Volgende wedstrijd

13 november: AFC Quick – Veensche Boys (20.15 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 17
Veensche Boys 17
3 FC De Bilt 16
4 De Meern 14
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 9
9 BFC Bussum 7
10 JSV Nieuwegein 6
11 Benschop 6
12 Odysseus’91 4
13 TOV Baarn 4
14 FC Almere 4

Uitslagen 3 en 10 november

Veensche Boys – BFC 4-0
IJFC – Almere 2-1
Delta Sports – TOV 1-1
JSV – FC De Bilt 0-3
Odysseus – Lopik 0-0
Loosdrecht – De Meern 2-5
Benschop – Waterwijk 1-2
IJFC – Lopik 1-1

Activiteiten kalender

9 november 2018
Bingo 19.30 uur

16 november 2018
Klaverjassen 20 u

28 november 2018
Sinterklaasfeest

23 november 2018
bingo 19.30 uur

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Danny Brouwer 4
1 Nico van den Brom 4
2 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 1
3 Ivo te Velthuis 1
3 Bas van de Grootevheen 1
3 Menno van der Woude 1
3 Niels Buijtenhuis 1
3 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Veensche Boys 2 swingend naar periodekampioenschap

De Blauwe Helden van Veensche Boys 2 hebben zaterdag 18 november een geweldig resultaat neergezet tegen de “runner up” VVOP 2 uit Voorthuizen. De achtervolgers moesten de wedstrijd in Nijkerkerveen winnend afsluiten om de periodetitel in de wacht te slepen terwijl de mannen van Roger Lantinga aan een gelijkspel voldoende hadden. Ik nodigde na afloop van de wedstrijd de succesvolle coach van Veensche Boys 2 uit om een kleine bijdrage aan dit verslag te leveren. “Wat voor kop zou je boven het verslag willen hebben” vroeg ik hem in de bomvolle kantine van de Boys waar het feest al uren aan de gang was. “Doe maar iets van dat we swingend de eindstreep hebben gehaald”. Waarvan akte. En swingend was het.

Met soms oogstrelend voetbal, vlotlopende combinaties en “de druk naar voren” werden de duimschroeven aangehaald en was het de verdienste van Vensche Boys 2 dat VVOP niet aan voetballen toekwam. Niet in haar eigen spel kwam en amper de tijd kreeg om adem te halen. Want natuurlijk kunnen die gasten uit Voorthuizen een behoorlijke bal trappen want ze staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst, dat is geen toeval…

Zaterdag 18 november was het klasseverschil groot. Het was eenrichtingsverkeer op het doel van VVOP waar de keeper nog een aantal malen fraai redding bracht, maar halverwege de eerste helft moest hij zijn meerdere erkennen in zijn eigen verdediger, die – ongetwijfeld door een communicatiefout – de bal in eigen doel kopte. Het was bijzonder wrang want van de 6 doelpunten die deze middag vielen was dit 1 van de mooiste….en de Blauwe Helden werden er mee in het zadel geholpen…1-0 bij de rust maar volkomen verdiend. Vermeldenwaardig waren de kansen in de 1e, 8e (omhaal), 31e (lat), 35e, 37e en 42e minuut….

De mannen van VVOP kwamen uiteraard met een nieuw strijdplan uit de kleedkamer, maar terwijl ik zelf nog liep te netwerken langs de lijn, zag ik heel vaag in de 1e minuut na rust de 2-0 binnenvallen. De rechtsback van VVOP maaide hopeloos over de bal heen, waarna het voor Kevin Hols een redelijk koud kunstje was om de bal langs de goalie te schieten. Niet lang daarna, in de 10e minuut, werd het uit een corner 3-0 door captain Friso Doornhof. Het was toen al volkomen duidelijk dat VVOP deze middag met lege handen naar huis zou gaan.

Mwahhh…lege handen? Dan toch wel met een triootje gele kaarten, net zo veel ongeveer als Veensche Boys bij elkaar sprokkelde. Maar van een harde wedstrijd was geen sprake, hier en daar een mini opstootje en een irritant duwtje, van beide kanten, en praten tegen de scheids kon al helemaal niet door de beugel. De meest bizarre kaart kwam op naam van de doelman van VVOP die hem kennelijk kreeg voor tijdrekken bij een 0-6 achterstand…..

De meest bijzondere wissel van de middag was het inbrengen van Nicky Bouw..bij zijn EERSTE balcontact in de 15e minuut lepelde hij de bal van 45 meter afstand over de doelman heen. Arme doelman, het overkomt iedere doelman wel eens. Onhoudbaar en handen op elkaar. Swinging Nicky, man of the match??

Die titel zou ook voor Sebastiaan Blom kunnen zijn. Hij had niet alleen de allermooiste solo actie in de eerste helft, hij maakte een wereldgoal vanaf een meter of 25 op links, even naar binnen trekken en vol in de verste cruising. SWEET MEMORIES, waar ik nog wel eens over wil vertellen.

De 6-0 kwam op naam van Kevin Hols na een swingende solo van Fabian. Er ging een duidelijke overtreding van Veensche Boys aan vooraf en de scheids had er voor moeten fluiten…enfin de coaches van VVOP lieten het gelaten op zich afkomen. Het duurde tot de 82 minuut voor het eerste schot op het Veensche doel een feit was…dat zegt nagenoeg alles.

Sportiviteit alom na de wedstrijd. VVOP werd afgeserveerd, zij kunnen uithuilen en volgende week weer aan de bak. Ieder voetbalteam heeft het wel eens. Bij VVOP 2 gaat het te vaak fout tijdens wedstrijden waar het er echt om gaat…leermoment!! Ik tekende het op uit de monden van VVOP.

Bij Veensche Boys kennen we dat gevoel ook. Al 3 jaar bijna naar de Reserve Hoofdklasse. Ook dit seizoen liggen de Blauwe Helden op koers. Maar eens kijken hoe ver de mannen dit jaar komen. De eerste prijs is in ieder geval binnen, dik verdiend….vakantieplannen voor mei en juni moeten bijgesteld, waar nodig uitgesteld of afgesteld worden. Tenzij het kampioenschap al binnen is. Huhhh??? Ja WHY NOT.

Forza Blauwen…

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten