Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Veensche Boys 2 swingend naar periodekampioenschap

De Blauwe Helden van Veensche Boys 2 hebben zaterdag 18 november een geweldig resultaat neergezet tegen de “runner up” VVOP 2 uit Voorthuizen. De achtervolgers moesten de wedstrijd in Nijkerkerveen winnend afsluiten om de periodetitel in de wacht te slepen terwijl de mannen van Roger Lantinga aan een gelijkspel voldoende hadden. Ik nodigde na afloop van de wedstrijd de succesvolle coach van Veensche Boys 2 uit om een kleine bijdrage aan dit verslag te leveren. “Wat voor kop zou je boven het verslag willen hebben” vroeg ik hem in de bomvolle kantine van de Boys waar het feest al uren aan de gang was. “Doe maar iets van dat we swingend de eindstreep hebben gehaald”. Waarvan akte. En swingend was het.

Met soms oogstrelend voetbal, vlotlopende combinaties en “de druk naar voren” werden de duimschroeven aangehaald en was het de verdienste van Vensche Boys 2 dat VVOP niet aan voetballen toekwam. Niet in haar eigen spel kwam en amper de tijd kreeg om adem te halen. Want natuurlijk kunnen die gasten uit Voorthuizen een behoorlijke bal trappen want ze staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst, dat is geen toeval…

Zaterdag 18 november was het klasseverschil groot. Het was eenrichtingsverkeer op het doel van VVOP waar de keeper nog een aantal malen fraai redding bracht, maar halverwege de eerste helft moest hij zijn meerdere erkennen in zijn eigen verdediger, die – ongetwijfeld door een communicatiefout – de bal in eigen doel kopte. Het was bijzonder wrang want van de 6 doelpunten die deze middag vielen was dit 1 van de mooiste….en de Blauwe Helden werden er mee in het zadel geholpen…1-0 bij de rust maar volkomen verdiend. Vermeldenwaardig waren de kansen in de 1e, 8e (omhaal), 31e (lat), 35e, 37e en 42e minuut….

De mannen van VVOP kwamen uiteraard met een nieuw strijdplan uit de kleedkamer, maar terwijl ik zelf nog liep te netwerken langs de lijn, zag ik heel vaag in de 1e minuut na rust de 2-0 binnenvallen. De rechtsback van VVOP maaide hopeloos over de bal heen, waarna het voor Kevin Hols een redelijk koud kunstje was om de bal langs de goalie te schieten. Niet lang daarna, in de 10e minuut, werd het uit een corner 3-0 door captain Friso Doornhof. Het was toen al volkomen duidelijk dat VVOP deze middag met lege handen naar huis zou gaan.

Mwahhh…lege handen? Dan toch wel met een triootje gele kaarten, net zo veel ongeveer als Veensche Boys bij elkaar sprokkelde. Maar van een harde wedstrijd was geen sprake, hier en daar een mini opstootje en een irritant duwtje, van beide kanten, en praten tegen de scheids kon al helemaal niet door de beugel. De meest bizarre kaart kwam op naam van de doelman van VVOP die hem kennelijk kreeg voor tijdrekken bij een 0-6 achterstand…..

De meest bijzondere wissel van de middag was het inbrengen van Nicky Bouw..bij zijn EERSTE balcontact in de 15e minuut lepelde hij de bal van 45 meter afstand over de doelman heen. Arme doelman, het overkomt iedere doelman wel eens. Onhoudbaar en handen op elkaar. Swinging Nicky, man of the match??

Die titel zou ook voor Sebastiaan Blom kunnen zijn. Hij had niet alleen de allermooiste solo actie in de eerste helft, hij maakte een wereldgoal vanaf een meter of 25 op links, even naar binnen trekken en vol in de verste cruising. SWEET MEMORIES, waar ik nog wel eens over wil vertellen.

De 6-0 kwam op naam van Kevin Hols na een swingende solo van Fabian. Er ging een duidelijke overtreding van Veensche Boys aan vooraf en de scheids had er voor moeten fluiten…enfin de coaches van VVOP lieten het gelaten op zich afkomen. Het duurde tot de 82 minuut voor het eerste schot op het Veensche doel een feit was…dat zegt nagenoeg alles.

Sportiviteit alom na de wedstrijd. VVOP werd afgeserveerd, zij kunnen uithuilen en volgende week weer aan de bak. Ieder voetbalteam heeft het wel eens. Bij VVOP 2 gaat het te vaak fout tijdens wedstrijden waar het er echt om gaat…leermoment!! Ik tekende het op uit de monden van VVOP.

Bij Veensche Boys kennen we dat gevoel ook. Al 3 jaar bijna naar de Reserve Hoofdklasse. Ook dit seizoen liggen de Blauwe Helden op koers. Maar eens kijken hoe ver de mannen dit jaar komen. De eerste prijs is in ieder geval binnen, dik verdiend….vakantieplannen voor mei en juni moeten bijgesteld, waar nodig uitgesteld of afgesteld worden. Tenzij het kampioenschap al binnen is. Huhhh??? Ja WHY NOT.

Forza Blauwen…

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten