bakker werd panklaar voor de goaltjesdief Ferdi van de Pol neergelegd: buit binnen!

Dezelfde van de Pol maakte na rust ook de ongewoon mooie 3-1 van een meter of 6 (“doe maar 7 meter”) waarin ik niet eens zag dat hij een schietbeweging maakte, hoe mooi is dat!!, waarna Mitch van Moorselaar als invaller de 4-1 binnenkopte. Van de Pol tekende ook de 5-1 en 6-1 aan, waarvan de 5-1 in de boeken gaat als goals van de buitencategorie, de bal ontfutselen, op de keeper af en stiften zoals een stift moet zijn.

Al met al legden de Blauwe Helden na de rust een geweldige pot op de mat, werden alle 16 spelers ingezet en kon het in grote getalen opgekomen publiek genieten van diverse hoogstandjes. Opvallend was het optreden van Tom van Donselaar na rust, ingevallen voor Michel Kas, die net als Michel Kas vóór de rust zijn tegenstander volkomen doldraaide. Achterin oogde het vooral na rust zeer solide, met Patrick van Weert, Luuk Kreijne, good-old Bart van Tiggelen en Michel van de Akker, op het middenveld captain Friso Doornhof, Rody Buitenhuis en Harm Geert Bakker en voorin, de eerder genoemde van de Pol en Kas en uiteraard Sebastiaan Blom. Ook in deze wedstrijd vielen de reserves goed in. Maar zelden kwam het dit seizoen voor dat het inbrengen van reserves het team kwalitatief minder werd: de van een blessure teruggekeerde Nicky Bouw, goalgetter Mitchell van Moorselaar, de verdedigers Hisham Aandam, Rodney Hop en de eerder genoemde van Donselaar. Doelman Jasper van Leeuwen had weinig te doen maar op dat éne incidentje na keepte hij solide. Ook de namen van Nick de Boer, Remco van de Heuvel, Jordi van Weert, Bastiaan Bosman, Fabian Bezembinder en uiteraard Martijn van de Grootevheen mogen dit seizoen niet onvermeld blijven en andere invallers die aan het niveau van Veensche Boys 2 mochten ruiken.

De uitstekend leidende scheidsrechter Ronald Bekema liet geen minuut langer doorspelen dan absoluut noodzakelijk en de bank van NSC had daar na de 6-1 volkomen begrip voor, het zag dat de dozen champagne en de bloemen al enige tijd klaar stonden…

De ontlading na de overwinning was groot, uiteraard hing het kampioenschap al weken in de lucht, als het vandaag niet zou zijn dan toch wel op 12 mei, 19 mei of 26 mei…maar binnen is binnen!!

De dolblije Captain Doornhof en zijn mentor Lantinga waren unaniem van mening dat een prestatie van wereldformaat is neergezet. Lantinga kwam zaterdag binnen op krukken maar veegde later op de dag de dansvoer aan met jan-en-alleman. “Ja misschien toch wat overdruk, het schoot er donderdag in”. Zichtbaar ontroerd en mede debet aan de spanning in zijn lijf door de situatie met zijn ouders, beide serieus aan het dementeren en daarom is hij vol zorg, mooi om dat minuten voor aanvang van de kampioenswedstrijd op te tekenen uit een coach die zijn draai heeft gevonden bij Veensche Boys. Wat een kampioenschap al niet kan doen met je lijf!!

Dancing the night away…..succes volgend jaar Roger!!

Veensche Boys kan volgend jaar ook rekenen op teammanagers Ivo Loch en Hans van de Vis die onmisbaar waren voor het grote succes van de afgelopen seizoenen. Dat geldt ook voor sponsor Aart van der Kieft, vlaggenist Marco Hols en iedereen die er verder zijn steentje aan heeft bijgedragen.

Ik vond het geweldig om er de laatste 5 jaar bij te zijn! Het was bovendien meestal heel gezellig langs de lijn…ja vind je het gek!!

Voor Veensche Boys 2 maak je tijd vrij!

 

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten