Volgende wedstrijd

21 maart: Batavia – Veensche Boys (afgelast)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 39
2 ASV Dronten 37
3 Unicum 36
4 Batavia’90 36
5 Renswoude 29
6 Veensche Boys 28
7 VRC 25
8 Valleivogels 24
9 AVW’66 22
10 Lunteren 21
11 FC Horst 18

12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

5 juni 2020
Klaverjassen

12 juni 2020
Bingo 19.30u

19 juni 2020
Klaverjassen 20.00u

26 juni 2020
Bingo 19.30u

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Veensche Boys 2 speelt heel even voor Sinterklaas maar zorgt vervolgens ook goed voor zichzelf met een keurige 2-3 winst bij Zeewolde 2

Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 kevin hols bisEven leek het er zaterdag 5 december op dat onze Blauwe Helden een heel moeilijke middag tegemoet zouden gaan nadat gelegenheids linksback Nick de Boer, voormalig selectiespeler van Veensche Boys, een fraai Sinterklaaspresentje aan de grote buurman uit Zeewolde gaf. Het moet een geweldige communicatiefout zijn geweest tussen Nick de Boer en doelman Martijn van de Grootevheen want hoog boven iedereen uit kopte de Boer de bal richting van de Grootevheen maar die kon niks meer uitrichten want hij stond ietsjes te ver van de doelling en dan ook nog die wind, die de hele middag dingen met de bal deed die spelers zelf niet bedacht hadden. Een op zich niet geheel verdiende 1-0 maar als je zelf niet scoort dan kan dat gebeuren.

 

Ook een cadeautje van de scheidsrechter….

Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 bart 1 bisZeewolde had zodoende niet veel te klagen. Want cadeautjes zoals deze worden niet elke week uitgedeeld. Het volgende cadeautje kwam van de scheidsrechter, hij had een duidelijke handsbal van rechtsbuiten Michel Kas over het hoofd gezien maar verweerdde zich met (“ik liet doorspelen omdat de speler van Zeewolde een duwfout maakte en ik paste dus de voordeelregel toe”) die met een enorme rush naar de achterlijn sprintte en een fraaie afdraaiende voorzet afleverde die nog half-half verwerkt werd, het bovenste houtwerk ook nog raakte maartot slot snoeihard door Wesley van de Burgt met zijn linker in het dak van het doel gejaagd werd: 1-1 en de ruststand.

 

Boeiend schouwspel na de rust

Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 kevin bart bisBeide ploegen gingen na de thee op jacht naar de driepunter en dat leverde een spannende partij voetbal op, met veel kansen over en weer en 2 doelmannen die het lekker druk hadden en zich zodoende konden manifesteren. Vooral de Zeewoldense keeper hield een aantal 99,9% kansen uit het doel met fraaie katachtige reddingen. Op Kevin Hols kon hij op één keer na geen vat krijgen: de bijzonder fraaie 1-2 kwam van zijn voet na een snelle spelhervatting van Kas. Bij een één op één situatie was hij Hols de baas maar het slotaccoord, de 2-3, kwam uiteindelijk wel weer van Hols die de bal fraai langs de doelman stuiterde. Daarvoor ging er iets in de muur niet helemaal goed bij een vrije trap van Zeewolde op een meter of 14 van het Veensche doel, waarmee de stand op dat moment gelijk getrokken was. Veensche Boys ging er uiteindelijk met de verdiende overwinning vandoor. Niet zakelijk, ook niet dik verdiend, maar dan ook weer niet “gestolen”. Eigenlijk een optelsom van het aantal doelpunten. Want spannend bleef het tot de laatste seconden en beide teams kregen als geheel een dikke voldoende waar Hols dan vandaag toch wel weer het “man-of-the-match” speldje krijgt opgeprikt. Niet alleen zijn doelpunten waren van grote schoonheid, ook de balbehandeling, overzicht en voetbal”brainz” waren weer in orde.

 

De visie van de trainer…

Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 nickEddy Hof kon ook vandaag weer tervreden zijn: “De tegenstander speelde hoog op en daar zijn we goed mee omgegaan, we hadden lange tijd de controle over de wedstrijd, hielden de bal met de sterke wind laag aan de grond. Tja Nick raakt die bal natuurlijk gewoon verkeerd, dat kan gebeuren. Blij met 3 punten, na een wat magere periode. De concurrentie morst punten, we kruipen weer wat dichterbij”. SDC Putten liet zich zaterdag overlopen door hekkensluiter DVS (2-5), terwijl koploper VVOP het niet redde in en tegen Lelystad ’67 (4-3) en ook Hierden geen 3-punter kon pakken tegen buurman Zwart-Wit (0-0). Veensche Boys 2 speelt 12 december haar laatste wedstrijd van 2015 thuis tegen Zwart-Wit en zal er alles aan doen een 3-punter mee de winterstop in te nemen. Op de andere velden zal het er spannend aan toe gaan. Bij bijvoorbeeld Bennekom-Hierden, Nunspeet-SDC Putten en VVOP-Barneveld.

 

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 friso Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 kevin hols 2 bis Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 kevin bart 1 bis Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 sibert en piet bis Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 kas bis Veensche Boys 2 zeewolde 5-12 loch bis

 

 

Archief berichten