Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Veensche Boys 2 uitgebekerd na 5-3 verlies tegen ASV Dronten 2: al met al een leerzaam middagje

De neutrale toeschouwers die langs de lijn stonden vonden de snelle tussenstand van 3-0 na 15 minuten “nogal geflatteerd” maar de wat meer oplettende toeschouwer zag in het eerste kwartier nogal wat gestuntel van keeper Jochem van de Bunt en verdediger Herbert vd Ham, in alle drie de gevallen voorafgegaan door communicatiefouten maar ook de muur stond bij de derde goal niet lekker. “Het waren helaas 3 fouten op een rij, waardoor de koppies al na een kwartier gingen hangen, vooral ook bij de gasten die niet altijd in de basis staan”, wist coach Brouwer de zondag na de wedstrijd. “Ja ik heb prima geslapen, het is niet van “het is maar de beker”, maar de bekerwedstrijden zijn wel bij uitstek geschikt om jonge spelers uit te proberen, soms pakt dat heel goed uit en soms wat minder”. Na het dramatische begin pakten de Boys het redelijk tot goed op, er waren goede combinaties en van de Bunt redde een aantal keren fraai op inzetten van de Drontenaren. Maar al met al hadden zowel de meegereisde supporters én die van ASV Dronten niet het idee dat er een Hoofdklasser aan het werk was, die het in de competitie best aardig doet: een 6e plek met 11 punten is niet gek voor een debutant in die klasse. Brouwer miste deze middag vooral ook wat “gif” in zijn ploeg: “Friso Doornhof had een vrije dag maar die had wel raad geweten met het getijd-trekkerij van ASV Dronten, hij zou er op een nette manier wat van gezegd hebben, geen ander die dat zo goed kan als hij. Maar hij zou ook zijn ploegmakkers hebben aangespoord het ontbrekende gif in het spel te brengen. Overigens zat datzelfde gif er wél in bij Bart van Tiggelen, die de ploeg een aantal keren mee op sleeptouw nam”.

Vanaf de 35e minuut begonnen de Veenders nog heel aardig te ballen, wat resulteerde in een prachtgoal van wie-anders Kevin Hols in de 40e minuut na aangeven door Chiel Wery. Amper 2 minuten later had dezelfde Hols de 3-2 had kunnen maken maar de keeper ASV Dronten plukte de bal van zijn voet. Het was me wat geweest!!

Op geen enkele manier leek de eerste helft op het spel van vóór rust. Beide partijen bleken uiteindelijk aardig aan elkaar gewaagd, maar het was uit een vrije trap vanaf links op de 16 meter dat ASV Dronten de bal er snoeihard diagonaal inschoot, van de Bunt raakte de bal nog aan maar de 4-1 was een feit. Op inzet én met het nodige gogme, mede geholpen door het stuntelende ASV Dronten, wisten de Veenders er in de 65 minuut nog een tweede en in de 67e minuut nog een derde doelpunt uit te slepen (Kevin Hols op aangeven van Rody vd Beek en Herbert van de Ham kopte de bal over de keeper heen): 4-3…

In de 83e minuut scoorde Dronten de 5-3, de bal vanaf links leek een prooi voor van de Bunt maar de onfortuinlijke keeper kon de bal niet meer uit het doel houden. Een bevrijding voor de Drontenaren na knoeiwerk tussen de 60e en de 80e minuut, want het had ook nog zomaar 4-4 kunnen worden als de scheidsrechter had gefloten voor een zware overtreding op de ingevallen Harm Geert Bakker. Hij bleef dizzy liggen na een harde val op zijn rug en ging groggy het veld af. Met de 5-3 was de wedstrijd wel gespeeld, het technisch blok van ASV Dronten besefte dat het tegen een voltallig Veensche Boys vermoedelijk iets anders was gelopen: “veel te wisselvallig, we krijgen er grijze haren van, we komen uiteindelijk nog goed weg”.

Zaterdag spelen de mannen van Brouwer tegen buurman Sparta Nijkerk, op de Ebbenhorst in Nijkerk, aanvang 12.15 

 

Sibert van Leeuwen

Archief berichten